• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ROMANICAK: Tisk z karty jde stopnout taky
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    ROMANICAK: ale muzes to zkusit a zjistit, jestli to z karty dela taky, ne? Proste vylucovat jednu moznou pricinu za druhou...
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VLADDRACUL:
    To nad tim nemam zadnou kontrolu. Potrebuju to umet na dalku pozorovat a stopnout z jakyhokoliv mista, coz delam pres vzdalenou plochu z jinych PC, z mobilu, atd.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    ROMANICAK: Tiskneš z pc? Zkus přes kartu
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Snazim se uz druhej den vyresit bedary a naivne jsem si myslel, ze se to resi retrakci, viz :
    Chyby při 3D tisku
    https://www.levne3dtiskarny.cz/cs/content/7-chyby-pri-3d-tisku

    Jenze at delam co delam, ono se to porad nezlepsuje, naopak, nektery nastaveni to zhorsuji. Bud se bedary zvetsujou, nebo se zmensujou a zustava za nima prazdna drazka kousek, ale kdyz uz to vyladim co nejlip to jde, tak tam porad jsou a je to jako bych nic nenastavoval.

    A pak si najednou vsimnu, ze to nedela ani na zacatku, ani na konci perimetru, ale nahodne nekde mezi! Hlava se na chvilicku zastavi v pohybu, ale jak je extruder horkej, tak se tam ten bedar proste udela. a nez se to rozjede, tak na tom kousicku ten filament chybi, treba 1-3mm delky perimetru.

    Cim to sakra muze byt? Tiskarna nedostava prikazy dostatecne rychle? Blbej USB kabel? Delo se to nekdy nekomu z vas?
    ARAON
    ARAON --- ---
    ANDY_WARHOL: Default ofuk na tom stoji za starou backoru taky. Tak zrovna tisknu nejaky replacement design. Uvidime, jak to pomuze.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ARAON: pokud neni idealni ofuk, tak vetracek nemusi pomoct, vyfot nam jak vypada tvuj hotend, ofuk musi byt spravne nasmerovany aby fungoval. nemel by chladit trysku ale to co tisknes, tu aktualni vrstvu. takze tvar musi byt takovy aby ofuk byl smerovan pod trysku. staci kdyz bude kousek vis, tak si budes chladit trysku, tzn aby to tiskrana vyrovnala, tak ti bude vic topit ale vytisk bude chlazen malo nebo vubec
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ARAON: Ofuk asi neni uplne optimalni. Je mozny jit s extruzi behem bridge dolu, treba i jenom na 50%, tim se ta prvni vrstva bridge spis natahne, ale je to takovy nouzovy reseni.
    ARAON
    ARAON --- ---
    VLADDRACUL: Já zkoušel postupně jít až na 170. Větrák celou dobu na 100%. Bezúspěšně. Asi to modnu, dám na to větší větráček a uvidíme.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    ARAON: Imho ti špatně chladí ofuk + bych zkusil jít s teplotou ještě níž. Některý PLA tisknu i na 190
    ARAON
    ARAON --- ---
    Koupil jsem z druhé ruky super levně Wanhao Duplicator i3 Plus. Byl tak levnej, že jsem v zásadě vůbec nepočítal s tím, že bude tisknout. K mému překvapení tiskne, ale ne úplně skvěle. Ať zkouším co zkouším, bridge nevytisknu. Nemáte někdo tušení, čím je tohle? Zkusil jsem dva druhy PLA, všemožné teploty i rychlosti tisku. Možná málo chladí?

    SPM
    SPM --- ---
    EATHAT: já na tom úplně natištěno moc nemám, měnil jsem to zhruba po 1,5kg resinu. Ale upřímně měnil jsem to proto, že se mi jí povedlo nějak, ani nevím jak, mechanicky zničit. Měl jsem v jednom místě takový vryp a jelikož se zároveň objevovala nějaká lehká stopa resinu na displayi, tak jsem jí vyměnil. Nebýt toho, tak na ní asi jedu dál :-)
    ARAON
    ARAON --- ---
    Když jsme u těch SLS tiskáren - Šťastný a Veselý. :-D

    Ornamentception.
    http://www.youtube.com/watch?v=VCcJjI2u4AU
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    ARAON: ojojoj...je no skoro premejslim nad dalsim kusem co bude rychlejsi a vetsi a 4k nejlepe:D

    SPM: jak casto menis folii? Nechal jsem si poslat 5kusu z chiny(klasicky jsem chtel usetrit)
    a dorazily prehly napul:D Tak ted sem objednal origo tak snad dorazej ok...ale zacinam bejt nervozni z ty folie...

    naky tipy na abs like resin? chci to prubnout jestli se tim nedaj udelat i funkcnejsi veci nez hracky( samozrejme hracky delam primarne) ale i tak...razitko naky sem tam atd...na to je to krehky (zatim mam zkusenost jen s anycubic grey resinem)
    ARAON
    ARAON --- ---
    EATHAT: Je to návykový, žejo? :-D

    SPM
    SPM --- ---
    EATHAT: nejlepší alkoholový zážitek jsem měl, když jsem na SL1 měnil tu FEP fólii ve vaničce. Manuál říkal pořádně vyčistit alkoholem, tak jsem čistil :-D a měl jsem teda pak krapet strach jet tím autem domů :-D
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    zacal jsem bejt absolutne zavislej na svy anycubic SLA tiskarne:D Miluju tu vuni paliciho se resinu a alkoholovou lazen...dela mi tak dobre kdyz odstipuju supporty co tak akorat drzej model:D tuhle technologii sem mel mit tak pred 5ti lety uz :D
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    ZIGI: tak uz se zadarilo i bez limce, teplotu jsem dal 205 prvni 200 ostatni (filament Sunlu) a min. cas na vrstvu na 150 myslim. prvni pokus mi 10 minut pred koncem zacala pochodovat po bedu ze strany na stranu, tak jsem dal na hlavu a zadek support enforcer a uz jdou krasne.

    zasadni chyba teda nejspis byla, ze ten uplne prvni pokus jsem ji ve sliceru polozil podel osy X, a jelikoz vetrak je kolmo, proste to neuchladilo spravne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Tiskl jste někdo z LW PLA? Nějaké zkušenosti?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    VLADDRACUL: Mam to podobne, ale radsi zacit s vetsi retrakci a pak snizovat nez tam dat malo. Vic spis zpomaluje tisk, ale na kvalitu to zasadni negativni vliv nema. A to nemluvime o flexu, ale ten proste cinta at se clovek snazi sebevic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam