• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ZORB
    ZORB --- ---
    MAKROUSEK: Zkus zkontrolovat toho cervika termistoru a sroubek toho teliska. Pred mesicem mne hrozne vypekl ten cervik, casem se povolil. Tak sem jak doma, tak v praci poutahoval co sem mohl a dost mne prekvapilo, ze sem dotahoval skorem vsechny srouby
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZORB: Zkusim zakvedlat. A ne, nemam, vymenil jsem celej hotend pred par mesici.
    ZORB
    ZORB --- ---
    MAKROUSEK: Topny telisko se Ti nepovolilo, termistor taky ok? Mas tydle dve veci po ruce nahradni?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPM: Omlouvam se, ale ukazes mi, kde byl pred chvili proklinanej?
    SPM
    SPM --- ---
    KRYSTOFK: sehnal jsi nakonec někoho?
    SPM
    SPM --- ---
    ja od doby, co mam ten pred chvili proklinanej plast nasazenej na vetraku, tak se ta teplota ani nehne, ikdyz to pustim na plny koule. a to tam mam 2x 40mm noctuy :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZORB: Prusa MK3SMMU2S
    ZORB
    ZORB --- ---
    ROMANICAK: Jeste mne napadlo, tim ze pouzivas nejakou starou verzi prusasliceru, co je v repetieru, pripravujes se o novinky, jako zazehlovani a dalsi vychytavky, co jsou nyni v alpha verzi a je tam dodelany prime poslani ze sliceru do repetieru... Krom toho se clovek vyvaruje pakaren,
    co s tim mas...
    ZORB
    ZORB --- ---
    MAKROUSEK: Co máš za tiskárnu?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ROMANICAK: Jasne, ale nebudu kvuli vetracku tisknout veci misto dvou dnu ctyri ;-).
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MAKROUSEK:
    Ja jsem adekvatne k % vetracku zvysil/snizil rychlost tisku. Kdyz se tiskne rychleji, HotEnd to nestiha tak ohrat a vetracek nemusi tolik foukat.
    ZORB
    ZORB --- ---
    ANDY_WARHOL: Pas je vyzva, ale na mne je tam moc stupnu volnosti.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Taky mam problem k reseni - z niceho nic mi zacal nejak moc chladit vetracek. Z niceho nic jsem mel dvakrat Thermal Runaway na konci prvni vrstvy. Tak jsem badal a zjistil, ze to je kvuli tomu, kdyz se zapne vetracek, teplota hotendu spadne o 20 stupnu. A pak uz se nezvedne, hotend nedokaze pretopit ten vetracek. Takze reseni je poustet vetracek jenom na 60%, ale to neni dlouhodobe reseni. Nejaky napad, cim to asi tak muze byt?
    ZORB
    ZORB --- ---
    V0IT: Asi bych nenašel odvahu dat si na obličej TPUčko...
    ZORB
    ZORB --- ---
    ROMANICAK: ABS 100/110 255/255 . Motor u MK3S extruderu je horkej, ale ten s přehledem vydrží 100 stupňů. Pokud narážíš na chladič, tak to tam mám kvůli PLAčku, když mi někdo v práci zavře dveře RACKU. Měřil sem ho IR kamerou a jsem někde na 60 stupních. Já bych neřešil barviva, ale co se mi osvědčilo, že k novýmu filamentu si vytisknu teplotní věž. Takle sem naposledy přišel na to, že mám povolenej červík termistoru na kostce extruderu.
    SPM
    SPM --- ---
    ja teda kdyz vezmu, jak mi na tom PETG obcas drzi, tak by se driv rozpadla tiskarna, nez by to z ty podlozky upadlo :-)
    ACID
    ACID --- ---
    THEODORT: delal jsem nekolikrat, jde to, ale musis nasledny model mit mensi nez ten pred nim, aby se skirt vesel do puvodniho pudorysu. Nebo je vypnout, coz ma svoje uskali, pokud nemas cistici pripravek kde se tryska naplni tesne pred zacatkem.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    resp ona staci jednou za cas vytahnout a zarovnat klestickama na filament, coz s tim insertem udelas tezko, a kdyz se ti zacpe, pri odvrtavani stejne poskrabes steny a muzes ho vyhodit
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    VLADDRACUL: podle me to je jen o tom spechu, protoze u hotendu bysme se dlouho mohli hadat u piva jestli je lepsi obcas vymenovat hadicku nebo vlozku.. za me sou hadicky mnohem dostupnejsi :))
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    THEODORT: Ono to není jen o spěchu - já třeba nemám rád hotendy s bowdenem až k trysce, je s tím víc práce než užitku a k tomu omezení v teplotě tisku, já radši používám kvalitní all metal heatbreak. A ten větrák na ofuk tisku je slabý, neuděláš s ním tak kvalitní mosty jako s 5015 blowerem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam