• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ACID: Jakoze vic nez tech 220 co budu zitra zkouset? Skoda ze jsem tu teplotni vez rozlamal abych zjistil kde to drzi lip, moh sem vam to aspon vyfotit
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Kalibraci teplot? Tiskl jsem si prave ten kalibracni vytisk abych vedel pri jakejch teplotach tisknout tohle konkretni pla.

Jestli jde nejak kalibrovat teploty tiskarny jestli jako hotend a bed topi jak ma, to nevim. To se da? Mam infrared teplomer, tak by asi nebyl problem ty hodnoty namerit.
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: na silk přidej
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Ty mas V3 KE?
    A z druhe ruky? Zejo?
    A kalibraci teploty jsi delal?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Silk filamenty jsou hezky a krehky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Potýkám se s problémem kdy je vytištěnej model poměrně křehkej, reálně se to láme v ruce. Tisk jsem si věž na kalibraci teploty a nejvíce se mi líbil výtisk okolo 205 stupňů z pohledu stringování ale zřejmě jsem to nevyhodnotil správně a sneslo by to vyšší teplotu? Třeba 220?

Jen teď koukám že to je Silk PLA, takže možná proto jsem ho dostal tak levně, co? Oh, já, sweet summer child :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Split!
    LEJN
    LEJN --- ---
    já koupil oranžovej silicagel na allegru https://allegro.cz/nabidka/orange-silica-gel-2kg-pomerancovy-gel-silikagel-pohlcovac-vlhkosti-13457620702
    dryboxy mám (víceméně) tyhle https://www.printables.com/model/634289-filament-dry-box-cheap-and-simple

za cca 5 měsíců jsem ten silicagel měnil jednou a až to za těch pár let sdělám, tak ten silicagel vysušim a jedu nanovo ;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HEINZZ: Dik, to jsem potreboval slyset.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Hele mam uplne nejlevnejsi zaviratelnou krabici z hornbachu, rozhodne ne vzduchotesnou, v ni nejaky pytlicky silicagelu take z HB (urcite ne nejlevnejsi reseni), a talhle skladovane filamenty mi vydrzely 2roky + bez vyznamne degradace (PLA, PETG).

Dont overthink it. = )
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ORBIT: no, to jsem si právě myslel, jestli drobné částečky silikagelu nebudou ulpívat na filamentech. Tím směrem směřovala moje myšlenka, proto jsem to chtěl do něčeho dát a jako nejjednodušší řešení mě napadly starý fusekle. Byť bych bral něco estetičtějšího, ale tohle mi přišlo nejjednodušší.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ohledně kočkolitu - práší, doporučím ho dát do něčeho co propustí vzduch, ale ne drobný prach..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Tak ja nebudu spekulovat a zkusim to takhle
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Vemes bednu. Idealne nejaka co tesni. Nasypes tak pul baleni nejlevnejsiho kockolitu co sezenes (ja mam z pepca). Pak zavres bednu.
    Muzes si postavit rollery abys z toho robnou tiskl ale v zakladu proste blbej kockolit a izolace :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    To kočičí stelivo, prostě obyčejnej silikonovej kočkolit? To dáváte do nějakejch pytlíčků? Nebo do čeho? Je blbost to tam zavázat do fusekle? :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Chystám se i na bagr, jen si nejsem jistej jestli se cejtím komfortně s tím tiskem na celou tiskovou podložku. Slicer sice neřve, že bych někde překračoval, ale je to v pořádku, mám to tam vyslat a uvidím jak dopadne prvních pár vrstev?

Jde případně nějak v Creality software smazat jen určité části té tiskové skupiny?

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dneska prvni vetsi vec. Zatim az na minor stringing dobry. Snad to nezakriknu.

SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Proto jsem psal susicka ( aktivní) a navrhl box z Ikea pro dry box ( ten beru jako pasivni - pro udržení vlhkosti pri skladování/ tisku již suchého filamentu)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: to je pasivní řešení,
    REDSNAKE: hledáš aktivní reseni. To se dá taky postavit
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mozna by se to spis melo jmenovat susici box nez suchej box. Myslim ty aktivne vyhrivany s ukazatelem vlhkosti. Troubu prave uplne k dispozici nemam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam