• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ani Průša neumí navinout vlastní 2kg cívky :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Hehe co si pamatuji tak aurapol prave uplne perfektni navin nemeli :))
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Prosament nema tistene civky a kazda civka je trackovatelna. Ale noob asi nepozna kus filamentu.
    Ale perfektni navin filamentu neni uplne easy..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: prusament je dražší
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: já to samozřejmě nepropočítával, jen mě to napadlo když vidím, že někdo shání jmenovitě aurapol špulky viď :) Pořád asi levnější někomu dát dvacku za špulku než ji tisknout.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: a nebylo by výnosnější to dělat s prusamentem? Tam by šlo ty cívky i tisknout a mohl bys to falšovat kompletně
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Asi jsem moc linej aby me tohle napadlo. Ale asi jo, nerealne to neni
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: No ja to myslel tak jestli typek nemuze na aurapolacky civky premotavat nejlevnejsi filament co sezene a se ziskem prodavat.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: spis ne. je to z meho pohledu takova jakoby recyklace s vyhodama. vesmes civka je kus plastu bez ucelu. takze kdyz jich mas dost vyrobce je od tebe vykoupi za nejakou cenu, ty si za to koupis filament od toho vyrobce a tak dale. Ale to co clovek za ty civky da a to co dostane od vyrobce se nerovna. budto nechapu ekonomiku toho vseho nebo to proste vyhodne neni.
    vyhodne nabidky co jsem tak vypozoroval byvaji spis ze typovi nekdo zaplati filament aby typek neco vytiskl. typek si to rozmysli, a tiskar filament proda.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Videl jsem na netu inzerat od typka jak vykupuje civky od aurapolu. Nevysvetluje to nahodou ty obcasny vyhodny nabidky co se vyskytuji?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: nebo si otevřít tinkercad přidej tam objekt díry a naimportuj tohle, díru dej tak aby překryla či nechceš, dej sloučit a máš to.
    Tady to samozřejmě není nutné ale píšu ti to pro to, že za chvíli budeš chtít dělat složitější úpravy a tinkercad je na tyhle začátky docela dobrá věc zadarmo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: kdybych to chtěl třeba tisknout bez toho podstavce, stačí když ten model posunu ve sliceru takhle?

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Slíbenej Darth Vader klukovi, S Darthem jsme si vysvětlili nutnost podpěr a jak zjistit, kde jsou potřeba. Mohl bych si o tom něco načíst a nakoukat, ale rád se učím metodou pokus omyl, omyl, omyl a úplný fail to není, na hraní to bude dobrý:) Jen je škoda, že jsem ten support dal jen k meči.

LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Bazar je nejlepsi!
    Porid si par blbinek typu dobre stipacky a mosazni kartac a tiskni a bav se :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Printables
    https://www.printables.com/cs/model/148177-benchmark-bot

Jsem spoko. Odříkané krajíce největší chleba, nakonec jsem vzal bazarovou KE za 4,5 a jsem spokojenej. Vím o 3D tisku prd, takže jestli něco funguje, přičítám to spíš tiskárně a že to už dneska funguje relativně plug and play.

Všechny jointy jsou pohyblivé od 0,2mm do 0.5mm.
    Jinak na to čumím samozřejmě jako na zázrak, je to hustý když to prdí ten filament.
    Jdu klukovi na Darth Vadera, ta uvidím jestli to bude fail či se nějak povede.

ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: teoreticky to tak je, prakticky to tam nejsem schopný dát rovně..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: já otevírám jen dveře a to jen tehdy když tam jsou nějaké overhangy u kterých by to bylo třeba, jinak preferuji snížení hlučnosti zavřeného boxu :)

Ale MMU má příjemnou vlastnost se změnami filamentu, že je větší čas na vrstvu, takže to šlape krásně i u modelů kde bych to řešit měl nebo i musel ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: mám taky box, ale pri tisku pla se musí otevřít dveře i horní kryt.

Taky je rozdíl jestli hladký při, tam to drží, ten práškový tam ne...
    PECA
    PECA --- ---
    LEXXA: To zkusím, dík za tip. Já PLA tisknu na hladkou, protože na texturovaný mi to nedrželo, respektive často upadlo při tisku.
    Hladká je u Průši povinná, tak jsem si přibral texturovanou pro PETg. Jinak bych měl asi jenom saténovou, která podle tabulky materiálů u Průši je kompatibilní asi se vším, případně se zkompatibilní koresem (tyčinkovým lepidlem).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam