cim byste mazali na Bambu Labu ty linearni (horizontalni) tyce se zapouzdrenejma loziskama? Resil jsem ted straslivy artefakty, misto linky to delalo spis neco jako morseovku a pri infillu to znelo jako struhadlo. Objevilo se to nahodne po nesouvisejicim servisu a prislo mi ze to na tech tycich trochu poskakuje a ze citim kulicky (nicmene to trochu citim i ted a bylo to tak vzdycky)
pomohlo to vycistit a promazat, ty loziska jsem protocil tim ze jsem na to hodne tlacil pro pojezdu aby se to rozhybalo, mozna to bylo ono, ale resil jsem to v podstate cely den nez to zmizelo, mozna tam proste byl nekde bordel, mozna to byla nejaka nahodna rezonance, takze vlastne nevim
nicmene se mi moc nelibi ze se do tech lozisek nikdy nedostanu, rozebrat to proste nelze (jedine destruktivne), doporucujou to jen osetrovat proti korozi, ja to sem tam maznul kapkou lehkyho oleje na noze (nejdriv nejakej s PTFE a pak jsem presel na Nano Oil W5, coz byla ale asi chyba, mam pocit ze kdyz uschne tak hrozne lepi?). Nicmene pri tom reseni ted jsem to prolil dost tim W5 abych z toho dostal potencialni bordel, vycistil a opakoval tak 10x, pak nakonec jen kapka toho s PTFE (coz je nicmene trochu nezname slozeni, PTFE tam moc nebude)
Ale o PTFE se mi tam vlastne nelibi, prestozelidi doporucujou Superlube s PTFE, tak do toho loziska mi to prijde jako blbost. Nejradsi bych to prolil isopropylem a znova naplnil, ale to predpokladam in vivo nepujde, ze? Napadlo me nejak jednu stranu utesnit a prat tam nejakou vazelinu, uz nekdo neco takoveho zkousel?
Uz mam natoceno na tiskarne 4000+ hodin, tak se bojim kdy neco osoupu, karbonovy tyce zatim prekvapive drzej, ale ty se daj aspon koupit a vymenit, tohle ne :/