• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: BTW co tě vede k myšlence přechodu z trapézu na kuličkovou tyč?
    Ptám se protože jsem si dělal nějaký vlastní průzkum a jakykoliv prinos je u 3D tiskárny ( na Z-tku) v podstatě nulový, takže tam šli trapezy.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ACID: na pohyb chci kolejnice. a zkusil jsem vysvetlit proc mi prijde diy cesta schudnejsi. na prenos sily pro osu Z chci casem jit do kulickoveho sroubu/tyce coby upgrade za trapezovou tyc, ktera je tam od vyroby.
    LIBANON
    LIBANON --- ---
    ACID: řek bych, že myslí kuličkový šroub na posuv osy z
    ACID
    ACID --- ---
    LEXXA: píšeš že pokud tam dáš lineární vedení, zavres si cestu ke kulickove tyči. Pokud oba mluvíme jazykem stejného kmene, tak mi není jasné, proč bys chtěl downgrade z linearu na kulickove tyče
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SKAUT: napisu urcite. a clo me uz potkalo na jedne zasilce s elektronikou
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: Zkus jim napsat, někteří si takhle ještě sundali cenu o kus dolu. CLO jsem na věci z ALI ještě neplatil
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SKAUT: tak tohle jsem hledal :) napocital jsem si kolejnice od sharplayers za 5.7k, tady ta ali parta po mne chce 1700 (+ clo a DPH), not bad.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ACID: nechapu v cem by byl downgrde.
    chci lineary na vsech osach.
    moznost A je ze si poridim kit (treba od BLV) s tim ze v tom kitu budu mit i plechove dily pro stavajici trapezove tyce na oze Z.
    moznost B je ze si poridim jen kolejnice a protikusy si navrhnu a vytisknu.
    Pokud pujdu cestou A to mam vesmes bez prace ale porad budu pouzivat trapezove tyce na rizeni Zka.
    Mam ale moznost dostat kulickove vedeni, kterym bych nahradil trapezove tyce.
    Tim bych ale ten kit vice mene ponizil pouze na kolejnice a par blbinek k ose Y.

Proto bych rad sel DIY cestou, pokud by byl nekdo kdo mi kolejnice prodal za rozumnou cenu.
    SKAUT: Dekuji podivam se
    ACID
    ACID --- ---
    LEXXA: a proč bys chtěl downgrade?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: Tenhle prodejce ma velmi slušný lineary ( i s vybratelnym preloadem) ve velmi slušné kvalitě. Na méně podstatné věci/ na testování jsem je kupoval ( patřím k těm postiženým co musi mit ech věci). Co vim tak nekolik lidi je má na Voronech a jsou zcela spokojeni.
    YOUMETONG Factory Store
    YOUMETONG Factory Store - Amazing products with exclusive discounts on AliExpress
    https://a.aliexpress.com/_msqT8tA
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ACID: Promin, pisu koherentne jak makak po mrtvici.
    Pokud koupim blv set (s linearnim vedenim) tak si zavru cestu ke kulickove tyci.
    Momentalne mam, presne jak pises delrinova kolecka v drazce
    ACID
    ACID --- ---
    LEXXA: nějak tomu nerozumím, chceš tam dát lineary ale pak chceš mít možnost upgradu na kulickovou tyč? Teď tam máš co, ložiska v drazce?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas nedaji se nekde nakoupit lineary na miru (krom sharplayers) za nejake rozumnejsi penize? chtel bych nejaka QC vrstva mezi mnou a cinou ale zase nechci viditelne preplacet.
    planuji upgrade vsech os na svem enderu (3v2) a blv nepasuje tak jak bych si pral a navic chci mit otevrenou cestu moznosti upgradu na kulickovou tyc casem.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: jo, Orca slicuje jinak nez SS i jinak nez Bambu Studio. Byla tam hromada sideefektu veci co tam dodelavali, vetsinou kolem Arachne engine x featura, ja porad o par vecech vim co nefunguji spravne (vypnes Ensure Vertical Thickness a spotrebuje to klidne o 50% vic materialu na nekterych modelech, protoze to funguje skoro presne opacne, na to je teda od vcerejska fix... :)), nektery veci pak nejdou resit vubec (nebo s hromadou modifieru), typicky u suspended modelu to spotrebuje hafo filamentu navic na vnitrni podpery a podobne... Na OrcaSliceru me nejvic stve, ze malokdy reaguji na issues, prestoze o nich evidentne vedi, a pak se najednou za nekolik mesicu objevi patch, ktery resi deset issues, na ktere nebyl zadny feedback. Clovek pak nevi jestli neco dela blbe on nebo slicer, nebo jestli je to vubec bug. Hlavni autor taky podle me obcas vezme nejaky sponzoring a pak se nalozil do lihu...

Ty taby mam ja naopak rad, prijde mi to logictejsi a za pul hodiny jsem v tom byl jak doma. Malokdy totiz prepinam presety, spis vyberu jeden preset jako vychoazi a v tom presetu to ladim podle modelu. Mit ty volby zobrazene znamena nevidet plate a model takze bych se za chvili uklikal. Asi proste jine workflow :)

Skoda ze ma Cura tak strasne debilni a nenativni GUI, ta se mi funkcema libila hodne a umi toho az prilis a snad jsem tam nezazil zadny bug (nebo aspon ne takovy ze by to zpusibilo problem s kvalitou).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: No nevypadalo to tak, nejak jsem se motal kolem když se to dělo a nebylo to hned opravené, stejně jako omluva. Takže bůhví.

Jo ty plate se mi libili taky takže jsem se donutil přenést si profily a taky což bylo dlouhé hledání protože to maji z mého pohledu nelogicky rozdělené do tabu ( musel bych to stahnou a pustit abych byl konkrétní).
    Některé věci mi to i tak slicovalo jinak než SS takže ještě víc vrtání v nastavení.
    Pak jsem se nutil to používat ( tehdy to i divně rozhazovalo modely na pláty) ale nemohl jsem to UI prostě prekousnout.
    Jednu dobu nemel autor SS čas ( nějaká těžší nemoc) takže jsem přemýšlel kam půjdu, jestli OS nebo zda si vystačím s PS a obětuji některé věci které tam nejsou ale autor zas pokračuje, a na plný úvazek. Teda pomalu dohání aby mohl navýšit o posledni verzi PS.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: to bude spis bordel nez zamer, nejsou blby :) SS uz jsem dlouho nevidel, ale Bambu Studio / OrcaSlicer GUI mi prijde mnohem predhlednejsi. Ale to je samozrejme subjektivni. Nejvic killer feature je podpora vic plates, bez toho si nedokazu predstavit uz fungovat...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: Dost těch věcí je taky ze Superliceru a dokonce byli chyceni pri tom jak z nej přidali nejakou ficuru a "zapomeli" jaksi uvést původ. Pak to teda napravili ale voda se začala už dost čeřit.
    Ale některé ficury jsou hezké, jen jsem jejich sliceru ( v mém případě Orcasliceru) neprisel na chuť. Prijde mi strašně zmatenej ( co v SS mam za pár vteřin, v OS ztracene hledám podstatně delší dobu). Ale svy fanousky to má.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AXTHEB: rika se, "Pro korunu by si nechal koleno vrtat" :-D

LYCO: pro nekoho ano, pro jineho ne. Aftermarket dily existuji, prekvapive kdyz nemas vykresy tak staci suplera :-D A ty co neexistuji bud nebyly zatim potreba, nebo by nesly vyrobit ve stejne kvalite levneji nez je dodava primo BL. Pro me tim tento argument pada, ale pro nekoho, kdo se vidi s tou tiskarnou jeste za 10 let mozna ne, chapu. Ale to bude dost maly zlomek lidi.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Průša všechno zveřejňuje především z důvodu přesvědčení. Přeci jen si to openhw logo nenechal vytetovat na zápěstí ze srandy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam