• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    KULA
    KULA --- ---
    LADINEK: já natiskl 50+kg na Ender 3 a druhé 3 Pro verzi. Od figurek po funkční díly z ABS. A klidně to nazvu tím nejlacinějším HW které je použitelné a není to přitom oprc. Ale je to věc za 2k, ne 13. Leč jakože hezčí ovládání a asi 32bit střeva. Kdyžtak o jeden zakopávám pod stolem.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    LADINEK: vedle? Postav regál a dej je nad sebe ;-)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    ZVIRATKO: diky za odpoved, ale jak pisu, chci to v jedny krabici a jen menit hlavu bud 3d tisk nebo frezka. Laser zase az tak ne potrebuju, ale tyhle dve veci by se mi hodili. Tiskarna za 20k+ je pro me overkill, to si radsi ten drzacek z plastu vypiluju pilnikem. Jde hlavne o to, ze ja v tom panelakovym byte proste nemam zase tolik prostoru...

KULA: me se tu proste dve krabice vedle sebe nevejdou a to reseni u ty CP-01 kdy jen precvkanes hlavu za jinou mi prijde idealni...
    KULA
    KULA --- ---
    LADINEK: a já Ti zase řeknu kup si Endera, protože tak do toho nejlíp prostoupíš, ony ty "lepší" brandy mají výhodu při produkci a nebo pokud nechceš narušit imerzi magie, že se všechno stane samo stiskem tlačítka.
    Přestavět z 3D na Plotter/Laser/Frézu je superoprc a skončíš u druhé tiskárny co předěláš natrvalo. I been there ....
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LADINEK: spis bych mrknul na Sovol SV07 nez na Creality, pripadne Bambu Lab P1S. Jak moc chces tisknout a jak moc se tomu chces venovat?
    3v1 bude znamenat jen ze mas tri vec, vsechnyi na hovno, v jedne krabici, tomu bych se vyhnul zdaleka, taky to zadny duveryhodny vyrobce nedela.

Osobne bych volil Bambu P1S, ted uz to prodavaj i reselleri, tak bych to mozna koupil i s prirazkou tady v .cz at v pripadne vetsinou problemu jim to muzes proste poslat na opravu a at si poradi :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Ahoj, mam dotaz, chtel bych k Vanocum poridit nejakou 3d tiskarnu pro zacatecniky a jak na to tak koukam tak jsem nasel i zarizeni 3v1 (3d tiskarna, frezka, laser) to by se mi hodilo uplne nejvic pac se trochu zabejvame elektronikou, vc. vyroby tistaku atp. a moc by se mi i libilo mit moznost si tistaky frezovat + a k nim treba vytisknout drzak, uchyt, atd. Ten laser nevim jestli vyuziju, ale treba na gravirovani by spatnej bejt nemusel. Jde mi predevsim o to, mit to vsechno v jednom kvuli mistu i kdyz chapu, ze tam budou kompromisy.

Docela se mi libi Creality CP-01, ale ne vsude ji maji https://www.alza.cz/creality-cp-01-3v1-d5663677.htm a proto bych se rad optal ci by nekdo nevedel nejakou alternativu v podobny cenovy relaci tj. cca 15k klidne bych bral i jetou levnejsi, precejen je to vec na uceni a vyzkouseni jestli to vubec nasi praci bude vyhovovat. Diky
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    JVCNC: pouze 3. ;) takže spíš tříosá kopírovací frézka s osama XYA ;)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DOGTORRR: nevidím nikde 3D tisk a ani nikde nic CNC. Tohle je 4 osý pantograf.
    LYCO
    LYCO --- ---
    DOGTORRR: To není 3d tisk, protože to není aditivní výroba. To je 3d skenování následované frézováním.

Pořád je to bomba.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MIKULAS: to se nekomu stalo? to jsem nezaznamenal
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ZVIRATKO: copak dily, ale jestli nekomu vyhorela fabrika, tak to uz si mozna priste rozmysli :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MALANIUS: ano, mel jsem stesti ze se zrovna tisknul fakt dlouhej tisk, takze me rano cekalo akorat hromada warningu, ze nelze spustit tisk v prubehu tisku...
    nicmene udajne vsem co to neco zkurvilo poslou nahradni dily a kompenzaci :)

a kdyz se jim to poverdlo minule tak jsem jim presne popsal jak musi takova tiskova transakce pres cloud fungovat pokud se to nema opakovat... asi je levnejsi poslat nahradni dily :-D
    MALANIUS
    MALANIUS --- ---
    BambuLab bug causes printers to start printing in the middle of the night, damaging many peoples printers and causing a potential fire hazard.

Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/3Dprinting/comments/15sfisq/bambulab_bug_causes_printers_to_start_printing_in/
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nechce nekdo skoro celou spulku tohohle?
    R3D PLA Ultra-Glow Red - 3DJake International
    https://www.3djake.com/r3d/pla-ultra-glow-red

na vyzkouseni, za odvoz :-D smrdi to jak peklo a sviti na hovno ;-D
    LYCO
    LYCO --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZVIRATKO: Aha, to jsem se nikdy nesnažil vysušit. Často tam ani není pořádný silikagel, ale něčím slepený více méně prach. Některé kuličky z těchto pytlíků jdou zapálit:)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AXTHEB: typicky to co mas k nejakemu vyrobku v pytliccich se proste rozpadne, ono se to totiz vicemene rozpadne/zkrehne uz tou absorpci vlhkosti a kdyz to vysusis tak to nedrzi pohromade :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZVIRATKO: Aha, tak na takovej sem nenarazil.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AXTHEB: Nejde, některé se rozpadnou i při 80 stupních...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam