• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVCNC: sem zvědavý, tak až se ti to povede tak dej vědět.
    Ale upřímně to pořád nesplňuje zadání, já mám třeba ftezku, ale jen na dřevo, a nedovedu si představit frézovat něco z kovu abych si postavil tiskárnu.
    A většina lidí si doma nevyfrzuje vůbec nic.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ANDY_WARHOL: nějaké fotky tisku a snad i video z tisku jsem sem už dával ale neboj, letos se už dočkáš. Většinu věcí vyfrézuju mnohem rychleji v jiných tolerancích a jinou kvalitou povrchu než bych je tisknul, takže pro mě není 3d tisk moc priorita a nemám na to moc čas. Taky nedělám jen tiskárnu ale i řízení a snad se dostanu i na vlastní slicer. napřed ale tiskárnu, většinu dílů které jdou koupit už mám, většinu jich musím vyfrézovat. Dost mi do toho hodilo vidle i to, že spousta součástek na elektroniku nejsou od té doby co byl problém sehnat i blbou zenerku, pořád dostupná a náhrada není takže musím použít třeba i drivery běžně dostupné :(
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MESKALITO: Ja uz davnozapomnel ze existuji i jiny verze profilu :D
    Je tam hodne nastaveni, doporucuji si s tim pohrat a zkouset co ti bude dobre fungovat.
    Daji se pak i vymezovat blokatory, aby ti nelezli supporty tam ked je nechces.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    QWWERTY: díky, tak mě to trvalo jen půl hodiny, než jsem přišel na to, že musím v nastavení tisku přejit na jiný profil než ten základní, abych ty možnosti materiálů podpěr viděl....
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MESKALITO: prusa slicer ma organic supports. neumim rict, jestli jsou to uplne tyhle, ale minimalne podobne
    Organic Supports | Prusa Knowledge Base
    https://help.prusa3d.com/article/organic-supports_480131
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    čus, noob dotaz, todle jsou manuálně kreslené podpěry? Případně jak to můžu dostat do PrusaSliceru?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Chris má celkem fajn video, kde ve třetí části testuje tisk a ladí nějaké trable se senzory. Sice to je MK3S, ale aplikovatelné to je i na MK4 (částečně)
    Prusa MMU3 Part 3 - Conclusion - Chris's Basement - 2024
    https://www.youtube.com/watch?v=MAZfP1-_0IA&ab_channel=ChrisRiley

Kurnik, ať už je to tady :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVCNC: ja porad cekam kdy ukazes svuj navrh tiskarny. fakt bych byl zvedavy, co by si vymyslel aby to zaroven nestalo jako skutecna cnc masina do tovarny, ale porad si to zachovalo moznost si to stavet a hrat si s tim doma...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    Hustý, rovnak na ohejbak. Člověk by čekal že po více než sto letech co je na světě strojarina a teď i internet s hromadou informaci že nikdo nebude vymyslet nesmysly jako v roce 0
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Myslel jsem jednotlivé tvůrce/ yt kanály. občas koukam i na starší videa a pak nevim casovou posloupnost
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: maj to docela prehledne udelany. je tam kazda cast rozepsana na ruzne verze a je tam napsano co je aktualni a jaky je rozdil mezi tim predchozim
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak dokonce takhle. Me se to do sebe už moc prolíná co kdo dělá a kdy 😄
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    CERBERUS: Podle tohodle https://youtu.be/FsdU0JJdxeQ?si=r6IJr8_EtUevWSIB ma asi i tohle... Me se líbí Wobblex ale už ne tak cena a fakt že ten bed je jen polozenej. A par lidi psalo jak honej kuličky po zemi.
    Lineary jsou pěkný ale strašně masivní.Me na 250 bedu zatim funguje uspokojivě mít přední dva srouby lehce volný.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CERBERUS: co sem to ted zkoumal, tak tam bylo nekolik verzi a ta posledni je jak rikas, ale predtim byly i nejake s lineary. ale jsou obsolete (postavit je vsak clovek muze asi)
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    SKAUT: Pokud se nepletu, tak HevORT ma na vetsine moznosti pro Z-osu ball screws, ne? Koukal jsem kdysi na moznosti retrofitu do Tridentu, ale prozatim to pauznul... :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Jo mi povídej, ja to rovnám všechno hodinkama 😄, protože mě štve že to není rovný.
    A to jsem to rovnal i na 120x120 bedu ( zas nepotřebuju žádnou sondu protože jsem si to srovnal ). Bohužel na větší to být musí protože z-tilt
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: 7 klic
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Bed mesh samozřejmě kompenzuje, ale všechno má svoje hranicemi je opravdu rozdíl když je bed 3x tak velký, to už bude poznat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: přesně
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    On se bed roztahuje i u takového Prusi kde PCB se deformuje docela dost ale mesh to tak nějak řeší.
    Preci jen když si člověk koupi / udělá hliníkový plochý bed tak jej chce tak mit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam