• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RAINBOF: A tak jestli je to TPU... :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NAVARA: Kdyz jsem objednaval, tak byl za plnou cenu. Se stavebnici je za 7500.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NAVARA: tak mrkni co tiskne :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RAINBOF: z používání enclosure žádný modřiny nejsou :)
    PECA
    PECA --- ---
    ELIJEN: Co jsem koukal na výkresy (jejich github), tak mi ta cena nepřišla už tak hrozná. Nemám na to prostředky a nechat si to udělat u někoho na zakázku mi nepřijde výhodnější.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ELIJEN: az ten model pouzijes :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELIJEN: S novou MK4 ho měli za polovic :o
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    RAINBOF: Z ceho modrinky? Ja spis koukam na tu cenu a hledam, jak si ten enclosure vyrobit sam :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ELIJEN: no tak aspon modrinky budou :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RAINBOF: Nevim, prijde mi to jako prumyslova technologie, trochu s odstupem. Spise, nez domaci zabava typu kocka domaci.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GIOMIKY: presne tak. bez tumoru to neni ono
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PECA: Vzdycky jsem byl zastance nazoru, ze na 3d tisk je zapotrebi bezprasne prostredi typu ventilovana bunka bez pristupu v dobe tisku. Ale to jsou takovy vlhky sny.
    PECA
    PECA --- ---
    GIOMIKY: Tak jistě, ale nemyslím, že by těch částic bylo výrazně ví, než třeba z pneumatik a výfuku běžného osobáku. Asi není nejlepší nápad si pustit tisk v obýváku či v přes noc v ložnici. V zadeklované bedně s filtrem asi ok.
    Děti by si taky neměly tisknout u sebe v pokojíčku. Je to věc do dílny či vyhrazeného odvětraného prostoru.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RAINBOF: Furt to uvolnuje nejaky ty nano castice, kdyz se to tiskne, ktery muzou zpusobit tumor?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Klasika prusa je zabava na nekolik veceru
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Dneska dorazil Prusa MK4 :3

HONCKA
    HONCKA --- ---
    SOLNAKAR: ten "sklad" je standardní vytápěná kancelář v 2. patře, slouží k skladování IT věcí, jinak v recenzi co jsem viděl na youtube říkali kovovej, ale jestli se mi to nepopletlo :)
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    HONCKA: Co koukám přímo na Anycubic, tak ta vana pro Mono 2 je plastová, což by nevadilo. Na rozdíl od té staré kovové má dost užitečné rysky a neklouže tolik při manipulaci. Ale jediné FEP fólie, které s ní použiješ jsou tyto, protože fólie je přitavená k tomu plastovému rámečku.

HONCKA: Bude záležet i na vzdušné vlhkosti. Pro mě ve sklepě při 50%+ bylo 20 °C málo, ale vyzkoušíš a uvidíš.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ACID: no celokov by to mel byt kdyz ptfe konci u trysky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam