• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TEAPACK: ještě mě napadlo, creality má nějakou tiskárnu s pohyblivým pásem, kde se daji tisknout v podstatě i libovolně dlouhé věci. Třeba by se dalo jít tímto směrem.
    Creality CR 30 - 3D tiskárna | Alza.cz
    https://m.alza.cz/creality-cr-30-d6320987.htm?kampan=adw1_tiskarny-a-skenery_pla_all_obecna-css_tiskarny-3d_m_9062907___CR3001_414224454410_~91737504643~&gclid=Cj0KCQiA5aWOBhDMARIsAIXLlkecY1oyhFwksdSVJzWhrlk_taq4o0cT2Fwr6-IC_Ywrtqt8bhe7UGYaAskwEALw_wcB

    Dá se k tomu dokoupit ještě extenze, ale to už pohledej sám.
    Je to tedy levnější , ale také ne profi.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SKAUT: To je dobra cena, za to se prodavaji pouzite na ebay :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: to už je opravdu hodně mimo
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Cenu mám jen z doslechu, nabidku jsem neviděl a už je to nějaká doba ale tuším že nějakých 400k
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    zkusil bych se poptat ještě v MCAE, ale tipoval bych taky, že do 100K se nevejdete...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: na kolik vás vyšel ten markforget ?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TEAPACK: Před lety ( asi 5let? ) se za nějaký taky peníze koupil Ultimaker 3 s boxem. Před rokem a něco se kupoval Markforged MK2 ( to je ale hodně za jiné peníze ). Všechno to bylo kupováno jako co nejvíc produkční stroj ( co nejmíň péče kolem ). UM3 před rok jede skoro pořád a ta novější v podstatě taky. Sem tam je tam okno kam se vejdu já když chci něco z lepšího materiálu ( Markforged umí dodatkový materiál to tisku - carbon, sklo, kevlar ).
    ACID
    ACID --- ---
    TEAPACK: zkus zavolat do na3D.cz viděl jsem u něj tiskárnu s objemem cca 1x1x1m..
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MAKROUSEK: nj, něco podobnýho jsem říkal taky a navíc nemáme dost lidí ani na běžný provoz, natož na experimenty =/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TEAPACK: Pokud chcete neco takhle prumyslovyho, pocitejte spis pul mega. Za sto litru poridite za par mesicu tak Prusu XL, ta bude pry tisknout 36x36x36. A nebo, jak pises, postavit si custom, ale pak zacnete tisknout tak za dva roky. Asi bych doporucil poridit normalniho Prusu 3, pridelte k tomu cloveka, co se to nauci a pak muzete uvazovat nad necim vetsim. Clovek, co se to nauci, vam uz pak poradi sam.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Nazdar =) asi jsme se ve firmě rozhoupali k 3D tisku. Primárně budeme tisknout formičky věcí, co se jinak dlouho obrábí na 4osé frézce. Šéf si představuje něco včetně preprocesoru, který se krmí 3D objektem (STL, STEP, IPT, ....), pak se naklikají drobnosti typu tloušťka stěny, výška vrstvy, infill, pustí se tisk a pak se jen sundá hotová dokonalá věc, která se v případě potřeby stříkne plničem a lakem. (imho trochu utopie, ale možná budu překvapen)

    Rozpočet je cca 100k CZK, plocha tisku co největší (ideální stroj by měl mít klidně 100 x 50 x 30 cm (d,š,v)) , materiál PETG a PLA, zaslání v rozsypu výhodou. Nějaké tipy?
    Co máme náčrty ideální mašiny, tak její stavba by nám s aktuální vytížeností trvala cca 3 roky ale s tempem, kterým nám přibývá práce, je to nepostavitelné =/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Nevíte jaký přesně heatbreak pasuje do prusi? Ideálně český webshop, ale aby to nestalo majlant.
    Nasel sem nějaký za 300+ a to se mi zdá přehnany.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    JVCNC:
    "neco nedelat jen proto, ze to je potencialne nebezpecne tak to by clovek nesmel delat vubec nic"
    Tesat do kamene.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    AKA_THE_A: tak pak zadeklovat treba i jen kartonem. Zbytek je proste jen lidska blbost a laser v tomhle ohledu neni zadnou vyjimkou co se tyce stroju a zarizeni obecne. Clovek dostatecne blby se muze zmrzacit i jen kuchynskym nozem, koneckoncu i propiskou. Chtel jsem tim rict ze neco nedelat jen proto, ze to je potencialne nebezpecne tak to by clovek nesmel delat vubec nic.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    JVCNC: stačí +10mW
    U brejlí je ten problém, že takový kterejm můžeš věřit proti čemu a jak chrání jsou poblíž $200 + pošta, což lidi nejsou ochotný investovat, navíc jako "bonus" nechápou jak snadný je ne-chráněnim očí snadný si něco trvale nakreslit na sítnici :P
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    AKA_THE_A: otazka je kolik vykonu zbyde v te diskotece okolo z max. 5W a kolik ho zbyde po odrazu. No ale hlavne tu jsou ty bryle nebo zadeklovani.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    JVCNC: si schválně zkus ukazovátkem svítit na kus plastu někde ve tmě a sleduj tu diskotéku okolo :P
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    MAKROUSEK: to je jako rict ze jezdit autem je nejjednodussi zpusob jak se zabit a tedy to neni dobry napad. pritom v tom aute to nemusi byt tva vina, pokud se nekdo takto laserem pripravi o zrak, je to vzdy jen jeho vina ze si k tomu neporidi nalezite bryle nebo si to nezadekluje. Zrovna ty LED hracky ve viditelnym spektru jsou jeste relativne bezpecne, mnohem horsi jsou lasery mimo viditelne spektrum kdy o tom ani nemusis vedet ze se koukas na neco na co by jsi nemel.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Jojo, to bylo jenom pro ilustraci, ze se da upgradovat i jinak ;-).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAKROUSEK: tohle neni laser
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam