• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    CYBERHIPPY: Super. Akcelerometr jsem teď taky koupil a čeká až budu deltu předělávat na chlazení výtisku vzduchovou pumpou a k té příležitosti překreslovat effector
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    Anycubic Chiron Biqu H2 extruder and ADXL345 accelerometer upgrade (kompenzace vibraci tiskarny)
    Anycubic Chiron on Klipper with Biqu H2
    https://youtu.be/NYdXZxBsUUs
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    Anycubic Chiron on steroids
    https://youtu.be/FdoR5PEgPTU
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...tak sa mi podarilo v promo akci zohnat BIQU H2O extruder(s vodnym chlazenim), za 107$ ...tak dostane Anycubic Chiron upgrade... :oD
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    BIQU H2O extruder:Good printing, and keep cool at high ambient temperature
    https://youtu.be/WRBf34KXL18
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    BIGTREETECH PI TFT50 Octoprint Touchscreen Install & First Look
    https://youtu.be/gHa9x5cCEzQ
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SPACEX: ten papír by měl jít lehce (jedním prstem) vyšoupnout, zároveň musíš cítit odpor (ideálně na celé ploše podložky stejný)
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    MIKULAS: Jo, vyfotit z druhý strany jsem to měl :) šrouby jsem pomalu a pevně dotahoval do kříže, ale vlastně sem se nikde nedočet, jestli papír pod baseplatem má lehce drhnout jako u FDM, nebo držet. Vlásky v pravo sem dolámal při manipulaci.

    Přes noc jsem zkoušel https://www.myminifactory.com/object/3d-print-death-squad-mounted-commissar-of-the-imperial-force-201734 a neměl sem ještě úplně čas na něj koukat, ale přijde mi, že se mi od lidského těla tiskly pouze podpory a ne model. Ve vaničce sem žádný zbytky nezahlíd (ale teda koukal sem na to po probuzení před prvním kafem, no). Nějaký ladění bude ještě potřeba
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SPACEX: zajímavý, že ten model fotíte z té strany s logem, kde je prd vidět :) Z druhé strany jsou ty markery!

    Kříž v kole máš nějaký narušený - máš pevně dotažené šrouby na baseplate?
    Vlásky vpravo se zdají být deformované, imho prodloužit expozici nebo přidat výkon.
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    Halot dorazil a sem z toho unesenej. Jen si musim vyrobit nejakou fotici komoru, abych nezabijel uplne vsechny detaily :D

    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    Upgrading the Chiron | 5015 Fan, Hotend Fan, Tough Tube, and EZABL Pro | Livestream | 9AM CT 9/8/21
    https://youtu.be/puLb3K46XW0
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SPACEX: Nejsem si jisty jak to myslis - jestli se ti to ohne do U nebo V je spis vec tloustky plechu vs. polomer ohybani. Nevim jak hezke a presne to potrebujes mit, resp. kolik plechu mas v planu vyrabet... Kdyztak mrkni na idilna.cz ... bronz tusim nemaji, ale treba ho dokazi sehnat.
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    MIKULAS: na vyrabene celisti sem koukal, ale vlastne z nich nejsem uplne modry. Potrebuju ten plech ohybat do tvaru U s sestimilimetrovym vnitrnim prumerem. Prijde mi, ze ty vyrabene delaji spis V. Jestli to tak neni, tak parada.
    Zatim jen asi 200mm. Az vymenil lineary, tak neco kolem 500
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SPACEX: čelisti si kup, stojí to řádově kilo a jsou magnetický

    Jinak tiskárna pěkná, kolík to tiskne do výšky?
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    _VYKUTALENA_: já zase někde četl, že to zamlžení vzniká (mimo jiné) UV expozicí. Obecně UVcko není k plastům blahodarne, způsobuje křehkost a tady je ho extrémně moc.

    Utěrku bych tedy neřešil, ten film dřív praskne někde v rohu mechanickým namáháním nebo omylem při čištění, než by se zamlžil nebo ošoupal k nepoužití.

    Jediné, co dodržuji je plastová stěrka.
    Měnil jsem 3x za rok, tisknul jsem skoro denně. Vždycky to byla únava materiálu nebo neopatrnost s ostrým předmětem :)
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    Tak jsem při čekání na halota konečně dostal deltu do testovacího režimu.
    Duet 2 wifi + 7" panedue + smart effector
    Orbiter 1.5, volcano
    3030 profily
    LDO 0.9° motory, gates řemenice a kladky, 12mm gates řemeny

    Ještě zbejvá dotisknout výztuhy rámu, dokalibrovat a vyměnit/doplnit některé díly. Jako první přijdou na řadu správně dlouhé kolejnice, teď sem tam vrazil kratší, protože se mi válely doma. Ofuk tisku chci předělat buď na vzduchovou pumpu, nebo mám vytištěné tohle, ale zatím sem nevyřešil jak ho řídit přes pwm https://drmrehorst.blogspot.com/2018/04/the-mother-of-all-print-cooling-fans.html
    Pak přijde výměna hotendu za phaetus dragon, doplnění o duet rotační sensor a zvažuju magball tyče odsud - https://www.magballarms.com/ (ale trochu se těch magnetů bojím při vyšších rychlostech)
    Btw nevíte, jestli má RRF podobnou kompenzaci jako resonance compensation u Klipperu? https://www.klipper3d.org/Resonance_Compensation.html S rychlostma, který od ní chci (80-140mm/s a akcelerace 9000) už se asi nějakému ringingu nevyhnu.

    A jedno OT - nezvládáte v Praze někdo kovoobrábění? Potřeboval bych udělat ohýbací čelisti do svěráku. Ohejbam 0,8mm bronzovej plech, takže imho stačí z hliníku.

    ARAON
    ARAON --- ---
    Ja oplachuju jak tisky tak prazdnou vanicku (kdyz obcas vzacne jen nedolejvam resin) pomoci "methylated spirits" nalitejch do airbrushe. To funguje uplne magicky.
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    https://imgur.com/a/6CKx9eH první test diy čístící stanice. Možná to bude moc pomalý, ale bohužel zatím nedorazila tiskárna, abych to vvyzkoušel
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    PECA: To jsem nezkoušela, ale ty obyč papírové utěrky jsou k ničemu. Zkusím zajít do flex texu, jestli nemají metráž mikro tkaniny. Určitě to bude levnější než nějaká super speci. BTW ten človíček z videa tam má ručník, ale říkla mikro textilie tak nevím. Musím to zkusin nejprve.
    PECA
    PECA --- ---
    _VYKUTALENA_: Děkuji za vysvětlení, v práci beze zvuku (a bez titulků, nekoukal jsem, jsou-li) jsem to nepoznal. Přišlo mi to jako papírové ručníky, co máme v práci (ty bez třísek, měkké, když je někdy nasadí do kastlíku, ty jsou fajn i na brýle). :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam