• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Temp tower se urcite nelamala pod rukama, ja ji aktivne lamal
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Ja se zameruji na tom ze nevis co jsi vlastne z te druhe ruky poridil. Ja tohle delam pokazde kdyz neco zmenim na extruderu. Temp tower z pla by se ti fakt nemela lamat pod rukama
    A je to mam pocit neinvazivni zasah.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Jenze ja se trochu bojim ze to je takovej klipper neklipper. Proste neco modifikovanyho pro creality. Flashovat na klipper klipper se mi to zatim moc nechce. Popravde, nemam pocit, ze by to tisklo blbe. Mozna doladim z-offset jeste a imho pujdu volbou materialu. Mam objednane zlute klasicke pla. Cerne mi to tiskne uspokojive a rozhodne to krehke neni. Jeste tu teplotu vyzkousim
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Ted z hlavy nedam prikaz ale vygoogli si pid calibration pro klipper
    Jeden z prvnych odkazu bude post na strankach obico kde to celkem hezky popisuji
    Je to ukon na 10 minut a muze a nemusi byt co k cemu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jinak objednal jsem nebulu kameru, tak snad uz budu moct tisknout i kdyz u toho primo nesedim
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ACID: Jakoze vic nez tech 220 co budu zitra zkouset? Skoda ze jsem tu teplotni vez rozlamal abych zjistil kde to drzi lip, moh sem vam to aspon vyfotit
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Kalibraci teplot? Tiskl jsem si prave ten kalibracni vytisk abych vedel pri jakejch teplotach tisknout tohle konkretni pla.

Jestli jde nejak kalibrovat teploty tiskarny jestli jako hotend a bed topi jak ma, to nevim. To se da? Mam infrared teplomer, tak by asi nebyl problem ty hodnoty namerit.
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: na silk přidej
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Ty mas V3 KE?
    A z druhe ruky? Zejo?
    A kalibraci teploty jsi delal?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Silk filamenty jsou hezky a krehky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Potýkám se s problémem kdy je vytištěnej model poměrně křehkej, reálně se to láme v ruce. Tisk jsem si věž na kalibraci teploty a nejvíce se mi líbil výtisk okolo 205 stupňů z pohledu stringování ale zřejmě jsem to nevyhodnotil správně a sneslo by to vyšší teplotu? Třeba 220?

Jen teď koukám že to je Silk PLA, takže možná proto jsem ho dostal tak levně, co? Oh, já, sweet summer child :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Split!
    LEJN
    LEJN --- ---
    já koupil oranžovej silicagel na allegru https://allegro.cz/nabidka/orange-silica-gel-2kg-pomerancovy-gel-silikagel-pohlcovac-vlhkosti-13457620702
    dryboxy mám (víceméně) tyhle https://www.printables.com/model/634289-filament-dry-box-cheap-and-simple

za cca 5 měsíců jsem ten silicagel měnil jednou a až to za těch pár let sdělám, tak ten silicagel vysušim a jedu nanovo ;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HEINZZ: Dik, to jsem potreboval slyset.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Hele mam uplne nejlevnejsi zaviratelnou krabici z hornbachu, rozhodne ne vzduchotesnou, v ni nejaky pytlicky silicagelu take z HB (urcite ne nejlevnejsi reseni), a talhle skladovane filamenty mi vydrzely 2roky + bez vyznamne degradace (PLA, PETG).

Dont overthink it. = )
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ORBIT: no, to jsem si právě myslel, jestli drobné částečky silikagelu nebudou ulpívat na filamentech. Tím směrem směřovala moje myšlenka, proto jsem to chtěl do něčeho dát a jako nejjednodušší řešení mě napadly starý fusekle. Byť bych bral něco estetičtějšího, ale tohle mi přišlo nejjednodušší.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ohledně kočkolitu - práší, doporučím ho dát do něčeho co propustí vzduch, ale ne drobný prach..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Tak ja nebudu spekulovat a zkusim to takhle
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Vemes bednu. Idealne nejaka co tesni. Nasypes tak pul baleni nejlevnejsiho kockolitu co sezenes (ja mam z pepca). Pak zavres bednu.
    Muzes si postavit rollery abys z toho robnou tiskl ale v zakladu proste blbej kockolit a izolace :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    To kočičí stelivo, prostě obyčejnej silikonovej kočkolit? To dáváte do nějakejch pytlíčků? Nebo do čeho? Je blbost to tam zavázat do fusekle? :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Chystám se i na bagr, jen si nejsem jistej jestli se cejtím komfortně s tím tiskem na celou tiskovou podložku. Slicer sice neřve, že bych někde překračoval, ale je to v pořádku, mám to tam vyslat a uvidím jak dopadne prvních pár vrstev?

Jde případně nějak v Creality software smazat jen určité části té tiskové skupiny?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam