• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Neboo je tu taky Free a Opensource FreeCAD! = ) momentalne prochazi vcelku podstatnym rewrite ktery by mel mimo jine ulehcit nejaky ten vstup pro běžné uživatele a dost věcí podstatně zjednodušit. Na konferenci Fosdem na začtku února 2024 se očkává release 1.0 který by měl být opravdu podstatný skok dopředu..

a ano, je to fakt mnohem méně user friendly, ale když si člověk dá chvíli práce (pár hodin max) tak je to vpohodě použitelná alternativa u který se nemusíte bát že vám zatrhnou licenci/přehodí to do cloudu/koupí to microsoft. = )

geek out.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Díky vám všem. Vyzkouším :-).
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JONEZ1: pro zakladni domaci hobbikovani je fusion free - jsou tam samozrejme nejaky omezeni, ale nic drastickyho

https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal
    "free version that includes basic functionality for qualifying users who generate less than $1,000 USD in annual revenue and use for home-based, non-commercial projects only."
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    A zprovoznil nekdo fusion 360 na linuxu pod waylandem? Ja se s tim patlal dva vecery a vykaslal se na to. Povedlo se mi nainstalovat solid edge a nechal jsem si vikend na testovani.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    JONEZ1: Podival bych se na Solid Edge 🤣🤣
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    JONEZ1: hobby licence je gratis a omezeni jsou pro klasickeho hobika minimalni
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JONEZ1: Hobby verzi pro nekomerční
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    QWWERTY + LIBANON:: když se dívám na web, tak mi přijde, že ta licence stojí "raketu".
    Na to, abych nakreslil pár objektů a přesně si je změřil, mi to přijde neúměrnej náklad. To používáte nějakou "forever trial" verzi, nebo toho v tom děláte tolik, že si to na sebe vydělá?
    LIBANON
    LIBANON --- ---
    JONEZ1: naopak f360 je spravna cesta. Mel jsem podobny pocit driv [tinkercat dobry], asi mýlil jsem se
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JONEZ1: popravde neschopnost merit a presne od sebe pozicovat objekty pro me byla hlavni motivace prejit z tinkercadu na fusion
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    MAKROUSEK:: mám dojem, že je to vidět na tom obrázku - zobrazuje to rozměry opsaného obdélníku kolem toho pootočeného tvaru, místo aby mi to umožnilo změřit délku té hrany, kterou jsem obkreslil zelenou čárou.
    Když jsem si ten tvar zkopíroval stranou, točil ho tak, aby byl rovnoběžný s pravoúhlou soustavou plochy, a zmenšil tloušťku jedné strany, tak se to dalo konečně změřit přímo v tom nákresu. Ale ty bláho, jako ta představa, že dělám takovýhle harakiri pokaždý, když chci něco je trochu natočené změřit, to me trochu děsí :-).

LIBANON:: díky ti. Fusion 360 je pro mně kladivo na vrabce, ale Windowsí 3D Builder to zvládne jak nakreslit, tak smysluplně změřit.
    LIBANON
    LIBANON --- ---
    JONEZ1: 1) vyexportovat stl a zmerit ve windowsím 3d viewru.
    2) prejit na fusion 360
    BOAR
    BOAR --- ---
    Kdyby nekdo chtel, tak sovol ma ted o vikendu slevu na jejich sv06 plus z 279 na 199 USD

Sovol SV06 Plus Fully Open Source 3D Printer With Linear Rail Structur
    https://www.sovol3d.com/products/sovol-sv06-plus-fully-open-source-3d-printer-with-linear-rail-structure

kupon 199SV6P je potreba dat az po kliknuti "checkout" Ja jsem ji minuly tyden koupil za tech 279, ale doufam, ze dorazi do vanoc.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JONEZ1: Pokud je to kvadr, ktery je jenom pootoceny, mel bys to mit na strane napsane. Pokud to je neco zmergovane, tak to nenajdes, nemuze to kotovat vsechny tvary :-).
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Ahoj. "Kostruujete" někdo prosím něco v Tinkercadu? Potřeboval bych poradit.

Snažím se naměřit délku diagonálního tvaru, a nedaří se mi nikde vypátrat, jak toho docílit.
    Jedná se mi o tu tlustou zelenou čáru, kterou potřebuju změřit/okótovat.
    A pak bych ještě chtěl upravit tloušťku té celé přepony, aby byla stejná jako ty ostatní pravoúhlé.

V parametrech toho tvaru (viz obrázek) mi to ukazuje výchozí hodnoty, na kterých ten tvar vzniknul, když ještě kopíroval ten pravoúhlý sýstém (byl nepootočený).

Délku té zelené čáry jsem si samozřejmě spočítal mimo, ale přijde mi to, jako kdybych něco přehlížel :-).

LEXXA
    LEXXA --- ---
    SKAUT: Hele mne prijdou trosku vic nez krapet ale meli neajkou black friday akci na vybrane kousky a pak to uz zacalo byt hodne zajimave.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Jojo, taky jsem mel objednávky v klidu když jsem tam jeste nakupoval. Než jsem zjistil že jsou krapet dražší 🙈.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    dekuji vsem za uklidneni :)
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    LEXXA: Nakupuju přes ně pravidelně resin a občas filamenty, doposud naprosto bez problému. Ale asi toho teď mají dost, taky mi tam zrovna visí objednávka na filament do kanclu z minulého týdne, který by měl dorazit ve čtvrtek, a zatím ticho po pěšině.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam