• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LEXXA: jo občas se zadaří,jsem si jednou u frézy nechtěně přepl milimetry na palce na Z ,to byl fofr když se to rozjelo ,třísky jak šrapnely po celý dílně
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V pondělí se jdu vrhnout na tohle:
    V3.0 - 3D Printed RC SkidSteer DIY
    https://www.youtube.com/watch?v=Lo-3M9GaUIs&t=3s

Jen pak sehnat fous TPU, nějaký tip na levné, dobré?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SALAM23: Mne se povedly 3 0.2mm vstvy nez jsem to stopnul :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LEXXA: viz fotka a majitel co jsem to od něj koupil, ten tam vypálil tak -0,2 mm :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: já vím, ale je to pro mě nový no :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Podlozka je spotrebka. Se clovek tak jednou sekne a z tiskarny je najednou cnc ryci stroj
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    REDSNAKE: jen změníš Z offset na novou trysku stačí změřit rozdíl od starý a pak doladit, pokud máš nějaký probe ,tak jen nový hodnoty na offset
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SALAM23: jasný, stojí to pár korun, ty trysky, asi můžu nějaký prubnout. Jen se trochu bojím, kdybych koupil blbou, tak aby tiskárna nezajela do podložky, kdyby náhodou tryska byla dlouhá nebo tak no.

Mimochodem ta magnetická podložka je super, nemám teda srovnání, ale zatím se mi na tom tiskne úplně krásně.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    REDSNAKE: zkoušet - hele já třeba koupil teď na facebooku endera v2 na doma ,hodil jsem tam jinou desku,extruder a linear na bed a trochu si vychytal tvar trysky stočim na soustruhu a tiskne to úplně nádherně, na to jak se tahle tiskarna hraní,tak za mě super - teď ještě stavím svoji Salámovku tam pak nacpu hw co je teď v enderu tak.jsem zvědavej
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SALAM23: no, jednu náhradní jsem měl v balení, tak to zkusím nějak porovnat.Jinak vůbec netuším jak to vybrat
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    REDSNAKE: zaměř se i na tvar trysky , ne jen material, možná budeš překvapen, jak moc třeba udělá tryska s hrotem rozdil na detailu proti klasice
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Mel jsem mosaz. Tisklo to dobre. Kdyz se nepovede tisk ale pla prilnava na mosazi a je to otrava cistit.
    S novym extruderem jsem dostal trysku z tvrzene ocele. Ale abrazivni materialy jsem netiskl. Asi dobry.
    Ted mam trysku z wolframu protoze me sralo menit trysky.
    Imho nez si obrousis zuby muzes uplne v klidu vzit cokoliv z mosazi odkudkoliv te to napadne a sam poznas kdy to uz nestaci
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Berete trysky třeba z aliexpressu? že bych si koupil pár do zásoby když tam objednávám jiné věci?
    jsou ty trysky nějak standartizované? Mosaz nebo jiný kov?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SADY: Jejich 2kg cívka, co mám z jejich eshopu - fakt to nemá s rovnoměrností 1kg verze toho samého filamentu nic společného.

Neříkám, že je s ní nějaký problém - ale Průšova pravidelnost namotání jako u kilovek to prostě není.
    SADY
    SADY --- ---
    NAVARA: source? nebo jen standartne koudis
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ani Průša neumí navinout vlastní 2kg cívky :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Hehe co si pamatuji tak aurapol prave uplne perfektni navin nemeli :))
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Prosament nema tistene civky a kazda civka je trackovatelna. Ale noob asi nepozna kus filamentu.
    Ale perfektni navin filamentu neni uplne easy..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: prusament je dražší
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: já to samozřejmě nepropočítával, jen mě to napadlo když vidím, že někdo shání jmenovitě aurapol špulky viď :) Pořád asi levnější někomu dát dvacku za špulku než ji tisknout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam