• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dneska prvni vetsi vec. Zatim az na minor stringing dobry. Snad to nezakriknu.

SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Proto jsem psal susicka ( aktivní) a navrhl box z Ikea pro dry box ( ten beru jako pasivni - pro udržení vlhkosti pri skladování/ tisku již suchého filamentu)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: to je pasivní řešení,
    REDSNAKE: hledáš aktivní reseni. To se dá taky postavit
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mozna by se to spis melo jmenovat susici box nez suchej box. Myslim ty aktivne vyhrivany s ukazatelem vlhkosti. Troubu prave uplne k dispozici nemam.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: realne to potrebujes ale v domacnosti mas milion suplementu. blbej box z ikea. nemas silicagel? kocici stelivo (ozkouseno, funguje) mas mokrej filament? bud domaci kynarna nebo trouba (akorat ty troube musis duverovat) s kordulitovou deskou.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    REDSNAKE: Pro PETG by mela.smysl susicka. Jinak drybox udelas z krabice z Ikea + silikagel a zbytek vytisknes.
    Pytliky + ktabicka se silikagelem funguji taky vic nez dobře.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pouzivate nekdo nejaky dry box? Koukam ze se to da poridit kolem litru. Objednal jsem nejaky vakuovaci sacky, takze bych nacate filamenty skladoval v tom, bude mi ta susicka jeste k necemu? Uplne se mi nechce vyhodit dalsi litr.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Kdyz jsme u toho. Nenasel nahodou nekdo rozepsano jak se ladinprofil od nuly?
    Laka me zkusit PC, pro tu prdel, ale absolutne netusim kde a jak zacit. A nemam trpelivost to vymyslet metodou pokus-omyl
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ACID: Dík, já už něco objednal z aliexpressu, tak uvidím jak mi to z toho půjde.
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: používám tohle https://www.materialpro3d.cz/tpu/flex-filament-cerny-1-75-mm-smartfil/ a v práci ho máme v modré variantě, žádné větší problémy. Kdysi jsme v práci měli i cívku žlutého, tam problém byl, měl 1,35 místo 1,75 a samozřejmě to dělalo bordel, ale to byla reklamace..
    Tahle tvrdost je ok, mám z toho udělaný kryt na nabíječ, krytky na USB, pneumatiky na jeden model, krytku na konektor na telefon, v práci nejrůznější krytky, dorazy a podobně. Chce to naladit profil, ale vyšli jsme z průšova flex profilu a žádné velké laborování se nekonalo. Tiskneme to napřímo na zrnitý plát, drží to jako prase, ale jde to sundat. Není dobré tisknout víc věcí naráz, stringuje to díky nutnosti tisku bez retrakcí, my je nějaké máme, ale stringuje i tak.
    330g civka by ti mohla stačit a nestojí milion.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ORBIT: hlavně je to koukám drahej materiál jako kráva. Stačilo by mi toho trocha, ale vzorky jsou všude vybraný. Tak uvidím jestli něco splaším.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Vidis, tak mas odpoved. Ja mam tenhle myslim od printwithsmile.

Ale udelej si nejaky test print a poradne si priprav podlozku, tpu je mrcha na tisk
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: 95A, už jsem to našel
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ORBIT: Ty pneu a pásy.

LEXXA: To tam právě nevidím, jen že tam jsou jednotlivé tiskové skupiny a u pásů a pneu je napsáno TPU.stl
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: v tom modelu idealne bys mel mit i jakysi budto navod jak tisknout nebo soupis materialu. tam v idealnem pripade najdes i typ tpu.
    tady je mas vice mene rozrazene
    https://www.materialpro3d.cz/flexibilni-material/
    vyberes co potrebujes copy-paste k neoblibenejsimu dodavatli a hotovo
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: A co presne z tpu potrebujes?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ORBIT: Vím prd co potřebuju:) Rady vítány :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Tpu res podle tvrdosti co potrebujes.. malo kdo toho vyrabi vic
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Jj to mas pravdu. 2kilovky asi sazeji na stejnym stroji a neni to hezky. Ale ze by to vadilo, to ne. V kazdem pripade ani jedna dvoukilovks nebyla perfektne navinuta a uz mi jich to protocilo nekolik ;)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LEXXA: jo občas se zadaří,jsem si jednou u frézy nechtěně přepl milimetry na palce na Z ,to byl fofr když se to rozjelo ,třísky jak šrapnely po celý dílně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam