• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    hadejte kdo malo utahl trysku a ted to vypada, jak kdyby mi na heatblocku zdechl vetrelec?

ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: :) jj modovami tiskany ma svuj cas. Ale kdyz se to bude hodit nebudu vahat;)
    Ale jeste nevim jak to bude cely velky a kam to presne umistim.. mam k tomu prusa enclosure, takze to je cely obrovsky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: U toho videa pozor na to, že používá nějaké vlastní díly - třeba ty festa na připojení ptfe zezadu v origo mmu3 nejsou
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A hele jedno fresh video o assmbly, kdy bs se to nekomu hodilo: https://www.youtube.com/watch?v=aO5o-yvxhZE&ab_channel=Real3DPrints

NAVARA: moc jsem tam toho nenašel, ale asi nejdřív sestavím a pak začnu hledat jak budu narážet na vlastní hranice :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Videa neznám, ale práci se slicerem popisují v runbooku - https://help.prusa3d.com/tag/mmu3
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Mám nad boxem na vytištěných podpěrách repbox, ze kterého jsem to doteď tahal a spokojenost.
    Jak to bude fungovat s mmu3 musím teprve ověřit, ale mělo by to fungovat stejně dobře.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A taky asi budu potřebovat nějaký filament rack,t o asi není součástí, že?
    Vyráběl jste si někdo, že byste doporučili nebo naopak nedoporučili? Díky za zkušenosti :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    No mě to dorazí až někdy v Květnu podle tabulky. Pak se s tím naučit zacházet, to bude času..
    Nemáte nějaké dobré video jak na PrusaSlicer a MMU3?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: ještě buffery a pak rozbít předělat nextruder a mělo by být hotovo

ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Posli fotku boxu a mas verzi s vlastnim tiskem nebo hotovyma dilama?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WEWERKA: tak ja se te tedy budu ptat az potom :)))
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Dneska dorazilo MMU3, platila jsem na zacatku rijna. Ale protoze mam rozjety jeden projekt, tak ho budu sestavovat tak nejdriv za 14 dni. Tak se me neptejte na zkusenosti :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Mit vice profilu? Jsem snad milionar? :))
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: Tak tos me dostal, tam jsem to asi taky upravoval, ale mel jsem na to specialni profil, ktery jsem na nic jineho nepouzil
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: Nápodobně 😄. Obcas na to zapomenu a u některých modelů koukam ve sliceru jak blázen ( nez mi to dojde 😄)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: To ja zas jo. Z .48 jsem to dal na .4 kdyz jsem opisoval nastaveni pro voron soucastky a pak jsem to nevracel :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Zajimave cviceni :) Musim rict ze za dobu co tisknu jsem na sirku extruze nesahnul manualne :D Mam se co ucit.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PISTA1: Jo a nastaveni sire taky zabralo. Udelala jsem ted siri perimetru 0,42 a je to super. Finalni sirka je stejna (1,9 mm).
    Jeste si vytisknu 4 steny na 1,7mm a 5 sten na 2,1 mm abych videla co to udela.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak se mi konecne povedlo rozchodit meho dva roky nefunkcniho prusu.
    kdyz sem odstranil puvodni pricinu (povolene kolecko na remenu osy x) a osadil revo hotend, tak se mi to porad ucpavalo, na vine byl nejspis stary filament, takze jsem vybalil novou civku, ale ani to nepomohlo, nakonec sem musel schodit to proklety mmu2 a ted to konecne funguje a docela dobre. ale bohuzel sem se musel vzdat multimaterialu

fakt by mi udelalo radost, kdyby ten prechod na mmu3 byl resenim.

takze budu rad, kdyz tu budete psat nejaky postrehy a recenze. neco uz tu zaznelo, ale klidne i dalsi
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PISTA1: Prusa k tomu v manualu https://help.prusa3d.com/cs/article/vrstvy-a-perimetry_1748 pise

Doporučená tloušťka stěny

Pro zvolený počet perimetrů a výšku vrstvy vypočítá PrusaSlicer optimální tloušťku tenké stěny. Pokud se vrátíte ke CAD návrhu modelu a změníte tloušťku stěny na tuto přesnou hodnotu, odstraníte zbytečné překrývání perimetrů a váš tisk bude mít dokonalou povrchovou úpravu stěny.

Diky moc za nasmerovani. Kdyz mam ted model se stenou 1,7 mm, tak i to planovani vypada mnohem lip. Uz tam neni ta bobule v rohu, ale je to cisty prujezd.
    Jdu si vytisknout testovaci krabicku pro potvrzeni.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam