• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: nejsi sam. zatim nejlepsi cena/vykon jsem nasel od 3dfox ale maji limitace
    REDSNAKE: neni co vymyslet. pohraj si s teplotou at ti z toho netece milkshake a tiskni. osobne bych doporucoval na 1 vrstvu dat tak o 5C teplejsi podlozku. Ale ani to neni moc potreba.
    ANDY_WARHOL: nevymyslej picoviny :) umej to. nehmataj na tiskovej povrch holou kuzi. tiski. neres. lepidlo taky moznost.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: jako člověk co si tím prošel jsem přesvědčen, že je lepší trávit čas tvorbou něčeho zajímavého než se vrtat v tiskárně. Ale chápu, že to má každý jinak.
    QWWERTY: me se rozbil Průša po několikáté už, a teď smutné stojí v bedně a tisknu na nové tiskárně, ale ne jednou za 2 měsíce, ta mrcha stojí jenom v noci 😁 a je tak rychlá, že Průša (mk3s ) se může jít zahrabat a noční tisky nejsou potreba
    LEXXA: kdybych doma neměl hafo pla tak ho na tyhle podložce netisknu, na to je lepší ta hladká. Ale stojí 30 ecek, tak to bude chvíli trvat, než si ji pořídím.

Nepomůže to namatlat tyčinkou lepidla? Nechce se mi to pořád drbat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: Jinak uvitam info jak se dostat aurapolu pod rukou.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: Elegoo a iceyun. Co jsem koukal ma to ok-ish recenze. Je co vymejslet na pla zrovna? No uvidim.

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    To je ten aurapol pod rukou ?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak je doma, resp v kufru auta. Plus 5 kg pla po 250 korunach, tak uvidim zitra jak moc jsem si nabehl
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak prinejhorsim budu zdrojem pouceni a pobaveni
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ANDY_WARHOL: Taky jsem si na tom zlamal zuby. :)
    Tepla voda, mydlo, tepla voda, ususit, okena, voda, lih.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: me osobne teda asi pro hrabani stacilo, ze jsem postavil prusu ze stavebnice. da to zakladni prehled co, jak, proc, aby clovek vedel co kde rozebrat, kdyz je potreba udelat servis
    ale jak pise ANDY_WARHOL - vetsinou je cilem tisknout a je fajn mit tiskarnu, kterou po 2 mesicich idle zapnu, dam ji model, zkontroluju prvni vrstvu, necham ji 10 hodin tisknout bez dozoru a na konci mam pouzitelny vysledek, aniz bych musel se o to musel nejak vic starat
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Resp vzorky na veletrzich a makerfairech, ale letos uz nevim o nicem blizko
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Vzorky moc nesezenes a na zacatek ti staci kilovka filamentu na to zjistit co a jak. Pak uz budes trochu tusit co vlastne chces a co budes tisknout.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Pro první tiskárnu je fajn se v tom chvilku hrabat, aby člověk zjistil proč.
    Ale dneska už jsou tiskárny co prostě tisknou.

Osobně bych volil Prusu nebo Bambuli a s těma slevama bych asi šáhnul po bambuli :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: No, chapu i tenhle pohled ale chci si to jlavne osahat, vyzkouset. Ten v3 KE je imho docela chvalenej, jestli tahle nechut nema puvod u starsich v2. Nevim.
    Kazdopadne sedam do auta a jedu pro nej.

Nejaky tipy na zdroj levnyho pla? Nebo co chci tisknout do zacatku? Kde pripadne prijit k nejakym vzoreckum filamentu? Diky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: pokud je tvůj koníček opečovávat tiskárnu tak Ender. Pokud potřebuješ primárně tisknout, tak to chce něco lepšího
    Já sem měl dřív stejný pohled, ale teď je to ztráta času a zdržování od primárního cíle. Radši počkat 2-3 měsíce, dosetrit, než se v tom pak půl roku hrabat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Já teď řeším proč mi nedrží pla na podložce, mám tu pei, ale ne hladkou, mám tu strukturovanou, po každém tisku to umeju isopropylalkoholem. Ale poslední 3 tisky to ujelo a to tam dávám brim.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: This is the way
    ACID
    ACID --- ---
    Když je řeč o voronu, jak sakra dostat led difusor do krytu stealthburneru? Začínám mít podle obrázků pocit, že na to lidi kašlou a vrznou tam jen držák neopixelu a kašlou na to, že to prosvítá přes půl deklu
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: To by me mohlo! Beru kit a budu doufat. Uz 3 mesice je 188mm gt2 belt v cr nedostupnej. Kdbybych to bral po dilech tak bych tu tiskarnu stavel v duchodu az :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: To muzes kupovat po dilech :D Zaklad je nekupovat cely kit!
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Hlavne aby se doma nedomakli kolik bude stat ten voron. To je muje predsevzeti za 2024 :))
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Hele porid cokoliv muzes, naucis se na tom a pak tvoje potreba dalsich tiskren poroste, ale to nikomu nerikej :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam