• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Printables
    https://www.printables.com/cs/model/148177-benchmark-bot

Jsem spoko. Odříkané krajíce největší chleba, nakonec jsem vzal bazarovou KE za 4,5 a jsem spokojenej. Vím o 3D tisku prd, takže jestli něco funguje, přičítám to spíš tiskárně a že to už dneska funguje relativně plug and play.

Všechny jointy jsou pohyblivé od 0,2mm do 0.5mm.
    Jinak na to čumím samozřejmě jako na zázrak, je to hustý když to prdí ten filament.
    Jdu klukovi na Darth Vadera, ta uvidím jestli to bude fail či se nějak povede.

ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: teoreticky to tak je, prakticky to tam nejsem schopný dát rovně..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: já otevírám jen dveře a to jen tehdy když tam jsou nějaké overhangy u kterých by to bylo třeba, jinak preferuji snížení hlučnosti zavřeného boxu :)

Ale MMU má příjemnou vlastnost se změnami filamentu, že je větší čas na vrstvu, takže to šlape krásně i u modelů kde bych to řešit měl nebo i musel ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: mám taky box, ale pri tisku pla se musí otevřít dveře i horní kryt.

Taky je rozdíl jestli hladký při, tam to drží, ten práškový tam ne...
    PECA
    PECA --- ---
    LEXXA: To zkusím, dík za tip. Já PLA tisknu na hladkou, protože na texturovaný mi to nedrželo, respektive často upadlo při tisku.
    Hladká je u Průši povinná, tak jsem si přibral texturovanou pro PETg. Jinak bych měl asi jenom saténovou, která podle tabulky materiálů u Průši je kompatibilní asi se vším, případně se zkompatibilní koresem (tyčinkovým lepidlem).
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Blbý je pokud máte prašno. Prach je mrcha co se na tom čistě setřeným bedu chce držet a to pak kazí tisk. ale co mám box, nemám problém :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: já mám houbičky z ikea a lahve r zozprašovačem s IPA a jednou stříknu a setřu a jedu další tisk..
    Používám PEI na PLA a na cokoliv ostatního a občas i na PLA satin Sheet a nemůžu si stěžovat. Když se něco odlepuje, tak je to vždycky modelem a buď dám skirt nebo přidálám myší uši a jede to bez problémů.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: dáš jej do toho otvoru rovně a pak jej rovně zatlacis dolu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Na nižší teploty dam 3DLAC na vyšší Dimafix a nekolik tisků neřeším vubec nic a vím že to bude prostě držet. Tech pár korun mě nezabije a vím že mám jistotu. Jinak jednou za čas umeju mydlo ( kostka) a kartáček. nic víc nebylo třeba. Včetně hladké PEI nálepky pro PLA ( když jsem ji míval).
    Většinou mam práškový PEI podložku.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Já sem to vyčistil a tentokrát se to neutrhlo celý ale utrhly se výstupky, takže spíš to byla chyba špatně orientace modelu a nekvalitní pla
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ANDY_WARHOL: Taky sem bojoval, vykašlat se na cokoliv jinýho než pořádně vzít neředěným jarem, opláchnout teplou vodou, vodu opatrně otřít papírovou utěrkou a zrovna pácnouut na ohřátej bed. Pak drží....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LEXXA: me se to zacalo dít po tom co mám tu tiskárnu týden a to na plochu nesaham a pořád to drhnu lihem. Už dřív jsem měl s tím strukturovaným pei platem tuhle zkušenost. Koupil jsem si ho jako novinku na Průšu a pak sem se vrátil k hladkýmu. Na tom pla drží dobre
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ANDY_WARHOL: Vsak dokud to nezamastis necim co lih nesmyje tak nedrhnes. Ja to delam tak jednou do mesice kdyz mam dobrou naladu. A taky u mne tiskarna spis tiskne nez naopak
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LEXXA: já nevymejslim píčoviny, ale tisknu neustále, několikrát denně, a chodit to furt drbat je nahovno.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: nejsi sam. zatim nejlepsi cena/vykon jsem nasel od 3dfox ale maji limitace
    REDSNAKE: neni co vymyslet. pohraj si s teplotou at ti z toho netece milkshake a tiskni. osobne bych doporucoval na 1 vrstvu dat tak o 5C teplejsi podlozku. Ale ani to neni moc potreba.
    ANDY_WARHOL: nevymyslej picoviny :) umej to. nehmataj na tiskovej povrch holou kuzi. tiski. neres. lepidlo taky moznost.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: jako člověk co si tím prošel jsem přesvědčen, že je lepší trávit čas tvorbou něčeho zajímavého než se vrtat v tiskárně. Ale chápu, že to má každý jinak.
    QWWERTY: me se rozbil Průša po několikáté už, a teď smutné stojí v bedně a tisknu na nové tiskárně, ale ne jednou za 2 měsíce, ta mrcha stojí jenom v noci 😁 a je tak rychlá, že Průša (mk3s ) se může jít zahrabat a noční tisky nejsou potreba
    LEXXA: kdybych doma neměl hafo pla tak ho na tyhle podložce netisknu, na to je lepší ta hladká. Ale stojí 30 ecek, tak to bude chvíli trvat, než si ji pořídím.

Nepomůže to namatlat tyčinkou lepidla? Nechce se mi to pořád drbat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: Jinak uvitam info jak se dostat aurapolu pod rukou.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: Elegoo a iceyun. Co jsem koukal ma to ok-ish recenze. Je co vymejslet na pla zrovna? No uvidim.

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    To je ten aurapol pod rukou ?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak je doma, resp v kufru auta. Plus 5 kg pla po 250 korunach, tak uvidim zitra jak moc jsem si nabehl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam