Trochu podivné zkušenosti s nově sestavenou Průšovic MK4. Zkouším tisk Bungee od 3DLabPrint z jejich G-kódu na nové Prusa MK4 s aktuálním FW 5.1.2. A...
TL;DR: Jako už tisku, ale WTF?
... bohužel mi to "netiskne". Spustí se tisk, ale nedává to žádný materiál. Teplota trysky 240 °C. Materiál od 3DLabPrint PolyLight 1.0 LW-PLA. Doporučená teplota na tisk éra je oněch 240 °C. Strunu jsem zaváděl jako PLA při 215 °C a to šlo. Materiál hodně vytéká. Myslel jsem, že ho vyteklo moc a tím pádem to snestíhá dávat. Ale ono to vypadá, že extruder vůbec nepodává.
Zrušil jsem tisk, trunu vysunul, chvíli lovil info po netu. Nic závratného jsem nenašel, tak 2. pokus. Stejný stav. Zrušení tisku. Následně jsem měl problém s vytažením filamentu. Na konci se udělala "bambule", kterou jsem musel po odklopení přítlaku struny ustřihnout, abych mohl strunu vytáhnout.
Tak si říkám, že g-code pro "i3" tiskárny si holt s novou MK4 netyká. Budu tedy následovat rady nařezat si to sám. Z nějakého rozptýlení jsem to ještě neudělal. Ale jak tu tak sedím u tiskárny, že se zeptám tady a onde a ještě prohledám internety, tak jsem to zkusil znovu a získal pocit, že těsně před najetím do polohy při zahájení tisku si tiskárna "zacouvala" strunou (jako tak pocitově 15 mm retrackt). Fackt check! Takže reaload struny, ok. Fixou jsem udělal 4 proužky asi po 2 mm těsně nad vstupem do extruderu. A poslední pokus s optickou konfirmací posunu.
No ono se to asi leklo a tiskne to normálně.
Kurwa! Tohle fakt nemám rád. Začalo to fungovat a já nevím proč, ani čím to bylo. :/
Happy printing. Jestli ta letadla budu tisknout pokaždé na 4 starty, tak mě jebne Josefa.