• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Revo - tryska je i s heatbreakem takže v jednom kuse.
    Mosquito - muze se dotahovat za studena a neni třeba držet heatblock ( pokud vim tak klasika V6 a některé další se maji utahovat ohřáté na 280°C ). A samozřejmě na moment ( tisknuty momentak funguje taky dobře)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: to neumim posoudit, nikdy jsem s nima nedelal :)
    ta tiskarna fungovala s puvodni tryskou/extruderem vic jak 5 let. kdybych si nevymyslel, ze chci kvuli grafice presnejsi linku, tak by krome obcasne potvrzovaci Z kalibrace nevyzadovala zadnou dalsi udrzbu + tohle byl jasny user error, protoze jsem trysku nikdy nemenil a udelal to spatne.
    stacilo 280C a trochu vic sily pri dotazeni a zatim to vypada, ze je problem fixnuty, aniz bych musel rozebrat a vycistit cely hotend
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Zlatý Mosquito nebo Revo 😄
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    QWWERTY: díky za připomenutí, objednávám momenťák
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    hadejte kdo malo utahl trysku a ted to vypada, jak kdyby mi na heatblocku zdechl vetrelec?

ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: :) jj modovami tiskany ma svuj cas. Ale kdyz se to bude hodit nebudu vahat;)
    Ale jeste nevim jak to bude cely velky a kam to presne umistim.. mam k tomu prusa enclosure, takze to je cely obrovsky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: U toho videa pozor na to, že používá nějaké vlastní díly - třeba ty festa na připojení ptfe zezadu v origo mmu3 nejsou
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A hele jedno fresh video o assmbly, kdy bs se to nekomu hodilo: https://www.youtube.com/watch?v=aO5o-yvxhZE&ab_channel=Real3DPrints

NAVARA: moc jsem tam toho nenašel, ale asi nejdřív sestavím a pak začnu hledat jak budu narážet na vlastní hranice :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Videa neznám, ale práci se slicerem popisují v runbooku - https://help.prusa3d.com/tag/mmu3
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Mám nad boxem na vytištěných podpěrách repbox, ze kterého jsem to doteď tahal a spokojenost.
    Jak to bude fungovat s mmu3 musím teprve ověřit, ale mělo by to fungovat stejně dobře.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A taky asi budu potřebovat nějaký filament rack,t o asi není součástí, že?
    Vyráběl jste si někdo, že byste doporučili nebo naopak nedoporučili? Díky za zkušenosti :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    No mě to dorazí až někdy v Květnu podle tabulky. Pak se s tím naučit zacházet, to bude času..
    Nemáte nějaké dobré video jak na PrusaSlicer a MMU3?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: ještě buffery a pak rozbít předělat nextruder a mělo by být hotovo

ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Posli fotku boxu a mas verzi s vlastnim tiskem nebo hotovyma dilama?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WEWERKA: tak ja se te tedy budu ptat az potom :)))
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Dneska dorazilo MMU3, platila jsem na zacatku rijna. Ale protoze mam rozjety jeden projekt, tak ho budu sestavovat tak nejdriv za 14 dni. Tak se me neptejte na zkusenosti :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Mit vice profilu? Jsem snad milionar? :))
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: Tak tos me dostal, tam jsem to asi taky upravoval, ale mel jsem na to specialni profil, ktery jsem na nic jineho nepouzil
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: Nápodobně 😄. Obcas na to zapomenu a u některých modelů koukam ve sliceru jak blázen ( nez mi to dojde 😄)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: To ja zas jo. Z .48 jsem to dal na .4 kdyz jsem opisoval nastaveni pro voron soucastky a pak jsem to nevracel :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Zajimave cviceni :) Musim rict ze za dobu co tisknu jsem na sirku extruze nesahnul manualne :D Mam se co ucit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam