• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ENDREW: Tak ten v tom sacku asi funguje taky ale musi se správně skladovat a správně přepravovat.
    Ja kupuju tohle https://www.traiva-shop.cz/p/silikagel-sg6-mix-s-indikatorem-vlhkosti#14845
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    silikagel v tomhle pripade vysus v susice na ovoce pokud mas pripadne v troube. pripadne na etapy po mensim mnozstvi. dodat vlhkej silikac je lumparna. tak snad byl levnej.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SKAUT: Tesneni jsem udelal a vsechny konce filamentu (4ks) ktere couhaji jsou opatreny ptfe trubickou, ktera by mela zamezit vnikani vlhkosti. Ten gel dorazil jen v takovem plastovem plastovem sacku. jak vypada indikator vlhkosti silicy?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ENDREW: Tak to bych asi prodejci hodil na hlavu 😄. Me dorazila suchá (a mam ji i s indikátorem). Na 40% jsem se ale nedostal ani s boxem kde je podle indikátoru silikagel už moc. Většinou koncim nekde na 34% a vys se nedostanu.
    Ma ta bedna těsnění? máš zavřené průchody ven? Ja Mam bowden az do tiskárny ( která je v boxu ).
    Jinak silikagel suším v mikrovlnce, když je takhle mokrá tak to chce na hodně málo výkon jinak jí pára roztrhá.
    Nebo to jde dát do horkovzdušné trouby. Origo laboratorní susicka je v podstatě trouba 😄
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SKAUT: tohle jsem si teď taky vyrobil, ale nemuzu se dostat s vlhkosti pod 40%. Je fakt ze jsem tam tu silicu nasypal hned po tom co dorazila a nenapadlo me to vysusit. Jak to susis?
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    KULA: hezky si to podlož a něčim tupym jebej do osičky ;-)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZVIRATKO: na ctvrty pokus protoze neumim se supporty (a ten filament je bitch)

    ACID
    ACID --- ---
    Jen můj postřeh, prevodovani extruderu mi dává smysl pro malé trysky a pomalý tisk, kde by to může být na hraně s rychlostí (pomalosti) extruze. S převodem je větší šance ohoblovat filament a neroztaveny drát to tryskou stejně neprotlaci. Pokud je snaha tisknout rychle, tak prostě musí být filament prohraty, což není otázka extruderu, ale endu. Volcano apod..
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    KULA: Jenom teda bacha - toho kola se budeš z motoru muset zbavit u každýho extruderu.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    KULA: Jo, pod bedem proti nim nic nemám. Ale na extruder jsou hrozivě tuhý
    KULA
    KULA --- ---
    Díky za feedback, zkusím si říct o nějaký refund a ten BMG nevypadá vůbec zle, vezmu ho. Jinak na podložce ale tyhle žluté ploché pružiny fungují slušně. Ty měkké se mi pořád rozcházely.
    ACID
    ACID --- ---
    A nebo viz
    VLADDRACUL:
    ACID
    ACID --- ---
    Spíš bych nahřál ten pastorek, v mrazáku se ti stáhne oboje..
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    KULA: Je to tam nalisovaný, bez stahováku se neobejdeš. Tím plastovým to s trochou štěstí půjde, ale 100% to není. Zkus to zmrazit a následně zahřát pouze kolo.
    A teda teď sem kouknul, co za ten extruder chtěj a je to solidní zlodějna. Na tvym místě bych ještě zvážil vrácení a koupení bondtech klonu - https://www.levna3dtiskarna.cz/extruder-bmg-pro-3d-tiskarny-ender-cr-ciry/ třeba tenhle je dokonce o kilo levnější a o 100% lepší.
    Jako asi bych proti těmhle hliníkovejm extruderům nic neměl, pokud by je montovali na tiskárnu v základu, ale dávat za něj peníze je spíš nesmysl.
    Hlavní nevýhody jsou, že nemá, na rozdíl od dobrých extruderů, převod, díky kterýmu máš jednak větší přesnost a jednak potřebuje motor menší sílu k protlačení filamentu. Druhá věc za kterou by měli někomu v creality přerazit ruku je ta žlutá pružina, která je pro extruder úplně nesmyslně tuhá a bude ti tak akorát hoblovat filament.
    KULA
    KULA --- ---
    VLADDRACUL: -_- začínám být na popis v obchodě sharplayers fakt naštvaný :D řezat nechci, páčit taky ne protože to ohnu, tak do nějakého saklu a na mrazák? aby se to scvrklo? Šance že si budu muset koupit motor navíc vstoupá!
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    KULA: Motor na obrázku je taky Nema 17
    KULA
    KULA --- ---
    VLADDRACUL: vida, takže jít by to mělo. Jsem si nevšiml, že je to pro motory Nema 17 ten extruder....Ten motor má delší osu/hřídel.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    KULA: Slovo "lepší" není to, které bych použil :) Každopádně k tvému dotazu - můžeš si vytisknout takovýhle stahovák https://www.thingiverse.com/thing:3593964? a zkusit se s tím jebat, popřípadě to zkusit zahřívat/chladit. Nebo jít do výrazně snažší cesty a ideálně dremelkou ho rozříznout.
    KULA
    KULA --- ---
    Jsem si na Ender 3 koupil lepší extruder. Mno jo, ale jak to ozubené kolo z té osy motoru stáhnout když nemá červíka :D a vyměnit se musí, je nízko oproti druhé straně a prostupům filamentu.
    Nějaký trik nebo hrubá síla?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam