R0C3S3K: osobne to resim opacne nez
NAVARAkdyz civku nacnu, tak ji pred prvnim tiskem zvazim a napisu na ni, kolik mela ve vychozim stavu.
pred tiskem mam z ceho dopocitat, kolik tam zbyva: aktualni - (vychozi - udavany = civka) = zbyvajici
ofc ony tam budou nejaky rezervy a +- gram, ale predpokladam, ze kdyz zaplatim 1kg, tak tam bude minimalne 1000g filamentu
tenhle pristup mi odstranuje mentalni namahu matchingu udaju prazdnych civek vs. jakou civku ma zrovna ten filament, ktery se chystam pouzit
Navaruv postup mi prijde fajn kdyz bych bral jednoho stalyho vyrobce a mel vsechny civky stejny.
ale obcas clovek chce special barvy, special material, do toho 0.3-0.5-1-2 kg civky a ja bych nad tim pak byl liny premyslet
tim ze tech civek mam rozdelanych paralelne treba 10, tak bych byl liny je jeste manualne matchovat vuci digitalnimu systemu/profilum
technicky reseni by bylo ofc oznacit si stitky treba EAN nebo QR a mit u toho rovnou scanner a jenom pred zacatkem tisku nacist ID civky, ale to uz mi prijde jako znacny overkill, pokud se bavime o single-hobby-user usecase
tak mozna u multi-user (dilny, hackerspace, etc..), kde se pak resi, kdo toho kolik spotreboval