• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ZVIRATKO: copak dily, ale jestli nekomu vyhorela fabrika, tak to uz si mozna priste rozmysli :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MALANIUS: ano, mel jsem stesti ze se zrovna tisknul fakt dlouhej tisk, takze me rano cekalo akorat hromada warningu, ze nelze spustit tisk v prubehu tisku...
    nicmene udajne vsem co to neco zkurvilo poslou nahradni dily a kompenzaci :)

a kdyz se jim to poverdlo minule tak jsem jim presne popsal jak musi takova tiskova transakce pres cloud fungovat pokud se to nema opakovat... asi je levnejsi poslat nahradni dily :-D
    MALANIUS
    MALANIUS --- ---
    BambuLab bug causes printers to start printing in the middle of the night, damaging many peoples printers and causing a potential fire hazard.

Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/3Dprinting/comments/15sfisq/bambulab_bug_causes_printers_to_start_printing_in/
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nechce nekdo skoro celou spulku tohohle?
    R3D PLA Ultra-Glow Red - 3DJake International
    https://www.3djake.com/r3d/pla-ultra-glow-red

na vyzkouseni, za odvoz :-D smrdi to jak peklo a sviti na hovno ;-D
    LYCO
    LYCO --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZVIRATKO: Aha, to jsem se nikdy nesnažil vysušit. Často tam ani není pořádný silikagel, ale něčím slepený více méně prach. Některé kuličky z těchto pytlíků jdou zapálit:)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AXTHEB: typicky to co mas k nejakemu vyrobku v pytliccich se proste rozpadne, ono se to totiz vicemene rozpadne/zkrehne uz tou absorpci vlhkosti a kdyz to vysusis tak to nedrzi pohromade :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZVIRATKO: Aha, tak na takovej sem nenarazil.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AXTHEB: Nejde, některé se rozpadnou i při 80 stupních...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZVIRATKO: Každý silikagel jde vysušit v troubě.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LYCO: půl kila budes mít na nekolik boxu. Můžeš toho dát samozřejmě vic.Kupoval jsem kdysi tady https://www.traiva-shop.cz/p/silikagel-sg6-mix-s-indikatorem-vlhkosti#26280 ( dneska je už trochu vyšší cena koukam a menší balení).
    Vlhkoměr cinske vyroby za cca 50kč ti vydrží několik let na dvě knoflíkový. Vsechny co doma mam jedou pořád na první baterky ( asi 5 let?)
    LYCO
    LYCO --- ---
    SKAUT: no já právě nevím kolik kilo mám koupit :) Mám doma hromadu věcí a až se mi sem prostě nevejde záložní pytel silikagelu
    ZVIRATKO: dík, to je ta informace kterou jsem chtěl slyšet
    RAINBOF: na to jsem narazil, ale lidi taky psali něco o velikosti pórů a že je dělaný spíš na absobci kapalin. A navíc, chtěl bych s indikátorem, ať nemusím shánět vlhkoměr (a měnit baterky)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZVIRATKO: funguje. Silikatovy stelivo ve verzi bez navoneni je cistej silikagel.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LYCO: Kolik chceš 😄. Ja kupoval po kilech s indikátorem vlhkosti + mam v boxes digitální měřák vlhkosti. Drzim se kolem 20% vlhkosti s krabickou kde je cca 60g ? Když do něj nelezu a jen tisknu tak to vydrží dlouho ( bráno podle indikačních kuliček na které koukam pri 23% vlhkosti).
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AXTHEB: to fakt funguje? Jde to vysusit v troube?

a jinak asi hlavne zalezi na vlhkosti, me jeden cas stacilo ~50g na krabici s 4 civkama na mesic, ted jak je vlhko mam po tydnu indikator ruzovej (a mozna mam blby tesneni)...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LYCO: jeden pytel pro kočky :)
    LYCO
    LYCO --- ---
    Nazdar, stavím drybox a chci kupovat silikagel. Tušíte kolik je ho cca potřeba? (na jednu krabici IKEA 365+, tj. dvě cívky)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    RAINBOF: ja bych rekl ze ano, ale ja na to umim asi tak 3 akordy :-D prvnich par hodin brnkani jsem to furt doladoval, par veci si tam sedalo, ted to docela drzi. Pak jsem ladil delku hmatniku, nejsem si jisty jak presny ma byt pitch pri prehmatnuti, to by chtel porovnat se skutecnym ukulele, nicmene skoncil jsem na defaultni velikosti a jen to trosku soupnul na sroubcich :) dal dole ten most neni rovny, zrejme zalezi na orientaci, snad jsem ji tipnul spravne

no a v neposledni rade hodne zalezi na tuhosti, na zacatku stacilo chytnout to za krk a oprit se o telo a trochu se to rozladilo, pomohlo dotisknout vyztuhy dovnitr a poradne dotahnout tyc uvnitr.
    To druhe ukulele je z PLA-CF, prijde mi ze to zni o neco lip, min se to krouti, tezko rict jestli je to ciste materialem nebo i tim ze jsem dal mnohem vic perimetru (puvodni tusim 5, nove 10, relevantni ale jen v te oblasti kde se to sesroubovane a na krku). Dal jsem tam stejnou kompenzaci na prostredni dil jako u toho puvodniho a struny jsou dost tesne nad hmatnikem zatimco u toho puvodniho je tam mezera protoze to je proste trochu prohnuty.

Takze za me super, prinejmensi na brnkani pro deti urcite, jestli na hrani se uvidi az si to poradne sedne. Urcite budu tisknout dalsi, je to sranda, dobre se to sklada.

Jeste premyslim jak vytisknout lepe to telo, strasne blbe se to tisklo protoze je tam velky previs a zevnitr je to timpadem strasne hnusny (co to dela s akustikou netusim, asi nic dobreho) a nevim jestli by se to dotisklo kdybych nezpomalil tiskarnu, samozrejme se to zveda, do toho se to snazi delat bridge a velke overhangs, znelo to jako kdybych tisknul na struhadlo...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZVIRATKO: hraje to ?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PECA: no tak ja to vyzkousel a funguje to, vzal jsem to 3mf kde to je v jednotlivych objektech, oznacil jsem ty hexagony a dal jim jiny material, pak jsem udelal Assemble a vytisknul. Samozrejme by slo to i namalovat, ale takhle to je takove hezci, ma to vlastni perimetry a podobne.

Jo a bacha, mnozej se, svine :-D

PECA
    PECA --- ---
    JJ, díky. Autor ukulele píše, že by to šlo i na multicolor extruzi, ale že nemá vyzkoušeno. To mě jen tak napadlo se zeptat a teprve potom se podívat na návod... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam