HONCKA: Od Průši mě odradila jak cena, tak to že za mnohonásobek ceny stále nabízí jen 2k rozlišení, takže jsem risknul si pořídit Anycubic Photon 4k.
Co jsem koukal, tak ta D2 má stejnou plastovou vanu jako jsem měl k té 4k, u které se nedá vyměnit jen samotná FEP fólie, ale musíš kupovat
originál od Anycubic s plastovým rámečkem. To je jak podstatně dražší, tak to neumožňuje si pořídit lepší FEP/nFEP a je to hromada odpadního plastu navíc. Taky byly skoro rok úplně nedostupné.
Řešením je vyrobit vlastní rámeček, který výměnu umožní (viděl jsem FDM tištěné, ale i to jak snadno můžou leaknout), nebo pořídit jinou vanu. Já stihnul pořídit tu hliníkovou pro staré Photony, ale ta už je vyprodaná a těžko říct, jestli jí ještě vůbec budou nabízet. Takže zbývají náhradní vany 3. stran. Každopádně je to výdaj navíc, se kterým je potřeba počítat.
V tuhle chvíli bych moc nevěřil, že Anycubic bude mít to DLP dobře odladěný a určitě nenabídne takovou míru detailu jako LCD.
Anycubic resin, speciálně ten "eco", taky důrazně nedoporučuju, i když je levnější. Tisk se mi sice povedlo nakonec jakž takž odladit, ale oproti lepším resinům s ním byly zbytečné problémy. Taky v IPA nesedimentuje, takže se z ní nedá efektivně dostat (IPA pak nejde recyklovat).
Teď požívám 4k resin od Phrozen, se kterým jsem podstatně spokojenější a kdybych vybíral SLA tiskárnu teď, tak bych bral Sonic Mini 8k právě od Phrozenu, což se i s wash&cure stanicí do 25k bezpečně vejde.