• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Ahoj, vytisk by mi někdo dvě součástky co se mi rozbily na tiskárně? STLka mám, jedná se o X-carriage a držáček endstopu. Jsem Praha, rád si někam zajedu, nechci to zadarmoi atd.. Prosím kdyžtak pošta.
    MARKO6
    MARKO6 --- ---
    ANDY_WARHOL: ta cenovka se bude pohybovat přibližně okolo 10k. Detaily budou velmi brzy na webu. Už jsme ve fázi předprodejního testování.
    Jen tak nastřelím že ta váha bude přibližně 120g, CAN-FD (optional), Točivý moment srovnatelný s velkou Nema 17 a vysoké rychlosti. Maximální teplota vzhledem k motoru s integrovanou elektronikou je tuším 120°C což je podle mě dostatečná teplota v komoře i na velmi náročné aplikace. Pro úplné fajnšmekry samozřejmě vodní chlazení i s chlazením motoru.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MARKO6: no já bych chtěl mít časem tiskárnu na tisknuti právě nějakých hodně speciálních materiálu.
    I když by vás hotend s extruderem staly 20k +-, tak se to pořád vyplatí, protože tiskárnu k tomu postavím za 15, ale průmyslový řešení pro tisk kompozitních materiálu stojí 100k+
    Ale teď je otázka co to tedy dokáže.
    Bude fajn, když tady časem zveřejnís technické specifikace a možné materiály, které to bude umět..
    MARKO6
    MARKO6 --- ---
    VLADDRACUL: to vás bohužel zklamu. Cena bude přibližne 3-4x vyšší. Za cenu Nimble mámé jen samotný pohon, takže si nemůžeme dovolit cenově konkurovat řešení které se skládá z bowdenu a několika koleček :-)

    ANDY_WARHOL: jo, na hypercube apod to smysl mít bude. Půjde pak jít s rychlostmi a akceleracemi nahoru.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    MARKO6: To zní dost zajímavě. Nějaký cenový odhad? Už jsem přemýšlel o nimble, pokud by byla cenovka +- podobná, tak by mě to hodně zajímalo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MARKO6: tak já mám postavenou jeste hypercube, proto jsem psal ten dovetek, jestli to má smysl i na to co si člověk může postavit sam
    MARKO6
    MARKO6 --- ---
    SHINIGAMI: Podle mě je to problematický. Na malý věci je problém s dávkováním. Hrajeme si s velkým extruderem se šnekem (šnek jsme vzali ze vstřikolisu a na to dali 30N.m krokáč) a máme na to ABB robota. Jenže to je strašně nákladné. Viděl jsem i řešení (myslím že to dělá Dyze) na menší tiskárnu ale mám pochybnosti o kvalitě výsledného tisku. Mám v hlavě řešení jak by to šlo udělat i pro menší tiskárny ale mám toho teď rozpracováno víc tak to zkusím realizovat až tohle dotáhnu do použitelné formy.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    MARKO6: a nejaky nefilamentovy je nejak realne zvladnutelny?
    MARKO6
    MARKO6 --- ---
    SHINIGAMI: Nene. Je to klasický extruder na fillament, jen jsme ho udelali převážně z Nylonu, Titanu atp a místo krokového motoru je servo kvůli úspoře váhy.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    MARKO6: to bude zrat nejaky predepsany granule nebo co to zvladne?
    MARKO6
    MARKO6 --- ---
    VLADDRACUL: Mám prototypy na oboje. Na ty delty to dává asi největší smysl protože to bude jedno z prvních použitelných řešení directu na deltu.

    RAINBOF: obecně si myslím že to bude mít největší smysl na tiskárny kde hraje roli váha hlavy - Delta/CoreXY. Na kartez je to jedno, jakmile se pohybuje stůl tak řešit váhu hlavy by bylo dost mimo.
    Ohledně CAN, zatím to umí jen Duet ale mýslím že nějaký převodník UART->CAN a dobastlit podporu v jinem FW možná časem taky přijde.
    Hodně se mi líbí ten Duet3Mini - za už vcelku přijatelnou cenu nabízí kvalitní desku s podporou všech pokročilých funkcí.

    ANDY_WARHOL: v podstatě je odpověď nahoře. Na kartéz (Prusa apod) to smysl nedává pokud to člověk nechce mít z rozmaru nebo na machrování před kámoši.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    MARKO6: planujete se zamerovat jen na kartez/kostky, nebo planujete i neco na delty?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANDY_WARHOL: jako za ten canbus bych je zapalil ale popravde uz jsem k nemu dosel uz nekdy u toho mendelu kdyz jsem resil chuchvalec dratu. army can umej casto takze asi logicka volba no. ale jako muset si misto repetieru poridit jinej board mi prijde nehezky krok.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mě by taky zajímalo, jestli ma smysl to dávat na nějaký diy řešení.
    Průša nebo to co si je schopnej člověk postavit sam
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MARKO6: predne diky ze jsi prisel, mohl bys mi nejak priblizit ten segment pro kterej to je ? Me to na beznej upgrade MK2 vubec neprijde vhodny.

    Kdy se mi vyplati si koupit ten vas extruder (nebo rekneme trysku/hotend, ...) ?

    MARKO6
    MARKO6 --- ---
    Nicméně ať není jen řeč o hotendech... připravujeme tiskovou hlavu i s extruderem a celkově jsme se dostali na váhu kolem 120g. S větráky atd cca 150g. Další výhoda bude že je možnost to připojit jen přes CAN-FD do Duetu a k hotendu povede jen napájení a data.. Tj 4 vodiče.
    MARKO6
    MARKO6 --- ---
    VLADDRACUL: na smart effector jsme dělali první Raptory protože si je objednali z Trilabu na delty. Nějaké chladiče ještě mám doma ale zatím jsme to stopli protože byl zájem jen o groove mount. Ty závity nikdo moc nechtěl a Trilab taky přešel na groove.
    MARKO6
    MARKO6 --- ---
    Crash testy jsme uplně nedělali ale vydrží to dost. Ta měď je legovaná tak aby byla poměrně dost tvrdá. Laborujeme teď i s Beriliovou bronzí a tam je odolnost suběktivně srovnatelná s těmi z oceli.

    Obecně můžu říct že jsem ještě žádnou neviděl zničenou z hlediska povrchu a to s tím lidé dělají psí kusy.
    Nejde od toho očekávát to co zvládne karbid wolframu nebo rubín ale touhle cestou nechceme jít protože u krabidu nejde reálně udělat fakt přesná díra a rubín má zase problémy s usazením v díře a cena je astronomická. Zkoušeli jsme SiSiC (od výrobce brzd pro Porsche) a tam byl podobný problém - nejde to vyrobit přesný.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    MARKO6: Diky moc za info. Muzete prosim doplnit na stranky i verzi heatbreaku pro smart effector?
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    MARKO6: Jak moc zvlada ta medena tryska ruzny "bourani" do horni vrstvy tisku? Chapu, ze je na tom jeste tenka vrstva niklu a uhliku, ale je to na relativne mekkym substratu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam