• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    SPM: Ahoj, jo, ozvali se mi už 2 lidi, díky moc
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    THEODORT: heatbreak od doby, co mam titanovy vubec nemusim resit, takze ani vymenovat ;)
    SPM
    SPM --- ---
    MAKROUSEK: jsem to tu jenom prolít, ale myslím že Theodort psal, že když chceš hotendem srazit hotovej výtisk z bedu pryč, tak ty plasty na větrák překáží :-D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZORB: Aha, zkusim!
    ZORB
    ZORB --- ---
    MAKROUSEK: Zkus zkontrolovat toho cervika termistoru a sroubek toho teliska. Pred mesicem mne hrozne vypekl ten cervik, casem se povolil. Tak sem jak doma, tak v praci poutahoval co sem mohl a dost mne prekvapilo, ze sem dotahoval skorem vsechny srouby
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZORB: Zkusim zakvedlat. A ne, nemam, vymenil jsem celej hotend pred par mesici.
    ZORB
    ZORB --- ---
    MAKROUSEK: Topny telisko se Ti nepovolilo, termistor taky ok? Mas tydle dve veci po ruce nahradni?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPM: Omlouvam se, ale ukazes mi, kde byl pred chvili proklinanej?
    SPM
    SPM --- ---
    KRYSTOFK: sehnal jsi nakonec někoho?
    SPM
    SPM --- ---
    ja od doby, co mam ten pred chvili proklinanej plast nasazenej na vetraku, tak se ta teplota ani nehne, ikdyz to pustim na plny koule. a to tam mam 2x 40mm noctuy :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZORB: Prusa MK3SMMU2S
    ZORB
    ZORB --- ---
    ROMANICAK: Jeste mne napadlo, tim ze pouzivas nejakou starou verzi prusasliceru, co je v repetieru, pripravujes se o novinky, jako zazehlovani a dalsi vychytavky, co jsou nyni v alpha verzi a je tam dodelany prime poslani ze sliceru do repetieru... Krom toho se clovek vyvaruje pakaren,
    co s tim mas...
    ZORB
    ZORB --- ---
    MAKROUSEK: Co máš za tiskárnu?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ROMANICAK: Jasne, ale nebudu kvuli vetracku tisknout veci misto dvou dnu ctyri ;-).
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MAKROUSEK:
    Ja jsem adekvatne k % vetracku zvysil/snizil rychlost tisku. Kdyz se tiskne rychleji, HotEnd to nestiha tak ohrat a vetracek nemusi tolik foukat.
    ZORB
    ZORB --- ---
    ANDY_WARHOL: Pas je vyzva, ale na mne je tam moc stupnu volnosti.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Taky mam problem k reseni - z niceho nic mi zacal nejak moc chladit vetracek. Z niceho nic jsem mel dvakrat Thermal Runaway na konci prvni vrstvy. Tak jsem badal a zjistil, ze to je kvuli tomu, kdyz se zapne vetracek, teplota hotendu spadne o 20 stupnu. A pak uz se nezvedne, hotend nedokaze pretopit ten vetracek. Takze reseni je poustet vetracek jenom na 60%, ale to neni dlouhodobe reseni. Nejaky napad, cim to asi tak muze byt?
    ZORB
    ZORB --- ---
    V0IT: Asi bych nenašel odvahu dat si na obličej TPUčko...
    ZORB
    ZORB --- ---
    ROMANICAK: ABS 100/110 255/255 . Motor u MK3S extruderu je horkej, ale ten s přehledem vydrží 100 stupňů. Pokud narážíš na chladič, tak to tam mám kvůli PLAčku, když mi někdo v práci zavře dveře RACKU. Měřil sem ho IR kamerou a jsem někde na 60 stupních. Já bych neřešil barviva, ale co se mi osvědčilo, že k novýmu filamentu si vytisknu teplotní věž. Takle sem naposledy přišel na to, že mám povolenej červík termistoru na kostce extruderu.
    SPM
    SPM --- ---
    ja teda kdyz vezmu, jak mi na tom PETG obcas drzi, tak by se driv rozpadla tiskarna, nez by to z ty podlozky upadlo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam