Tak se mi podarilo vyresit ten problem.
Prvne bych teda chtela rict, ze to nebylo zadne borceni vahou, ale ten problem vznikne okolo 6 mm vysky a to pokazde. Zkusila jsem vic jak 10 pokusu (radsi to ani nepocitam, tolik vyhozeneho filamentu), ale nakonec se mi podarilo reprodukovat stav, kdyz je to na 95% akceptovatelne.
Problem neni videt dokud si na to neposvitim baterkou, proto se mi asi puvodne zdalo, ze to bylo ok.
Jinak jsem teda udelala pokus, kde povrch byl ze 100% akceptovatelny, ale slo o lighting infill a 0 spodnich vrstev. Coz by asi za dlouho odeslo (ve snehulakovi je guma, ktera stahuje casti snehulaka k sobe). Takze aktualni nastaveni jsou 3 perimetry (1 z toho je clenity povrch), cubic 10% a hlavne vypnuta akcelerace (prusaslicer - rychloposun a vychozi na 0). Pri velkem zkoumani tam je videt trosku stin, ale v ramci desetin mm. Pri beznem pohledu to nevadi.
Puvodne jsem si myslela, ze jak to visi na 4 perimetrech (viz obrazek) a postupne se rozsiruje, tak se to nekde v te vysce 6 mm proste lehce stahne (zmensi objem) a tim vytvori mikroprevis. Ale ted si spis myslim, ze v te vysce je nejaky prepocet logiky na kolik se ma vytlacovat filamentu a vypnuti akcelerace to skoro cele odstrani. Ale nevim, s 3D tiskem si hraju jen chvili.