• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    PECA: To jsem nezkoušela, ale ty obyč papírové utěrky jsou k ničemu. Zkusím zajít do flex texu, jestli nemají metráž mikro tkaniny. Určitě to bude levnější než nějaká super speci. BTW ten človíček z videa tam má ručník, ale říkla mikro textilie tak nevím. Musím to zkusin nejprve.
    PECA
    PECA --- ---
    _VYKUTALENA_: Děkuji za vysvětlení, v práci beze zvuku (a bez titulků, nekoukal jsem, jsou-li) jsem to nepoznal. Přišlo mi to jako papírové ručníky, co máme v práci (ty bez třísek, měkké, když je někdy nasadí do kastlíku, ty jsou fajn i na brýle). :)
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    PECA: Oni tak doporučují místo kuchyňské utěrky (ta způsobuje čmouhy a škrábance) používat textilii z mikro tkaniny například to co se používá na brýle. Ten přípravek na okna FEP zase "vyleští" a zbavi přebytečného resinu.
    PECA
    PECA --- ---
    _VYKUTALENA_: Pěna na čištění skla (oken)? Měl jsem za to, že to poškrábání (zamlžení) vzniká otěrem. Dílem nečistotami na (v) papírové utěrce a dílem od zbytků resinu, kde můžou plovat i nějaké miniaturní ztvrdlé částice...
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    :D Dokáže to dost potrápit haha. Btw našla jsem skvělý video jak předcházet poskrábání FEP. Třeba se bude někomu hodit.
    How to Clean Your Resin 3D Printing Vat and Avoid Clouding!
    https://www.youtube.com/watch?v=cvMYSMkQvdw
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ad problémy _VYKUTALENA_ tisku - udělala stejnou chybu jako já nedávno ... a tak mě napadá, kdo z vás už vyměňoval FEP a zapomněl z něj sundat ochrannou folii? :D
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ANDY_WARHOL: nad timhle jsem dlouho premyslel, jen se obavam ze ta rotacni osa bez prevodovky bude vzhledem k vlastnostem 2 fazoveho krokace mit na vetsich prumerech dost strasne vysledky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Looking Around the 3D-Rotoprinter « Fabbaloo
    https://www.fabbaloo.com/news/looking-around-the-3d-rotoprinter
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    MIKULAS: Tyjo je vychytavka! Potřebuji! Jinak ted tisknu tu sikmou verzi po tom co jsem i cely model premodelovala a prekalibrovala nastaveni tak uvidime. Ono se to netrhalo ale jakoby netisklo. Jsem plna ocekavani :)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PECA: mám tam čínský regulátor s topením-pás/chlazením-větráček (link) a ještě experimentuji s jiným regulátorem (link), co sice nemá LCD, ale je taky wifi (tuším že tuya) a rovnou spíná 12V. Na to jsou na ali taky fermentační pásy, bez konektoru.

    Topí to dostatečně, resp. stačí temperovat. Jak tiskárna tiskne, tak je teplota ok. Joa mám zateplený balkon.
    PECA
    PECA --- ---
    MIKULAS: Hmmmm - šikovné topítko. Nějak to reguluješ, nebo to necháváš topit ať to topí, jak umí? A netopí to moc (málo) na těch 30 čW (čínských Wattů)?
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    _VYKUTALENA_: ve kterém místě se ti to trhá? Jaký je průměr supportu a průměr špičky? Jak je to celé velké?
    Každopádně ten šikmý způsob je bezpečnější (ale ne nutný).

    Ten spodní tlusto-support určitě není potřeba - ale nechápu, kde se ti to urve, když ho tam máš? Od podložky?

    Joa a k tomu vytápění - pořídil jsem fermentační pás (https://www.aliexpress.com/item/4001163217994.html?spm=a2g0o.search0304.0.0.782d5d1baW3qKB&algo_pvid=c292f2ea-6acf-48fa-baf0-e59c82c9c273&algo_exp_id=c292f2ea-6acf-48fa-baf0-e59c82c9c273-3), který mám okolo vaničky a k tomu regulátor... Celou místnost vytápět nechci, navíc tiskárna se během tisku vytápí sama, tak to mám jako udržovací.
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    MIKULAS: Dole mam silné podpěry a nahoře kombinaci. Používám chitubox
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    MIKULAS: Mám to ve větratelné místosti v byte, která se dá zavřít. Jdu tam jen obcas omrknout jestli to je vše oka. Po tisku hned větrám a když je venku teplo tak to mám uplně jinde. Ted je moc zima a tu místnost nevytopím :/ Tak jsem si rikala, že stejně bude dobrý si ten filtr udělat.
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    Ted tisknu toto tak se modlím aby to dopadlo

    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    Tento se nepovedl dole je velká hlavní podpěra.

    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    _VYKUTALENA_: samozřejmě stalo, většinou je to špatným natočením nebo slabými podporami :) vím že píšeš, že je máš OK, ale bez screenshotu naslicovaného modelu těžko soudit - pastni to sem.

    Jaký používáš slicer? Když dělám něco složitějšího, používám po naslicování tenhle nástroj: https://github.com/sn4k3/UVtools. Dokáže najít problémy jako příliš malé body, trapped resin a podobně ... ale s odtrhávajícím se modelem samozřejmě neporadí.

    _VYKUTALENA_: v místnosti, kde se nedá řádně vyvětrat a pohybují se tam lidi bych to neprovozoval
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    Dokázal by mi někdo poradit kde může být problém v mém tisku. Tento fail řeším úplně poprvé (předchozí tisky stejného i jiných modelů okay). Můj AmeraLabs Town test vychází skvěle, ale pokud začnu tisknout svůj model tak se neustále dostávám do problémů a vytiskne se jen zakladovy skate a pár podpěr. Model má sptávně nastavené podpěry aby model unesly a podpíraly riziková místa, dokonce jsem domodelovala v CADU větší podpěru aby model unesla, zkoušela jsem různá natočení od horizontálního po vertikální až po 45 stupňů. Ve sliceru nejsou žádné ostrovy. Už vážně nevím co dělat. Je to už asi měsíc co to každý den řeším a začínám podléhat beznaději. STL modely jsou solid surface. Stalo se vám někdy něco podobného?
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    ANDY_WARHOL: Super díky za tip to prozkoumám. Co mě u SLA právě dost vadí, že tisky jsou hodně závyslé na teplotě jak resinu tak místnosti a tak ted přes zimu jsem tiskárnu musela přesunout do místnosti v bytě. :/ Nastestí používám castable resin, která není tak moc toxic, ale stejně ruku do ohně za to nedám. Zároveň bych nedala ruku do ohne za resiny, které jakou jakoby non toxic a na vymývání přebytečného resinu po tisku stačí voda. Pořád se jedná o umělý materiál, který může měnit DNA ryb. Tedy se snažím veškerý materiál,který vyhazuji nejdříve osvítit v cure stanici, která změní molekuliy a dělá resin netoxický, tedy aspon podle informaci, které jsem se dočetla.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to uhli tam vydrzi jen omezenou dobu, takze je treba ho casem vymenit, proto to udelej rozebiratelny.
    tady je neco pro inspiraci, mozna tam bude i primo co hledas

    "active carbon filter" 3D Models to Print - yeggi
    https://www.yeggi.com/q/active+carbon+filter/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam