• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    VIXLE: je to jeden jednolitý mesh nebo je ten mesh poskládaný z několika objektů? Pak by to možná vysvětlovalo ten chaos - můžeš nasdílet stl?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VIXLE:
    ano, chapu a to by me taky zajimalo. Porad mam pocit, ze je to chyba sliceru.
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    MEJLA77,ROMANICAK: to jsou samozrejme moznosti, na tomhle me to realne netrapi a neresim to. slo mi o to jestli to jde ve sliceru nejak eliminovat jednak z princupu a jednak pro pripad, ze by se totez objevilo u nejakyho komplexniho modelu.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VIXLE:
    Hele tak si je nakresli v TinkerCadu uplne znova, a mas po problemu. Kolecka udelat je snadny, dat na ne cislovky ktery jsou tam predmodelovany je taky snadny.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    VIXLE: tak mě napadá, jestli to netisknout separátně a pak neslepit? :D
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    QWWERTY: to jsem prave predpokladal ze by se ale melo dat obejit nastavenim tech solid top/bottom vrstev, a to bohuzel nepomuze. zkousel jsem to i v kombinaci s treba 10 perimetrama a solid infilem.

    idealne bych chtel aby byla souvisla vrstva a na ni v dalsi vrstve nalepena cislovka, jak pise ROMANICAK. zmena vysky vrstvy taky nezabira, jediny ucinny reseni zatim bylo zmensit ty mince v modelu. neni to zas az takovej problem, jen ta vrstva jede zbytecne dyl nez kdyby byla vyplnena cela stejne, ale spis me zajimalo jak to vyresit..

    maly


    vs. velky

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Zkusil jsem ten coin set zvysit o 0.2mm a ono se to podelalo jeste vic - v 6 vrstve tam je ten bordel, pak je jedna uplne hladka a pak 8. vrstva zas bordel a az pak relief. Nechapu.

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    QWWERTY:
    No, jako moc mi to nedava smysl. Tam prece neni nebo nemel by bejt zadnej horni objekt, kterej by slicer slepoval se spodnim. Vzdyt je to plocha na kterou se dava dalsi plocha a je uplne fuk jak je mala.

    Zkusil jsem v TinkerCadu udelat dve mince. Jedna ma tu dvojku zanorenou a druha ne, sedi presne na plose. Ani u jednoho se to nechova tak jak u tech nize uvadenejch.



    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ROMANICAK: protoze okraje diry pod hornim objektem maji vzdycky lehce presah "solid infillu" (fialovy), na kterym se v podstate stavi perimetry horniho objektu?
    akorat v pripade tech minci, jsou ty horni objekty mezi "je to moc maly, solid infill netreba" (pripad 1,2,3) a "bude tam solid infill + dira", takze to zacne generovat fialovy solid infill, ktery v podstate tu diru ucpe a jevi se to jako separatni fialova plocha

    tady sample na jinym modelu:


    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DRSNAKE:
    Nerozumim reci tveho kmene :-)
    Ja vim ze tam ten posuvnik je. Resime ale proc se tam tohle ve sliceru vubec objevi, proc tam neni normalne plocha a pak rovnou perimeter s infillem v nasledujici vrstve.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VIXLE:
    MIKULAS:
    Nebo lehoucce poupraviv vysku vrstvy ve sliceru? Treba bude stacit o kousek a spravi se to...ne, tak od 0.10 az do 0,40 to nejde, furt to tam je.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    VIXLE: nebylo by lepší to opravit v modelu (zvýšit reliéf) tak, aby to vycházelo na přesný násobek výšky vrstvy?
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    ROMANICAK: no ja asi chapu proc to tam je, myslim si ze se to objevi tam, kde ten relief presahne nejakou sirku a kdyby byl vyssi, sel by tam pak infil. coz jsem predpokladal ze by mel vyresit vyssi poset solid top/bottom vrstev, ale ani s tim to uplne nezmizi
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VIXLE:
    Me to dela taky, uz jsem si toho vsimnul i u jinych modelu. Vubec nechapu proc by v tehle vrstve melo byt cokoliv jinyho nez plocha. Az dalsi vrstva by mela byt ten relief (cislovka).

    DRSNAKE:
    Dyk to tam mas taky :-)
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    chtel jsem detem vytisknout mince na hrani a prusa slicer mi tam dela nejaky nesmysle. zkousel jsem ruzne menit vrstvy a top fill, ale nemuzu se toho zbavit. nevite nekdo co s tim? stl kdyztak zde

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EATHAT: hele me to je jedno, nejsem nejaky fanaticky prusamil, proste sem potreboval tisknout a na nejaky profi reseni sem prachy nemel. tohle bylo v ramci dostupnosti ok. to je vsechno
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    ANDY_WARHOL: vidis vcera popnul tough resin od anbycubic...prvni za rozumnou cenu...ale asi to kvuli tobe nebudu kupovat a testovat...:)) https://www.anycubic.com/collections/uv-resin/products/anycubic-flexible-tough-resin

    ad prusa...no comment...nechci do tyhle debaty vubec zabrednout...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EATHAT: tak protoze to (a ted mluvim o fdm) fungovalo na prvni dobrou, pred tim sem mel ruzne cinany a bylo s tim pekelny srani. mozna uz je ted vsechno jinde, tohle je situace pred dvema lety nebo kdy sem to kupoval (koukam ze kveten 2019, tak se moc nepletu)
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    ANDY_WARHOL: tak to je jasny...levnejsi nez prusa je cokoliv LOL...fakt nechapu ze to lidi jeste dneska kupujou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam