• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SPM
    SPM --- ---
    LEXXA: Hmm, to by taky mohlo :-D ja se to snazil jenom lehce patlat na ten rail, pac mi prislo, ze to jede blbe a zaroven jsem to nechtel cely rozmontovat, abych promazal jenom vozik. Ale mozna mi to ukaplo :-D no nic, to jeste jednou otru nez tam dam novej :-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JVCNC: A řešíš nějak bezprašnost? Už takhle mám centimetr prachu za měsíc. S frézkou to musí být decimetr... s nadsázkou.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SPM: To je divny! Zvejkacka mmj naznacuje degradace olejem. Ze tys neco promazaval :)
    SPM
    SPM --- ---
    LEXXA: ok, dík. Já tam nějakej zbytek i nepoužitej mám, tak kdybych nebyl línej a vyměnil to rovnou celý, tak jsem teď měl hotovej ten výtisk, co nutně potřebuju :-D jenom mě právě překvapilo, že to několik let fungovalo v pohodě a pak se najednou začne tahat jak žvejkačka :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SPM: Uplne normalni. Je to guma s necim. Pokud netisknes c regulovanem prostredi mas tam nejaky teplo, nejaky vlhko.
    Kup za kilo novej, vymen a neres.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GIOMIKY: já to taky nemám v obýváku ale v pracovně
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JVCNC: Přijde mi, že soustruh a frézka je spíše do dílny, než do obejváku...
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: myslím si že spíš obyčejnej, ale po pravdě si to už nepamatuju, jestli jsem neměl nějaký nápad koupit lepší :-) Mám stejné řemeny ještě na Y a Z a ty zatím vypadají v pohodě. (Nicméně Z bude mít o hodně méně na ježděno a Y má řemeny dva a oba o dost delší, takže jestli kratší se opotřebuje rychleji, tak mají trochu náskok).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Carvera neni o moc levnější.

JVCNC: Nemám úplně pocit že by to někdo prezentoval jako strašnou inovaci. Spíš jako něco malého, celkem levneho a možná jako něco co na trhu chybí ( ale research jsem si nedělal takže nevim ).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: Jaké má jádro? U obyč s tkaninou jsem to neviděl ale ten s ocelovým jádrem umře dost rychle.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GIOMIKY: ještě ne, v dílně ještě není hotová obytná čast tak bydlím v nájemním bytě.
    SPM
    SPM --- ---
    Viděli jste někdy, že by se řemen po nějaké době používání začal natahovat? Mám na kostce nějaký laciný GT2 z aliexpressu. Natisklo to na něm relativně dost, fungovalo to v pohodě. Nějakou dobu jsem na tom nic netiskl a když jsem včera chtěl začít, tak jsem si všiml, že řemen na X je hrozně volný (tak, že nejde vozíkem v jednom směru pohnout rukou, protože to přeskočí na řemenici motoru, místo toho aby to s ním točilo). Řemen jsem vytáhl z vozíku, našponoval, pustil tisk, ale už po několika hodinách bylo vidět, že úplně plandá a asi po 10 hodinách se ten tisk shiftnul. V úchytech na tom vozíku to vypadá, že řemen je v místě kam jsem ho dal, tedy že to povolení není tím, že by povyskákal ven. Takže pokud se mi tiskárna nebortí do sebe, tak poslední co mi zbývá je, že se ten řemen začal natahovat.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JVCNC: Ty bydlíš v dílně?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ANDY_WARHOL: já to mám v bytě, soustruh i frézku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVCNC: ale do bytu to nenarves ...
    Sousedi by museli být hodně rádi, rozjet jim soustruh nad hlavou 😁
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    vtipné je že jsme stolní frézky schopné obrábět obstojně i neželezné kovy dělali už před více než 10 lety a když jsme za to chtěli 40k kč tak to nikdo nechtěl. Až když jsme zvedli cenu na 2x tolik tak se to začalo prodávat.

Teď se objevuje LDO, Voron a další jako strašní inovátoři.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ANDY_WARHOL: zadání to splňuje, většina lidí má spousty jiných a dražších statků než co by je stála frézka a soustruh schopný obrabění kovů i v domácích podmínkách. Stačí se podívat kolik lidí má iPhone, auto, každý rok dovolenou v zahraničí, chodí na večerě do restauracím PC/notebook To všechno je každoročně mnohem dražší, dá se to pořídit i za cenu průši a i zde je pár lidí kteří mají více než jednu tiskárnu.

To že raději investují do nového telefonu nebo větší televize ty samé peníze je už jejich problém a nikoliv problém zadání.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: Cascade bude ale až na konci roku s BOM 2k dolacu v US :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Případně je tad ještě Milo od LDO a Cascade od Voron teamu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Jop, Carvera.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam