• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: pouzivam orcu s profilem pro tuhle tiskarnu a asi nebude problem to poladit. nicmene jsem nasel i nejaky recirkulacni filtr dovnitr tiskarny do ktereho se da vetrak co je na tom odtahu a pak by to by lo tak jak navhrujes ty. asi do toho pujdu
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: To by se mohlo řídit ze sliceru ( respektive diky predanemu infu si to udělá FW v tiskárně) nebo ručně. Otázka je kolik péče tomu dali
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: ja vlastne ani nevim, jestli se ten odtah zapia behem tisku nebo ne.. musim to vsechno zkusit, nicmene vyrobce tiskarny dal dva modely filtru. muzes si vybrat, ktery je lepsi, jeden je uvnitr, ale ne v prostoru tisku, ale mezi prostorem tisku a vnejsi stenou, v prostoru elektroniky, tam se ale blbe leze, tak si muzes vybrat druhy model, ktery je uplne externi..

Activated Carbon Filter Box Installation Guide.pdf - Disk Google
    https://drive.google.com/file/d/1RZxj258jINSvzI5AIE4VnNWF9X5VAdLK/view
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Nechces ale filtr uvnitr se o to postara taky dobre. Tak to mam na obou tiskarnach. Obe utesnene, filtr uvnitr ( + pomuze rychleji ohrat cely prostor ), necitim nic. To samozrejme neni zaruka ze nic neutika ale podle amaterskeho mereni to vypada ze je to tesne. Nemam to bohuzel moc kam dat a odtah ven ( mimo mistnost / barak - proste ven ) taky nelze.
    Otevrene okno jedinne ze bys u toho nebyl, jinak styren cuchat nechces ( to same plati pro ASA i kdyz neni tolik citit ).

A nevim jestli aktivni vyhrivani bude dost silne na to aby to zvladalo drzet konstatni teplotu ( kterou na ABS / ASA a podobne chces co nejvyssi, ci nejbliz skelnemu prechodu at to co nejlip drzi mezi vrstvami ). Proste co jsem kde videl tak odfuk ven byva po tisku, ne behem.

Ale uvidis sam, u me je to vsechno nejen kolem 3d tisku prinejlepsim jen odhad na zaklade toho co jsem kde cetl / videl nebo si zkusil :D.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nasavat studeny vzduch neni problem, protoze to ma aktivni vyhrivani - jestli si pamatujes.
    jak je to utestneny realne nevim, ale je to plastova krabice. zatim sem tisknul jen petg a pla a to musim mit horni vyko pryc a dvirka otevreny.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: je tam ventilator, ktery to fouka ven, ale ty prece nechces ten smrad cuchat, ten fitr se tam dava primarne pro to, aby to neobtezovalo, mam tiskarnu ve svy pracovne a tisknu behem dne, protoze v noci to dela moc velky rambajz. takze nechci cuchat abs. to je jednoduchy,
    ale nikdy jsm z toho jeste netiskl, takze vubec netusim jestli to vlastne je potreba, nebo staci mit otevrene okno. nemam ty zkusenosti :), kazdopadne vyrobce tiskarny sam zverejnil model s externim filtrem, ktery se da z venku na tiskarnu na to co jde ven
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Ale pořád tam pujde teplý (horký) vzduch. Z toho v jsem pochopil tak ohřáté molekuly maji vyšší energii takže se snaz dostanou skrz póry aktivního uhlí ( a nejsou zachyceny).

BTW když to budeš foukat ven tak proč uhli? A co teplota v komoře, budeš nasávat chladný vzduch?
    Nebo to zapneš až po tisku? ( je tak dobře utěsněná?)

Většinou filtry s uhlim jsou recirkulační , co jsem viděl...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: filtr bude externí, takže teplotu řešit nemusím a vzhledem k tomu, že vzduch půjde z tiskárny ven přes ten filtr tak imho ani korozi
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: To se jen zdá. Rekl bych že velikost a zpusob aktivace ale nevím.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: zdá se že víš, v čem je rozdíl u uhlí pro vzduch a pro vodu?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    U toho aktivního uhli pozor na to jak je aktivované, je třeba aby bylo jen vodní párou. Ty co jsou jinak můžou korodovat kovové věci v tiskárně ( a často korodují). Ta fichema je ověřená.
    A pro vyšších teplotách v komoře klesá účinnost ( celkem dost)

Ja používám Nevermore a Nevermore Scorch a ten je pro absko úplně super
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Prusament.
    Zkousel jsem i jine brandy (ceske) a vysledky byly horsi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: btw. Máš nějaký ověřený kvalitní ASA filament, který používáš?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: mám tu jednu nevybalenou cívku a nechci ji vyhodit. ASA samozřejmě přijde na řadu take
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Preskoc ABS k ASA ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Jen co si koupím to uhlí a vytisknu filter, tak zkusím poprvé v životě tisk z ABS 😁
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Zatím sem tisknul jen z nějakého levného petg, ale můžu říct, že rychlost je úžasná a za těch 446 ecek ne ta tiskárna nemá moc konkurenci. Dokonce stihli vychytat mouchy, které jsem viděl v nějakých recenzích z počátku prodeje. Takže za mě palec nahoru.

Qidi tech 1 pro, video jsem sem dával před casem
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: teď jsem kupoval na ficheme 0,5kg spolu s IPA, link viz LYCO
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ANDY_WARHOL: Delaji ruzne filtry, beru to od nich na vzduchotechniku i na filtry do dilny. Konkretne tohle uhli mam ve vzduchotechnice.
    Normalne dostanes nabidku a tu bud schvalis nebo ne.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ANDY_WARHOL: Na fakture z 2019 mam AU - typu SC 40 - nové, 25 kg, 1 625 bez dane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam