• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKAUT: To tam je okolo dveří - to co se tam ale udělalo, je (zřejmě) váhou prověšený strop, který chci vyplnit :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NAVARA: Nějaký mechový/ pěnový těsnění tam nejde? ve stylu https://a.aliexpress.com/_EG1Apfb ? Možná nějaké uzavřené spíš tedy.
    kapton/hliníková/jakakoliv jina páska se hádám neda kvuli vzhledu?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPECZ: Lepší originál nebo nejakej silikon / polymer. Tyhle cinsky kopie jsem v průběhu let vystřídal snad všechny a všechny stojej za houby.
    UV jim nesvědčí, i schovaný časem zoxidují ( ci co se stane ) a velmi rychle se odpařuje "ředidlo" z toho ( originál tuším jde ředit toluenem? coz je taky duvod proč se to v ČR špatně shání).
    Lepidlo je to fajn ale kéž by kopie byla alespoň z poloviny dobrá jako origo. Celkem to drželo ( vzhledem k tomu co to je za lepidlo) ale to je tak všechno.
    Nebo jsem měl vždycky u všech co jsem koupil smůlu na šmejd.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pravda, stříkačky tu mám :) Plán B případně na tryska
    LYCO
    LYCO --- ---
    NAVARA: kup si v lékárně injekční stříkačku a naplň ji silikonem z kartuše

Nebo třeba https://www.lucebni.cz/cs/lukopren-s/2-silikonovy-tmel-lukopren-s-6410.html#/barva-transparent_10/baleni-250ml ten se prodává v malých tubách s podobně malým aplikátorem a dělá se i průhledný (tak moc jak to silikony umí).
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Tak si vytiskni aplikační trysku ke klasickýmu silikonu ...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPECZ: To si pořídím spíše na lepení některých tisků :D
    Ale přesně - některé ty mezery mají několik mm, jde mi tedy spíše o těsnění, než lepidlo.

On by nejspíše šel i obyčejný https://www.hornbach.cz/p/silikon-akrylovy-tmel-den-braven-280-ml-bily/8843274/ , ale ten má humpoláckou trysku na stavby, já potřebuji vyplňovat několik-málo-mm mezery
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    NAVARA: B7000 :-)
    není to silikon, je to lepidlo, drží fest, je čirý a na tubě má aplikační jehlu. Jen nevim jestli díry co tam máš nejsou moc velký.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Mám repbox z akrylátových desek a místy vidím profuky - jaký silikon bych měl použít?
    - průhledný
    - odstranitelný (není nutné, ale nepotřebuji aby lepil, stačí když bude "gumový" a nespadne sám)
    - s malou tryskou pro drobné škvíry
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Dotaz, mám CR-10 smart, potřebuji nějakou speciální web kameru (creality) nebo můžu použít jakoukoliv usb?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: Dik za info 😊
    BOAR
    BOAR --- ---
    Ja jsem poridil sovol filamenty, a treba cernej a bilej mi prijdou OK (oranzovej uz moc ne, ale je to mozna jen nastavenim) . ale zatim jsem netiskl nic jineho, a mam vytisteno tak kilo a pul.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ZVIRATKO: fuj!
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    R0C3S3K: nemusel jsem. Stacilo neco maleho vytisknout a pak otevrit tiskarnu protoze jsem se lekl, ze je to tak mokry, ze mi to pokrylo kondenzatem sklo. Pokrylo a nebyla to voda.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ZVIRATKO: to zni, jako bys to jedl;)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    no a ja zas uz nikdy nekoupim Regshare, jejich ASA me malem zabila a jeste byla straslive hnusna
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Já měl problém z fox economy, když ještě nedělali vlastní, ale tahali oem z číny. Něco bylo ok něco netisknutelná hrůza.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Imho jakykoli cesky filament na ktery jsem narazil byl dobry.

Narazil jsem na xtendlan filamenty, kde to bylo podle barvy. Treba jejich hnedou bych nikomu nedopocil. Nejhorsi tiskove vlastnosti co jsem zazil. Vsechno spatne. Ale jine barvy ok.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Koukám dneska už ani ty levný filamenty nejsou co bývaly. Pamatuju Esun, kterej před 12 lety měl ve filamentu bubliny, kamínky a půlmilimetrové kuličky, to už dneska neseženete.
    LEJN
    LEJN --- ---
    Tisknu Aurapol PLA i PETG zatím absolutně bez problémů. Doporučuji ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam