• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Solidworks se da tusim stahnout free v nejaky verzi pro skoly.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Revo už jede, nakonec sem vychytal 15% slevu na e3d a tak to vyšlo na něco přes dva litry..
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MIKULAS: spešl program pro komerční sféru má halt taky spešl komerční cenu ;-)
    Jinak namátkou Solidworks má "hobby verzi" za $99/rok (či $9,9/měsíc), ale jen subscription a je to vybrakovaný, navíc musí mít internet.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    CYBERHIPPY: tak 10 vrstve PCB uz neni zrovna moc hobby zalezitost. To vice ose obrabeni ve F360 uplne moc vyzkousene nemam (jak jsem dodelal a overil postprocesor pro svuj RS, tak jsem to nezapnul), driv tam byvala jen indexace a ono tech CAMu ktere zvladaji bezebytku alespon 4 axis uplne moc neni. Jista sance ze to k necemu bude zde je, vzhledem k tomu ze je to vykradeny a zpraseny HSM works. Zatim jediny CAM (z tech levnejsich a dostnupnych i pro garazove firmy) ktery 4 axis zvladal bezezbytku pred f360 byl sprutcam (ktery se od te doby co jsem si s nim hral docela dost posunul) Jen je v techto dobach z krajin zapovezenych, coz je skoda. Z tech "lepsich" CAMu mi prisel nejchopnejsi s nejpricetnejsim UI a velice dobrym UX.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    JVCNC: ...pouzivam platenu verziu Fusion360 ...pretoze samostatne sa licence EAGLE neda kupit a free verze je nepouzitelna pre 10 vrstve PCB... ...z toho balicku aspon vyuzivam CAM pre viceose frezovani (ked uz to platim) ...sucastou balicka je i moznost vyuzitia jejich vypocetniho vykonu pre renderovani... (co vyuzivam, lebo je to fakt rychle)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MIKULAS: Onshape na taky nějaký free mod ale nevím kam se to dá zařadit.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GRAGAGROGOG: 200ms je dost na hrane, me to trva jeste o neco dele, roletovemu menu nema co takhle dlouho trvat, to proste nekdo jednoduse posral.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    CYBERHIPPY: konfigurace je nepodstatna kdyz na stejnem PC bezi solidworks ponekud rychleji. Problem je ze spousta lidi je s F360 spokojena protoye zadnou jinou zkusenost casto nemaji. Je to jako jet v trabantu a byt spokojenej protoze to jede a zadne jine auto neznam.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    CYBERHIPPY: viceose frezovani neni ve free verzi, az v placene. Autodesk toho koupil vic a vetsinu tech veci budto zcela zariznul, ze prestali existovat nebo zastavil dalsi vyvoj. TO prave kulitomu aby mohl tlacit F360, ktery by jinak zase az takovy uspech nemel.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    MIKULAS: free f360 tech omezeni ma docela dost. Nicmene rec byla prave o tom, ze F360 se umistuje v zebriccich pomerne vysoko prave predevsim z duvodu ceny.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    AKA_THE_A:
    Namatkou hledam ceny...
    CATIA: 11.400 USD licence + 2.000 /y maintenance ... resp. 4.500 /y
    Solidworks: 4,195 licence bez supportu
    Fusion 360: 1.635 / 3y

    Nedokazu si predstavit, ze by cokoliv z toho chtel/mohl pouzivat hobbysta a nekrast :)

    Jedinej fusion jde ** pokud vim ** pouzivat free bez omezeni.
    Nebo existuje free mode i pro nejaky dalsi "profesionalni" soft?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    AKA_THE_A: Jak rikas v Catii 5 jede celej automobilovej a leteckej prumysl a je top. NX je tlacenej kvuli partnerstvi daimleru a siemesu, ale podle me je to krok zpet. Nx neni dle me tak dobrej.
    Delam v automotiv konstruktera od r. 2005. Mam zkusenosti se Solidworrks/Inventor/Autocad.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    R0C3S3K: CATIA
    Z těch normálnějších - Solidworks, Siemens NX, Solid Edge...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GRAGAGROGOG: jojo, u me je to nejcasteji kdyz ukladam slozitejsi casti, nejsem trpelivej a zkousim klikat. V ten moment fusion nenavratne zamrzne a musim ho natvrdo killnout. To mi ale dela jen na tom macu...
    Nicmene abych nebyl jen negativni, jejich cloud funguje fajn a vzdycky se daji najit nejaky workaroundy. Dikybohu nemusim vetsine dodavatelu delat vyrobni vykresy, dneska to vsichni delaji ze stepu, takze je to spis o mojem zvyku delat vykresy poradne a prehledne, nez ze by to po me hodne lidi pozadovalo.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    GRAGAGROGOG: To mě udělá občas taky, ale většinou když po něm chci nějakou neproveditelnou prasárnu :D
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    77WHITE: Odezva byvoko 100-200ms jen při scrollování menu asi dost lidem nevadí, nicméně fusion mě sere hlavně tím jak se zasekne na jedné operaci která nejde zrušit jinak než zabitím celého programu z task manageru. (ok, někdy třeba uběhne týden anižby se mi to stalo ... )
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    JVCNC: inac osobne mam radsej FreeCAD, k fusion360 som sa dostal len preto, ze autodesk kupil EAGLE CAD ;oD ktory pouzivam na pracu (v linuxu) ...a jedine, co som fakt na tomto balicku v licenci ocenil, ze je sucastou docela pouzitelny CAM procesor, ktory podporuje viceose frezovani... ...a na nejake dizajnove modelovani zasa pouzivam gravity sketch pre virtualnu realitu (pouzivam QUEST 2)
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    JVCNC: ....aku mas konfiguraci stroja ? ...myslim cpu, ram , grafarna ? ...mne bezi absolutne plynule na 10 rokov starom stroji (8-jadro i7- 32GB RAM, stary Radeon R9 370X)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JVCNC: priznam se ze s odezvou problemy nemam a to modeluju na macbooku pro 2019, takze nic idealniho. Vsechno funguje vicemene v pohode, dokud teda celej fusion cas od casu nespadne. Roletovy menu, jiny listy, vse ma dobrou odezvu. Ale crashe byly i na solidworksu na mnohem nabusenejsi masine.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    JVCNC: Moc nekreslim ale když jsem měl možnost porovnat se Solidem v práci a neprijde mi ze by Fusion měl UI pomalé. Vteřiny fakt nečekám, kliknu a mám.🤷
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam