• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    ZVIRATKO: Dík za informace. Ano, jestli, tak P1P. Akorát teda jak jsme psal to "levněji" mi vychází kolem té tisícovky v našich a to mi nepřijde jako "big deal". Protože zohledňuji "made in Czech", místní servis a support, a své postoje (poslat prachy raději české firmě, než do komunistické Číny - což je čistě osobní).

    Takže jedině, jestli máš tip, kde se to dá objednat výrazně levněji, tak sem s ním. Třeba mi to zlomí morálku, ohnu hřbet a koupím Bambu. Podle toho co čtu, mi to přijde jako lepší koncept, než MK4.
    Elektronika je 32bit, nebo

    "cartesian" - Psal jsem to z mobilu a byl jsem líný si správné slovo dohledat = moje blbost. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVCNC: sice máš pravdu, ale pokud se ty pojmy ve 3d tisku ustálily, nedá se dělat nic jiného než se jich držet, protože když pak něco hledáš, tak používáním těch správných to prostě nenajdeš.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    dale jeste treba to co se u 3d tisku povazuje za delta je ve skutecnosti tripod, klasicka delta nema zadne linearni vodici prvky
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ZVIRATKO: na netu toho je dost, napr nejake ty nejbeznejsi koncepce kartezskych stroju u frezek je napr zde https://www.vut.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=128907 jen nejsou vsechny, nicmene to cemu se rika bedslinger je bezne spodni portal s pohyblivym stolem. Asi budu muset nejaky clanek o koncepcich stroju napsat sam.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JVCNC: a to jsem se k tomu snazil neco i najit. Navrhuju delta pojmenovat "CoreXYZ" :-D
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    Kartez je vsechno krome hexapodu SCARA a delta bota. Usporadani os nema nic spolecneho s jejich pohonem.

    Nekdo kdysy kdo o strojich vubec nic nevedel tyhle termiti do 3D tisku zavedl a vsichni se toho chytli, pritom ohledne stroju a jejich usporadani je terminologie zavedena uz mnoho dekad a pouziva je cely svet, teda krome sveta 3d tisku.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PECA: od ledna, ted uz to jsou skladovky. Funguje to zatim dobre, ma to plusy i minusy, mam pochybnosti o opravitelnostii a jeste furt to ma nejaky bugy, nicmene na tom makaj a za ty prachy (hlavne pokud koukas zrejme na P1P) to 100% stoji.
    A neni to cartesian, je to CoreXY :)
    PECA
    PECA --- ---
    ZVIRATKO: a tu Bambu už máš doma? Z jejich webu nejsem moudrý, jestli už jim to frčí, nebo je to jenom naslibované. Netvrdím, že kecají, ale je to pevninská Čína, že? S DPH mi ta cena vychází na cca 19 tisíc, což je asi jenom o 2 míň, než MK4 se zaručeným CZ supportem. Akorát tedy ten cartesian vs bedslinger, to je u Průši škoda...
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Nejak se mi to seslo a mam tu plonkovej Biqu H2 v2s revo. Kdyby nekdo mel zajem tak posta. Nabizim to sem nez nahodim inzerát. Je to novy nerozbaleny.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    R0C3S3K: to bych delal taky, asi, kdybych nekdy omylem netisknul :-D od ledna co mi to prislo to odpocivalo mozna tak 10 hodin celkem, jinak furt neco jede...
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ZVIRATKO: tak to ja to na tisk taky otevru, ale po tisku to zase pekne zavru
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    R0C3S3K: hmm, ja musim mit zase pri tisku bambu otevrenou, jinak se to pri tisku PLA ucpe :-D asi kupuju moc levny PLA...
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ZVIRATKO: ja treba z ABS tisknu minimalne, co ale fakt ocenim kazdodenne, je, ze mi box z ikea lacku tesni 100% proti prachu, mam tiskarnu v mistnosti, kde se uklizi sporadicky a na boxu je slusnej nanos
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    porad mi nejde do hlavy ze je to cartesian bedslinger... 🤦🏻
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    R0C3S3K: podobne jako bambu to bude spis na slusnej amaterskej tisk ABS nez na funkcni tisky z PEEK, Bambu je taky deravy a na vic nez na 50ºC to asi nevytopis (bez uprav, a kdovi jestli to prezije upravy). Tam naopak verim ze bude mnohem vetsi prostor pro tuning u Prusy.
    Nicmene ta cena je fakt totalne mimo.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ZVIRATKO: enclosure sam o sobe stoji 9k, to provedeni je za ty prachy smesny,,, aspon teda z toho, co jsem videl na veletrhu, je to fakt "deravy"
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CASTER: kdyby s tim prisli nez jsem koupil Bambu...
    ...
    ...
    ... tak jsem si mohl koupit v tretim tisicileti o neco draz bedslinger s mensim tiskovym objemem... :-D

    meli by to zlevnit tak o desitku, nebo udelat za 30 bundle s MMU3 a enclosure...
    CASTER
    CASTER --- ---
    Original Prusa MK4 is here: Always perfect first layer, high-speed printing with Input shaper, 32-bit platform, Nextruder, MMU3. SHIPPING NOW! - Original Prusa 3D Printers
    https://blog.prusa3d.com/announcing-original-prusa-mk4_76585/
    https://blog.prusa3d.com/the-state-of-open-source-in-3d-printing-in-2023_76659/
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RAINBOF: chatGPT je takovy lepsi vyhledavac pro stackoverflow :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZVIRATKO: pitomost chatgpt se povoli lidem co si umi precist svuj kod ostatni prd a to proto ze licence je kurva draha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam