• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    MAKROUSEK:: mám dojem, že je to vidět na tom obrázku - zobrazuje to rozměry opsaného obdélníku kolem toho pootočeného tvaru, místo aby mi to umožnilo změřit délku té hrany, kterou jsem obkreslil zelenou čárou.
    Když jsem si ten tvar zkopíroval stranou, točil ho tak, aby byl rovnoběžný s pravoúhlou soustavou plochy, a zmenšil tloušťku jedné strany, tak se to dalo konečně změřit přímo v tom nákresu. Ale ty bláho, jako ta představa, že dělám takovýhle harakiri pokaždý, když chci něco je trochu natočené změřit, to me trochu děsí :-).

LIBANON:: díky ti. Fusion 360 je pro mně kladivo na vrabce, ale Windowsí 3D Builder to zvládne jak nakreslit, tak smysluplně změřit.
    LIBANON
    LIBANON --- ---
    JONEZ1: 1) vyexportovat stl a zmerit ve windowsím 3d viewru.
    2) prejit na fusion 360
    BOAR
    BOAR --- ---
    Kdyby nekdo chtel, tak sovol ma ted o vikendu slevu na jejich sv06 plus z 279 na 199 USD

Sovol SV06 Plus Fully Open Source 3D Printer With Linear Rail Structur
    https://www.sovol3d.com/products/sovol-sv06-plus-fully-open-source-3d-printer-with-linear-rail-structure

kupon 199SV6P je potreba dat az po kliknuti "checkout" Ja jsem ji minuly tyden koupil za tech 279, ale doufam, ze dorazi do vanoc.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JONEZ1: Pokud je to kvadr, ktery je jenom pootoceny, mel bys to mit na strane napsane. Pokud to je neco zmergovane, tak to nenajdes, nemuze to kotovat vsechny tvary :-).
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Ahoj. "Kostruujete" někdo prosím něco v Tinkercadu? Potřeboval bych poradit.

Snažím se naměřit délku diagonálního tvaru, a nedaří se mi nikde vypátrat, jak toho docílit.
    Jedná se mi o tu tlustou zelenou čáru, kterou potřebuju změřit/okótovat.
    A pak bych ještě chtěl upravit tloušťku té celé přepony, aby byla stejná jako ty ostatní pravoúhlé.

V parametrech toho tvaru (viz obrázek) mi to ukazuje výchozí hodnoty, na kterých ten tvar vzniknul, když ještě kopíroval ten pravoúhlý sýstém (byl nepootočený).

Délku té zelené čáry jsem si samozřejmě spočítal mimo, ale přijde mi to, jako kdybych něco přehlížel :-).

LEXXA
    LEXXA --- ---
    SKAUT: Hele mne prijdou trosku vic nez krapet ale meli neajkou black friday akci na vybrane kousky a pak to uz zacalo byt hodne zajimave.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Jojo, taky jsem mel objednávky v klidu když jsem tam jeste nakupoval. Než jsem zjistil že jsou krapet dražší 🙈.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    dekuji vsem za uklidneni :)
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    LEXXA: Nakupuju přes ně pravidelně resin a občas filamenty, doposud naprosto bez problému. Ale asi toho teď mají dost, taky mi tam zrovna visí objednávka na filament do kanclu z minulého týdne, který by měl dorazit ve čtvrtek, a zatím ticho po pěšině.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ZVIRATKO: Hele kdyz jsem to platil tak vsechno svitilo ze je skladem. Treba nejaky hiccup v jejich erp a kecali.
    Kazdopadne hodinu pote co jsem se zeptal tak mi prisel mail ze je to na ceste...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LEXXA: objednavam tam celkem pravidelne, vzdycky mi to poslali ten samy den (respektive kdy rekli). Neobjednal jsi neco co neni skladem? Nebo je mozne, ze nestiha jejich posta/kuryr...
    kazdopadne se nemusis bat ze by to byl nejaky scam
    ACID
    ACID --- ---
    LEXXA: pár nákupů z firmy jsme tam dělali, pokud vím bez problémů
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    RAINBOF: no to je ta odnoz od niceshops. maji jen kontaktni formular. komunikuji celkem pricetne ale psal jsem jim az dnes mimo pracovni dobu tak chapu ze se dneska uz neozvou.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LEXXA: nemeli nahodou kamenou prodejnu ?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas. ma nekdo zkusenosti s 3djake? uz tyden mi sviti ze objednavka je zaplacena ale zadna poznamka jestli to odeslali nebo tak neco neni.
    jen odhadovany cas doruceni. blizi se svatky ja potrebuji hracky abych se zabavil :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZVIRATKO: Asi vedle?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ZVIRATKO: aha, diky, to je docela dobre vedet :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MRAKY: ne, lidi tam doladujou aby to nestringovalo, neblobovalo, neco resi upravy ve sliceru, neco mechanicky drzacky a stetecky na trysky. Btw "sestavena" varianta je stejne v realu rozlozena a na nekolik hodin skladani, jen ne tolik jako kit... :)
    Ja nerikam ze to nebude jednou dobra tiskarna (jen asi 2x-3x drazsi nez konkurence :-D)), ale zadani bylo plug&play, a to proste Prusa ve srovnani s ostatnima neni ani nahodou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MK4 mi jede bez problémů, jediné tisky co mi selhaly byly ty, co jsem tiskl příliš "do vzduchu" bez řádných podpěr, případně odlepené velké tisky když jsem pro ně nepředchystal podložku
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ZVIRATKO: "Průša XL je stále dodělej si sám" a je to tim ze je relativne nova tiskarna? Ja mel dojem z presentaci, ze pokud je sestavena, tak se kalibrace uz provadi sama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam