• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SPM: me uz se taky 'zvejka' vesrala do pritlacnych kolecek a vlezla vsude po extruderu, ale stacilo jen povolit srouby a rozpulit to, jako kdyz se vyndava hotend a vystrihat a vytahat to ven, trochu jsem oak upravil nastaveni a taky zlepsil podavani zcivky, aby to tolik neskubalo a uz to tiskne fajn, tak uvidime, jak dlouho to pujde;)

    asi zkusim ten 3d lac, magicoo je za 4 kila, tohle za stopado
    SPM
    SPM --- ---
    R0C3S3K: Nemam jeste vyzkousenej ten od PM, protoze kdyz na to doslo, tak jsem zmrvil tiskarnu a jeste ji neopravil :-D ale tisknul jsem tpe stejne mekkosti, co mi jinak taky drzel jenom na pruhledny pasce (ze ktere nesel sundat) na 3D lac a uplne bozi - drzi jak pribyty, po vychladnuti upadne.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    R0C3S3K: magicgoo na tpe. nekomu funguje i dimafix ale me se osvědčilo magicgoo jednoznačně.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    mam dotaz, tisknete nekdo z mekcich FLEXu?

    tisknu z TPE 88 RubberJet Flex od PM (tvrdost 16D), tiskne mi to fajnove, ale kdyz nepouziju lepici pasku, tak se mi to dolepuje z podlozky

    zkousel jsem tiskounout na PEI i texturovanou podlozku, nizsi i vyssi teploty, KORES neKORES, vdycky zhruba ua 5-10 vrstvy se to odloupne

    ten tisk na lepici pasku me trochu sere, protoze to dobre oblepit pri vetsich tiscicch vyzaduje dost casu a srani a i vycistit bed dobre od zbytku lepidla z pasky je pomerne vetsi oser, nez to odrbat od koresu

    nemate nekdo nejakej tip?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: ja trysku obcas maznu PTFE a nechyta se na to nic. Akorat pri vyssi teplote se to vypali a musi to clovek ocistit :)

    CASTER: tak obxidian i vsechny podobny trysky maj tvrdej jen ten hrot, ale filament se ti muze nalepit i okolo, mozna se bojej toho?
    CASTER
    CASTER --- ---
    Pro Revo e3d doporucuje mosaz a nedoporucuje ocel: https://e3d-online.zendesk.com/hc/en-us/articles/6079047402141-Revo-Nozzle-Cleaning-Guidelines.
    Zajimave, ze pro ObXidian taky, pritom u Nozzle X nedoporucovali ani ten mosaznej kartac: https://e3d-online.zendesk.com/hc/en-us/articles/360016177978-Nozzle-X-Cleaning-Guidelines

    Jinak u me bylo trochu prekvapeni u prechodu z V6 na Revo, ze mi zacala mnohem vic drzet prvni vrstva, predpokladam ze to je ciste novou tryskou a nicim jinym v tom hotendu. Predtim jsem zhorseni te prilnavosti (zejmena u PLA na hladke podlozce) prisuzoval stari/vlhkosti filamentu (nektere horsi a nektere lepsi) a opotrebeni podlozky (pomohl aceton, chystal jsem se uz na renovaci scotch brite).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: To je možné, mosazné mám až teď s Revem a problém nemám. Nějak nepředpokládám ze na těch obyč mosaznych je speciální povrchová úprava. A niklovaná sem tam prejeti kartáčkem ( mosaznym ) vydrží než ji člověk vymění.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: když ji poskrabes, tak zvyšujes přilnavost a bordel se na ni chytá víc.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Když to bude obyč mosazná tryska tak v tom poškrábání úplně neviděl problém. Stejně ji člověk driv vymění než ji kartackem rozebere 😄.
    Me se teda daří mit trysku dost cistou..
    DATEL
    DATEL --- ---
    CASTER: Přímo v návodu v sekci Čištění trysky, viz příloha.

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Úplně stačí kartáček na zuby, tím se to nepoškrábe a je to levný. Nachytá to na sebe všechno, pak odrolit. Samozřejmě to nevydrží tak dlouho, ale za tu cenu to stačí.
    CASTER
    CASTER --- ---
    DATEL: kde v navodu pisou "ocelovym" kartackem? Na mosaznou trysku myslim jedine taky mosaznej, ocel je tvrdsi a poskrabes si to?
    ACID
    ACID --- ---
    VLADDRACUL: jak tam někdo píše v komentáři, pokud nevím na čem to stojí, tak je to o ničem. Pro kvalitu bude rozhodující, jak se to klepe "interně". Na druhou stranu, pokud jsem si všiml, je to na tyčích, ne na lineárním vedení, takže zázraky nečekám.
    Podstatné budou až zkušenosti z reálného provozu
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    The Future of 3D Printer Bed Levelling - 10,000 Point Mesh with Beacon Surface Scanner
    https://youtu.be/Gs6UC2xK5t0
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    TALAGE: Jo, taky mi přijde, že kolem bambu je až moc velkej hype.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    VLADDRACUL:
    SKAUT: No ja to nijak nehodnotim, spise jsem to tu placnul jako zajimavost/announcement. Uprimne ja nejsem nijak odvarenej ani z te bambule. Ale klientelu si to urcite najde a kazdopadne to zvysuje tlak na konkurenci.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    TALAGE: Já ti nevím. Po shlédnutí tohohle videa mě to úplně nepřesvědčilo. Klepe se to strašně. Sorry za fb odkaz
    3D tisk | Jak dlho vydrží IKEA stolík
    https://www.facebook.com/groups/3dtisk/posts/2460454050778335/
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TALAGE: Slyšel jsem že je to dobře okopírováná bambule. Prý včetně nutnosti patlat podlozku lepidlem aby to tam drželo. 😄
    Druhá věc je otázka životnosti, podpory a případně i náhradních dílů ...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QWWERTY: to se mi nikdy nestalo. asi to byl nejaky krap. mam ji tam jentak a vim ze neni uplne nejlim a mam s ni tedka 100+h a koukam na ni je furt kde byla.
    Ale je pravda ze ja nemam uz dlouho Prusu
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RAINBOF: ty navleky jsou koupil a nakonec je zase sundal ... porad mi padaly dolu, i kdyz jsem se presvedcil, ze jsou nacvakly na heatblock ze vsech stran :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam