• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ACID: ne. pritom jsem trysku sundal, vypalil a protahl dratkem
    ACID
    ACID --- ---
    RAINBOF: ručně filament přes trysku protlacis?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Máte někdo zkušenost s watter based resinama? Přemýšlím, že si koupím SLA tiskárnu, že můžu tisknout v práci, ale zase nechci celej barák zasmradit výpary z IPA
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Mam tiskarnu s bowdenem CR-10S pro a nechce se posouvat filament.
    - vycistil jsem extruder (pri cemz jsem znicil debilnima creality spojkama PTFE trubicku), bylo to plny kdoviceho (asi se mi bowden povytah ?)

Dela to stejne. Teplota se zda byt dostatecna takze predpokladam je o tryskou. Je mozny ze by to mohlo byt jeste necim jinym ?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SKAUT: aha. Vypadalo to jako jizliva odpoved. Tak sorry
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RAINBOF: Vzhledem k tomu že se tu řeší věci i kolem stavby a podobně, tak jsem se zeptal jak jsem se zeptal. Někteří mají frézu ( či pristup k ní) tak úplně nevidím nic špatného na tom chtít nylonovou tyč z které bude něco vyfrézováno . Zvlášť pokud byl dotaz na "kus nylonu" .
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SKAUT: mas pocit ze v diskusi o 3d tisku hledam kulatinu ? Nebo ze tvoje odpoved je dost konkretni ?
    Ja nevim jak ty ale proste nevim kde v patek sehnat veci k tiskarne abych mel na vikend zabavu. Pokud je to tak samozrejmy tak se podel.
    ACID
    ACID --- ---
    JVCNC: bez vyhřívané komory bez šance
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ZVIRATKO: teď koukám že se dá POM-C koupit i jako filament, jen s ním nemám žádnou zkušenost jak moc funguje stejně jako normální POM-C. Ten je na přípravky ideální, není drahý a snadno se obrábí. Koneckonců se na přípravky používá i ve fabrikách. Na tiskárně z něho mám vyfrézovaná kluzná pouzdra.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RAINBOF: Nylonu jako treba kulatinu? Tak se ptej v železářství (a podobných)po silonu ( to je PA6.6 ).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nevite kde dneska v praze koupit kus nylonu a pneumaticky spojky ?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JVCNC: No vodítka třeba z nylonu ne. Teda ne z normálního bez vláken. Ten se časem deformuje a vytaha
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    WAMP_ELF: jen moje zkušenost, tyhle věci netisknu ale frézuju z POM-C nebo PVC, v nákladech a času výrazně levněji a rychleji než tisk. Vím nyxí rada, jinak asi ten nylon. PLA není moc vhodné protože je zcela nesamomazné, nekluzné a tedy i značně otěru neodolné a to na přípravky zrovna potřebuješ. Když to bude 2,5D prkotina a budu na to mít materiál tak ti to fréznu i doma.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Od ty doby v mam saten tak tisknu vetsinou jen na ten. Na něco prohazuju s G10 (garolit).
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    WAMP_ELF: doraz z nylonu, voditka klidne z PLA, tohle je moc obecna otazka a rozhodne neni jedna spravna odpoved
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Asi taková noob otázka ale co byste použili za filament na přípravky k elektrickému nářadí (vodítka, dorazy, etc)? Za předpokladu že tisknete na X1C.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja si hned pri koupi mk3 poridil hladky pei + zrnitej plat, na pei mi petg drzelo uplne zbesile a na zrnitym je to pohoda jahoda

podlozky cistim, jen kdyz to omylem upatlam prsty jinak to neni skoro vubec potreba

co se tyce mk4 a automaticky kaibrace, to je sice pekna zalezitost, ale zaroven trochu marketingovej tah na zakazniky, na neco, co nepotrebujes,,, jakmile totiz tiskarnu jednou dobre zkalibrujes, mastu ciselnou hodnotu, ktera je prakticky naporad,,, a to swapovani s z correction a podlozkou moc nechapu, udelas si akorat jinej profil na jinou podlozku a to uz se taky nemeni, jen pri vymene podlozky zmacknes dvakrat tlacitko
    FARIN
    FARIN --- ---
    QWWERTY: chapu, na Mini se mi do toho taky moc nechce. Proto tu automatickou kalibraci povazuju za nejlepsi vlastnost MK4.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FARIN: casto tisknu grafiku, takze potrebuju, aby poradne drzel uplny kazdy kus uplne kazde cary
    takze pouzivam aceton+ipa, abych mel jistotu, ze tam neni mastnota/spina vubec zadna a vetsinou to drzi jak blby ... ale zatim jsem tim nikdy nezrusil PEI

+ mam doma druhy plat, ale prenastavovat pri kazdym swapu Z correction by se mi taky nechtelo, takze jsem ho za ty 2 roky pouzil asi 1x
    FARIN
    FARIN --- ---
    QWWERTY: zalezi taky jak odmastujes. Pokud je te hladky trochu zapraseny / umasteny tak to drzi min. Ale porad ten komfort sundavani se neda srovna se zrnitym.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam