• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Budeme si moci tisknout barevný gramodesky :)

    Introducing Printables BANDS: Vinyl Records Made Better with 3D Printing - Original Prusa 3D Printers
    https://blog.prusa3d.com/printables_bands_94865/

    Currently, only one side of the record can be printed – if you use a textured print sheet, please exercise caution: the other side of the LP record will always feature brutal death metal songs.
    LYCO
    LYCO --- ---
    Co jsou to ty "zuby"?

    Ohledně MMU3, máte někdo přehled jaké jsou teď možnosti? Slyšel něco o tom že MMU 1 a 2 byly dost nespolehlivé. Vím o zuřivém králíkovi (ERCF) a samozřejmě o MMU od BambuLab, ale netuším jak je to se spolehlivostí etc. Výhledově bych něco takového chtěl (hlavně kvůli automatickému navázání při vypotřebování filamentu) ale nerad bych pořizoval něco co bude k zlosti.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Před dvěma týdny mi řezali osmičku - jen abych se přidal do klubu korelací mmu3 a zubů :)
    Korunku mám taky.
    PECA
    PECA --- ---
    WEWERKA: To je mi jasný, spíše jsem si (naprosto zbytečně) pobrečel, že mám na ty svý hračky málo peněz. Taková mentální inkontinence občas. Já si to zase nějaký čas budu hlídat (tyhlety moje úlety).

    Rozhodně s MMU3 počítám, je to jenom otázka času. Jsem zvědavý na ohlasy. Občas se mi doneslo, že to "MMU" není taková hitparáda, že to má své mouchy a není to bezproblémové. Tak doufám, že 3. verze bude slušně vyladěná a těším se.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WEWERKA: Hele a mne pred mesicem montovali implantat! Kazdopadne jsem na MMU3 taky navysost zvedavej :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PECA: Informace o zubu je sice zajimava, ale uplne nevim co s ni :) Taky mam tyden novy keramicky overlay, kdyby te to zajimalo. I kdyz je to teda tady uplne off topic :D
    No a MMU3 mam zaplaceny uz nekdy od rijna.
    PECA
    PECA --- ---
    WEWERKA: Už jsem četl něco v release notes. Nejdřív musím pořešit zub, respektive zubní korunku a pak se uvidí jestli zbyde i na MMU3. :D Rozhopádně plánuji pořídit, bohužel jsme chtěl také upgradovat stařičký NAS a postavit (už konečně) PC. Ani jedno z toho není akutní (až na ten vysloužilý zub). Jenže to není ani ten MMU3. A rozpočet na koně je spíše na vychrtlou herku. Nevadí, alespoň se vychytají mouchy, než se k tomu dostanu. :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    V manualech u MMU3 se objevila sekce pro MK4. Mate moznost se podivat jak to bude vypadat.
    https://help.prusa3d.com/cs/guide/9a-mk4-modifikace-nextruderu_683106
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Bambulab A1 mini zlevnila, bez ams pod 7k
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Neboj, přistane ti co by dup. Já objednal 31.1.2024, takže si asi počkám :D Ale kdyby mi dorazila dřív než tobě, tak ti ji přehodím :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: U MK4 psali FIFO, u MMU3 si na to nevzpomínám, ale doufám že taktéž - a v tom případě bych čekal minimálně tracking number, protože dříve jak toho 27/7 to objednat nešlo :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Tohle jsem postoval před pár dny. Odesílání započne zhruba někdy teď. To že to nedostanou všichni hned je asi jasné, ale snad to bude brzy :D
    https://x.com/prusa3d/status/1772663941124014088?s=46&t=DdtocUickgQNpL-NVpOkug
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: To je z ledna právě. Je duben. Jestli mi to nepřivezou o víkendu, tak březen opravdu nestíhají. A neříkej mi, že to zjistili až teď…
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Wall of text:
    Original Prusa MMU3

    MMU3 pro MK4 / MMU2->MMU3 upgrade pro MK4:

    Nové informace (k datu 26. ledna 2024): Interní i externí testy s PLA přinesly v drtivé většině případů pozitivní výsledky. Posledních pár týdnů jsme ladili PETG a naše výsledky s ním jsou taky dobré. PLA a PETG jsou dva materiály které bude MMU3 oficiálně podporovat. Pokud budete potřebovat tisknout s jinými polymery, bude to sice možné ale chceme tímto vyjasnit fakt, že PLA a PETG jsou jediné materiály, které jsme plně otestovali a oficiálně podporujeme.

    MMU3 beta testeři

    Kromě našeho interního testovacího oddělení máme i naprosto fantastický tým externích betatesterů.Ti zatím otestovali každý náš krok v průběhu vývoje a spousta změn, které jsme na MMU3 udělali je založená na jejich feedbacku. Aktuálně jsme jim dali zelenou co se zveřejňování jejich zkušeností s MMU3 týče, takže už brzo nejspíš začnete různě online vídat fotky a videa MMU3.

    Integrace MMU3 v Prusa Connect

    V průběhu testů MMU3 pro MK4 tým Prusa Connect přidal nové funkce. MK4 nově dokáže Prusa Connectu nahlásit, že je připojena jednotka MMU3. Prusa Connect teď také umí zjistit, který slot MMU3 je právě aktivní a zobrazit tuto informaci na panelu stavu tiskárny.

    Vylepšené technologie a vyřešené probémy

    Posuvy vrstev - V průběhu našich testů jsme měli problémy s náhodným posuvem vrstev. Nebyly sice časté, ale vzhledem k tomu, že pokud nastanou tak už není možné výtisk zachránit byly velmi protivné. Výtisky byly čisté, bez překážek, do kterých by mohla tryska narazit.Ukázalo se, že na vině byl bug ve firmwaru, který se projevil pouze když byla připojena jednotka MMU. Věříme, že se nám tento problém povedlo v nejnovějším buildu firmwaru odstranit. V jeho vyšetřování však pokračujeme, abychom se ujistili že byl kompletně odstraněn.

    Držáky cívek - Držáky cívek a zásobník filamentu jsou v tuto chvíli jediné součástky, na kterých provádíme zásadní změny. Naše testy ukázaly, že u MK4, která odvíjí o něco více více filamentu než MK3S+, má napětí filamentu v zásobníku a mezi cívkami vliv na spolehlivost při tisku. Testujeme různá uspořádání, abychom zjistili které z nich funguje nejlépe.

    Vylepšení 3D tištěných součástek - Během posledních kol testování jsme u 3D tištěných součástek aplikovali řadu vylepšení. Momentálně tiskneme produkční verze těchto dílů, ale ještě je bude zapotřebí řádně otestovat, abychom zajistili, že budou fungovat bezproblémově.

    Opotřebení hlavního plátu Nextruderu - Poslední z problémů, které vyšetřujeme, je opotřebení součástky, která vede filament od poháněcích kol do trubice trysky. Toto opotřebení je způsobeno opakovaným třením při vkládání a vytahování filamentu. Bez MMU je sice zanedbatelné, ale při tisku s MMU, kdy se výměny filamentu pro jeden výtisk mohou pohybovat v řádu tisícovek, se už začne znatelně projevovat. A když se tato součástka opotřebí, tiskárna přestává správně podávat filament do trysky. Aktuálně testujeme různé materiály a výrobní postupy, abychom u této součástky dosáhli maximální možné životnosti při zachování jeji funkčnosti. Je však možné, že tato součástka bude "spotřební" a bude nutné ji pravidelně, každých pár měsíců, vyměnit.

    Odhad data odeslání

    Snažíme se, aby MMU3 pro MK4 byl spolehlivým, efektivním upgradem a děláme vše pro to, abychom jej mohli začít rozesílat do konce března. Děkujeme za vaši trpělivost.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Nejvíc mne na tom vadí ta absence komunikace - nevíme, nemáme, nedá se, nezájem,… - po celou tu dobu.

    Když v lednu vydali ten článek, tak jsem si řekl "no konečně" a doufal, že třeba co měsíc pošlou update, ale leda hovno… #korporat

    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Tak ty to máš objednané už celkem dlouho :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: No však jo :) Frflám, že zdržují kvůli nějakým říjnovým opozdilcům…

    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Ted nevim jestli se bavime o tom samem. Ja resim kdy mi dorazi mmu3 ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Jak kolik je objednávek, posílám všem co objednali v červenci a přemýšlím nad srpnovými!

    ORBIT: Touch vyzkoušen a funguje :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Touch support pro MK4 - prekvapko a Stealth mode!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam