• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    SELIX: No, píšou: "The recommended hardware is a Raspberry Pi 2, Raspberry Pi 3, or Raspberry Pi 4." Co se týče řídících desek na tiskárnách, tak to netuším a nenašel jsem to tam někde jednoduše sepsané, nebo tomu rozumím moc málo. :)
    SELIX
    SELIX --- ---
    SKAUT: a to jde na jakoukoli? Malinu nemám, tak to nevyzkouším...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PISTA1: Jako že rohy tisknuté věci se odlepí? Nebo se ohne celá podložka?

    SELIX: Firmware tiskárny. Část běží na desce tiskárny a část na malině. V tiskárně je jen ovládání hardware (takový most jednoduše ) a v malině (která má větší výkon ) běží ta náročnější část která to řídí.
    SELIX
    SELIX --- ---
    SKAUT: Ok. Tak k čemu je? To je na malinu?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Namazal jsem kuličky lithiovkou, na volno mě přijde pohyb takovej hrubší, než když to bylo čistý. Cvaká to pořád, ale není to tak ostrý jako předtím, nicméně se snížením max rychlosti na 90mm/s to nedělá problém. Z kingroonu posílají novej pojezd a větrák.

    Další věc je ta magnetická podložka, Výtisk drží na ní dobře, bohužel při rozměrnějším PETG tisku se neudrží a kraje se nadzvednou takže je spodek do obloučku :(
    Uvidíme coto bude dělat až dorazí PEI plát.
    SELIX
    SELIX --- ---
    Co je to ten klipper?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SELIX: To bohužel nemám. Ono to bez moc dlouho nebylo neboť se mi to nelíbilo už na začátku.
    A v podstatě to bylo zodpovězeno.

    Delší verze ode mě - Mini má v základu dost malé rychlosti ( i akceleraci ) takže podkud je to ze slušnějších dílů tak se to jen tak neprojeví. Pokud člověk jde s rychlostí nahoru ( teaching tech github - hezký sumář na seřízení tiskárny ), tak se to začně objevovat. S tímhle jsem mohl jít trochu rychleji. Benchy to v základu tiskne 1:26 ( 0.2 quality profil, PLA ), po mém "" ladění"" jsem se dostal někam k 40 minutám jestli si dobře vzpomínám ( u rychlejšího jsem měl problém s chlazením PLA ).
    Teď po dobastleni toho mosntra jsem si ještě neměl čas hrát ( jsou tam i steppery od Trinamicu, předtím buhví co.. ) a mám v plánu Klipper. Bohužel nemám moc čas neboť díky mé nezkušenosti a neznalosti mi to prostě dlouho trvá. Jsem zvědavý co všechno zkoním při celém procesu "instalace" Klipperu ( ale dokud je to zábava a něco to přinese ... ).
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    LYCO: jestli je objevuje jen kolem rohu tak tuhosti. Krok motor, hlavne 2 fazovy je pri urcitych rychlostech skvely generator vibraci.
    LYCO
    LYCO --- ---
    LYCO: hm, když nad tím přemýšlím, ona ta tuhost může být v nedostatečné přídržné síle motoru. Jsem na správné stopě, nebo bloudím?
    LYCO
    LYCO --- ---
    SELIX: snížit akceleraci. Případně, pokud by ti nevadilo softwarově řešit nedostatky konstrukce, Klipper (firmware) má input shaper který ho dokáže do nějaké míry kompenzovat.

    JVCNC: já myslel že ghosting je způsobený kmity tiskové hlavy okolo rovnovážné polohy, vyvolanými náhlou změnou rychlosti, tzn. nedostatečnou tuhostí konstrukce. Ono je to krokovým motorem?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SELIX: udelas, ruznou kombinaci rychlosti, napnuti remenu a nastaveni proudu do motoru tak aby se rezonance krok motoru projevili co nejmene. Taky zalezi cim to vznika presne, muze to byt i oscilaci regulatoru topeni hotendu. Kristalovou koli mam ted na nabijecce.
    SELIX
    SELIX --- ---
    Takže s tím nic neudělám?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SELIX: ghosting vznika predevsim neznalosti konstruktera hlavne ohledne vlastnosti krok. motoru.
    SELIX
    SELIX --- ---
    SKAUT: máš nějaký výtisk před a po kde je to patrný? Já mám zase "duchy", a protože nevím, co je způsobuje, nevím jak je odstranit... (Taková digitální ozvěna)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SELIX: Dá to trochu práce ( slo by to jinak i bez bear modu který by byl nejlepší ) ale z ose to je ok a podrží to v y směru. Svuj pozitivní přínos to má.
    SELIX
    SELIX --- ---
    Stabilita v ose y jistě lepší, ale ohledně z... Nevím nevím...
    SELIX
    SELIX --- ---
    SKAUT: není ta prizma vlevo jaksi... Na nic? Spíš k horšímu?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    zdroj, malina a nějaká další bižuterie je vzadu. Část plastových dílů které zbyli mám vytisknute v práci na Makerforge ( dost slušný materiál), něco málo zůstalo PETG. Kostka pro Z je z hliníku stejně jako front/back plate. Hotend je taky jinej ( ten origi na mini je peklo ).

    SELIX
    SELIX --- ---
    A vůbec, neuděláme přehled co kdo máme doma? Jsem docela zvědavej :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam