• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    FARIN
    FARIN --- ---
    ZVIRATKO: třeba tohle
    https://www.printables.com/model/928-yet-another-fidget-infinity-cube-v2 sice nutné nepotřebuje ale chceš ho tam. Ten pocit z těžšího výtisku je o hodně lepší
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    NAVARA: 100% infill je obecne evil. Pro pevnost je lepsi dostatecny pocet sten, infill vetsinou jen drzi "strop" (vyjma toho kdyz je to zatizene nekde uprostred plochy). Nenarazil jsem snad nikdy na nic co by ho potrebovalo (i kdyz to obcas nekdo tvrdi :))
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    NAVARA: má, představ si jak budou vypadat stěny když vnějšek nebude kontura kolem dokola ale vyšrafováno sem a tam infilem. V podstatě budeš mít šev vedle švu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Při tisku s 100% infill, má různý perimetr vůbec nějaký význam, když je objekt tak jako tak zcela vyplněn?
    ACID
    ACID --- ---
    ZVIRATKO: jo, krom jiné barvy to vypadá stejně jako ten modrý.
    Budu ještě laborovat.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ACID: a je to fakt Silk, neni to spatne oznaceny ABS nebo neco takoveho? :) Zvedajici PLA jsem zazil jen hnusny recyklat, vysokoteplotni PLA nebo PHA, ale normalni PLA, at uz silk nebo ne se zveda jen minimalne ze studeny podlozky bez lepidla...
    ACID
    ACID --- ---
    Snížení rychlosti jsem zkusil taky, bez úspěchu. Jeden z pokusů se mi i zvedl od podložky jako ABS.. Uznávám, že tvar není optimální, ale modrý silk jiného výrobce žádný z těchto problémů neměl.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ACID: eh, coze? Ja muzu silk tisknout jak rychle chci, jen to pak nevypada moc super protoze vetsina silku trochu "bobtna" a kdyz se to tiskne moc rychle tak je to matny, ale jinak je to obycejny PLAcko. To neni jak TPU kde to tryska nestiha tlacit.
    ACID
    ACID --- ---
    Ten problémový jsem dneska rozbalil z originál obalu, je suchý, neprská..
    ACID
    ACID --- ---
    No jakoze stejný model a se stejným profilem v pohodě na 210 s jedním, s jiným filamentem ani na 230.. Kolečko ohobluje drát a konečná. Kdyby to udělalo hned, tak ok, ale stane se to někde u desáté vrstvy.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ACID: teplota castecne funguje, ale je to jen obezlicka protoze jak se ti zmeni rychlost tak se stejne zmeni finish. Ja snizuju rychlost pro Outer wall treba na 30mm/s a zaroven je v profilu co pouzivam pro filament flow rate jen 7.5mm^3/s (ale to samo o sobe nestaci).
    ACID
    ACID --- ---
    Zkusím z jiného soudku, máte zkušenosti se silk pla? Nastavovali jste extra vyšší teploty? Zkoušel jsem dnes oranžový 3D Power a nějak se s tím nemůžu domluvit..
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    tiskne to uplne na hovno, X a Y se musi brousit, to Zko je uplne mimo a 0.05mm kolecko jsem musel dokonce krupnout!

just kidding, takhle dobre to netisklo ani novy...

ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: no evidentne to dokaze fungovat, mozna tam nejsou takove sily jak myslim, ale kdyz treba nekde zatahnu za remen (jen za jednu stranu) tak vidim jak se osa X proste ohne, vsadim se ze kdyz za to vezmes tak to ohnes taky. To samozrejme vubec neni scenar co s tim dela motorek, ten taha zaroven za obe strany :)
    Tohle ma hlavu urcite tezsi, ted nemuzu najit cislo ale bylo ty prekvapive hodne, neco jako 300g? Lidi tisknou s 20m/s/s akceleracema, coz mi teda prijde uz dost sileny a taky zbytecny a je to desnej rachot i bez vuli...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: Kompenzace ( pokud myslis vibrace) kompenzuje rezonanci tiskové hlavy aby jses zbavil artefaktu. Tohle tam nespadá. řemeny samozřejmě lehce pruží ale ne tak aby vznikla nepřesnost ( zvládají to myslim si že na microny).

Ja na V0 Voronu se 150g tezkou gantry klidně litam 10k akcelerace a rychlost co to dá ( malá plocha takže moc nedám s tim co tisknu + standardně jedu pomaleji a limituje mě hotend s chlazenim ) a je to v pohodě. Koneckonců, podivej se na videa 257printing co lítá s V0 za rychlosti (ale používá bowden extruder).
    Rozhodně mi to nikdy neujelo. Obzvláště ne takhle brutálně .

Každopádně je fajn že problém byl odhalen .
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PECA: ne vykloktany, byla to znama vyrobni vada u tiskaren z prelomu roku, oficialni "fix" byl dat tam pasku a tim tu vuli vymezit, pak tam pridali jeste na jednu stranu pruziny (to teda uplne nechapu ale budiz), u me tam byly pruziny ale zaroven dva kousky pasky na kazdy strane, coz je zajimavy protoze lidi reportovali tuhle verzi az pozdeji, mam tam vic zmen co vetsina lidi v ty dobe jeste v tiskarne nemela...
    A nahodou se mi libi jak to delaj, ac nejsou vzdycky uplne transparentni (protoze by kazda lama co nevi co to je seam chtela novou pulku tiskarny s fixama co nepozna), a strasne se mi libi ten industrialni design a jak jsou ty veci hezky namysleny a poskladany, hromadu detailu bych od cinske vyroby a designu fakt necekal, a na to ze tam je spousta iterativnich zmen mi ani ty neprijdou nejaky zfusovany (az teda na tu pasku :-D).

Tak jsem tam dal vic pasky na vic mist a jeste na spodni tyci (kteoru nikdo neresi) jsem objevil malinkej vakl pro zmenu do strany, to jsem zkusil vymezit taky.

No a jeste jsem teda pootocil ty loziska (oni se stejne pootocily samy uz pri demontazi), v jedne krajni poloze to jde ted vic ztuha ale nevim jestli to tak nebylo uz predtim (tam asi nejmin tisknu)

Asi si zkusim supportu az zareaguje rict o novy Carbon Rods Assembly, to by melo byt snad definitivni reseni, ono to fakt ma nalitano uz docela dost...

Tisknu jako konicek, nejbliz kseftu jsem se priblizil kdyz jsem ted tisknul pro ruzny exkolegy a znamy ukulele, za to jsem si prachy rekl protoze to uz neni uplne sranda, ale stejne jsem si asi rekl tak mozna naklady... :)
    PECA
    PECA --- ---
    ZVIRATKO: Takže to bylo "vykloktaným" pouzdrem na ložisko? No to nevím, jestli je víc na úsměv, nebo pláč. Funguje, opraveno, úspěch :) , ale příčina a samotný problém je trochu smutný :( .

BTW, je mi do toho prdlajs, ale tiskneš primárně na kšeft, nebo pro sebe (hobby, nebo v práci)?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HEUREKA!!!

timto dekuji vsem ze psychickou podporu a rady a omlouvam se, ze jsem to tu tak spamoval

za odmenu nabizim tisk zdarma (v rozumne mire :)) pokud cokoliv potrebujete, umim (aspon trochu) i zajimave materialy jako PA-CF, PA-GF a podobne

ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: ja si myslim ze to ujede vzdycky, ze o tom je prave ta kompenzace, protoze se to vzdycky bude trochu kroutit (nebo aspon me se to trochu krouti). Jeste je mozny ze to do nejaky miry vsechny bambulaby delaj a nikdo si toho nevsiml a neresi to, ono to neni videt, ze...

PECA: viz vyse - pruzi tam tak nejak vsechno dohromady, pochybuju ze to nekdy nepruzilo - kdyz pouziju dost sily tak dokazu ty X tyce udelat ne-kolme a podobne. Kazdopadne remeny jsou ted novy, srovnani se starejma jsem delal a nepozoroval jsem rozdil (jako ze by jedno bylo gumovejsi), ale byla to dost okologicka analyza

Kazdopadne doskladano, nakalibrovano, wish me luck...
    PECA
    PECA --- ---
    ZVIRATKO: Nehledě na ostatní zjištění a nálezy mě napadá, jestli nepruží ty řemeny samy o sobě. Přeci jenom to zrychlení je dosti drsné a pokud by řemeny pružily, tak by se to tak mohlo chovat - na začátku trajektorie ok, zrychlování a postupné "rozklížení" a při zpomalení se to opět srovná.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: Zkus tu kostku s rectilinear infillem natocit taky aby infil byl paralerne s osama .
    Jestli se zacnou rozcházet stěny a infill bude jak ma.
    A pak bych zkusil utáhnout to lozisko (plisek bo cokoli) jestli se to srovná.
    Protože by to fakt vypadalo že tsm kde jedou oba motory tak se vůle neprojeví ( řemeny táhnou "stejně) ale tam kde jedou diagonálně ( tj jede jen jeden motor - řemeny netáhnou stejne) tak ta hlava " ujede ".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam