• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    ORBIT: já mám i v práci další tiskárnu, akorát že jsem to potřeboval dneska večer namontovat a to už bych stejně nestihl, ikdybych to dal tisknout večer znova. No nic, holt stejně jako loni přeskočím beta test a půjde to rovnou na ostrý výjezd :-D (byl to nějaký držák do cestovního auta :-) ). Akorát mi teď v regálku zavazí mega kravská 2kg cívka PETG filamentu, pač to bylo taky jediný co bylo na alze skladem, jak jsem to řešil na poslední chvíli :-D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SPM: Tak to vytiskni u kamosu, jestli to specha .)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SKAUT: Jo, ocel potřebuje větší poloměry.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    AXTHEB: Ten ocelovej mi umrel hodně rychle když jsem jej ve svych tiskarskych začátcích použil ( nerozumně). Asi se mu nelibi ten ohyb přes idlery.
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: dík, jasný, tohle to celkem vysvětluje :-)
    SPM
    SPM --- ---
    Ono jako takhle, dotáhnout kleštěma na fest šel, to mi přišlo, že se nenatahoval. Ale když to vydrželo pár hodin tisku, než se zase vytáhnul tak, jsem to přirovnal ke žvýkačce :-)

jinak s tou odolností na ropné produkty si taky nejsem jistý, co si myslet. Kamarád si takhle v autokelly koupil palivovou hadičku, kterou namontoval do auta. Po roce jednou někam vyjel, vzal sebou tříděnej odpad a když po chvilce u kontejnerů vylezl z auta, tak cítil benzin. Otevřel kapotu, rok stará hadička byla po celé délce úplně zpuchřelá skrz a benzin stříkal všude po motoru :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Má to vevnitř buď ocelový lanka nebo aramidovou tkaninu, obojí může prasknout a pak se to chová tak, jak píšeš.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: Jo to chápu. Na druhou stranu AE neznamená nekvalitní řemen, maji i Gates certifikované ( ale taky stojí skoro to same co kdekoliv jinde )
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SPM: Klidek. Pro predstavu ja slapl normalni botou do oleje a az po dvou tydnech to zacalo zvejkackovat :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SKAUT: Mely by byt. Ja se chytil napovedy aliexpressu a zvejkacky :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: Nebývají ty řemeny odolné vůči olejům? Alespoň ty origo? Ja když nahodou trochu sáhnu vedle tak to utru ale mam pocit že na mé první jsem nejak prehledl fakt že byl upatlany a co vim tak funguje dodnes i u nového majitele.
    SPM
    SPM --- ---
    LEXXA: Rozpocet problem neni, jedinej ojeb je ten, ze to byl tisk na 15 hodin a potreboval jsem to dneska :-) ale celkove bych se jenom chtel vyvarovat tomu, ze takhle znicim prvnim tiskem hned ten novy. Protoze kdyz po 10 hodinach tisku se to rozbije, tak by do toho clovek s chuti kopnul :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SPM: Nevim co mas za tiskarnu ale treba 3dfun prodavaji offcuty za smesny peniz (ja kupoval 96 nebo 98cm za asi 60kc) Jestli je rozpocet problem tak tudma by mohla vest cesta.
    SPM
    SPM --- ---
    LEXXA: Hmm, to by taky mohlo :-D ja se to snazil jenom lehce patlat na ten rail, pac mi prislo, ze to jede blbe a zaroven jsem to nechtel cely rozmontovat, abych promazal jenom vozik. Ale mozna mi to ukaplo :-D no nic, to jeste jednou otru nez tam dam novej :-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JVCNC: A řešíš nějak bezprašnost? Už takhle mám centimetr prachu za měsíc. S frézkou to musí být decimetr... s nadsázkou.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SPM: To je divny! Zvejkacka mmj naznacuje degradace olejem. Ze tys neco promazaval :)
    SPM
    SPM --- ---
    LEXXA: ok, dík. Já tam nějakej zbytek i nepoužitej mám, tak kdybych nebyl línej a vyměnil to rovnou celý, tak jsem teď měl hotovej ten výtisk, co nutně potřebuju :-D jenom mě právě překvapilo, že to několik let fungovalo v pohodě a pak se najednou začne tahat jak žvejkačka :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SPM: Uplne normalni. Je to guma s necim. Pokud netisknes c regulovanem prostredi mas tam nejaky teplo, nejaky vlhko.
    Kup za kilo novej, vymen a neres.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GIOMIKY: já to taky nemám v obýváku ale v pracovně
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JVCNC: Přijde mi, že soustruh a frézka je spíše do dílny, než do obejváku...
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: myslím si že spíš obyčejnej, ale po pravdě si to už nepamatuju, jestli jsem neměl nějaký nápad koupit lepší :-) Mám stejné řemeny ještě na Y a Z a ty zatím vypadají v pohodě. (Nicméně Z bude mít o hodně méně na ježděno a Y má řemeny dva a oba o dost delší, takže jestli kratší se opotřebuje rychleji, tak mají trochu náskok).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam