• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZVIRATKO: V popisu modelu je ze se to ma tisknout takhle. Nevim proc. Ono to nema plochej rovnej spodek aby se to dalo tisknou dobre lezato, ale je pravda ze ty supporty by pak byly kratoucky a tim padem pevnejsi… upadne to na konci tech tree supportu.kontaktni vzdalenosti jsem nenastavoval, to je nejakej missklick kdyz jsem ted jen delal screeny
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    ZVIRATKO: tipnul bych, že ta delší hrana je o vous delší, než tisknutelná plocha
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    REDSNAKE: proc zrovna tohle netisknes polozeny? pokud to neni jen priklad :)
    btw v jaky vysce ti to upadne?
    a bez tech kontaktnich vrstev to funguje? Budu predpokladat, ze tam mas vzdalenost 0 schvalne, ale ty kontaktni vrstvy mi smysl nedavaj, to bude vypadat lip s nim a 0.2mm vzdalenosti...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Sorry za plachtu. Příště zkusim u toho tree supportu větší ten raft možná.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZVIRATKO: ten normální support žere hrozný kvantumata materiálu ale no
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    REDSNAKE: no a nebo zacni pouzivat normalni supporty, me ty tree supporty zas tak zazracny na vetsinu veci neprijdou :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZVIRATKO: To zní jako moc tuningu, epoxid to jistí :D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    REDSNAKE: stava se mi to, zalezi na filamentu - treba tvrdsi Filamentum se spis ulomi nez ohne. Pomuze dat tem supportum vic perimetru, nepouzivat moc nizkou vrstvu, zpomalit, pouzivat Z-Hop (a poladit ho aby se pouzival vzdycky), nakalibrovat filament (ubrat extrusion multiplier pokud je moc vysokej), pouzivat/nepouzivat "independent support height" (nepouzivat u filamentu co se moc kroutej na ovehangs).
    No a taky se mi to vic stavalo kdyz jsem mel nevyrovnanou podlozku a hybalo se Z a v miste kde jsem mel zaroven neco jako Z-Wobble (trochu se tam krizil bed). Udelal jsem bed tramming a od ty doby mam klid - nedavno se mi to po dlouhe dobe stalo prave s Filamentum PLA, to je na to proste nachylny.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Trochu bojuju s tree supportama - pokud mám nějaký vyšší tisk, stává se, že tisková hlava asi trefí support a ten se uloupne. Stává se vám to také? Jak tomu předcházet? Chci vyzkoušet raft na podložce tak uvidím jestli to pomůže ale dneska semizmařenejch šest hodin tisku. Nakonec to dotisknu a slepím epoxidem, ale štve mě to.

Nebo používáte klasický supporty? To zas žere hroznýho materiálu mi přijde..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    KAZATELL: Asa se vyborne brousi. I za sucha to jde krasne, vyplati se dat vic perimetru a layer lines uplne zmizi
    SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---
    #funfact

Možná jsem poslední ale zrovna jsem zjistil ze Plasty Mladec fungujou pod hlavickou Rajčata Haňovice, což je nějaký našláplý zemědělský družstvo od Olomouce.

O nás - Skleníky Haňovice
    https://www.rajcatahanovice.cz/o-nas
    FARIN
    FARIN --- ---
    KAZATELL: vypada to pekne
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    FARIN: No nebylo to potřeba, tohle jsem jen uhladil jemným smirkem
    FARIN
    FARIN --- ---
    KAZATELL: to vypada nejen na tisk ale i postprocessing acetonem
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Vytiskl by mi někdo (ideálně Praha) dvakrát tento stojánek (jeden v nějaké holčičí růžové a jeden v černé). Jeden mám v bílé z ABS a to je ideální kvalita
    STL mám. Domluva v poště

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: imho prusa != prusa :))
    minimalne z fotek vypadaji ty s mrizkou, ze jsou o kousek uzsi

resp. dokonce ani ty od PM nejsou vsechny stejny ... napr. maji v dokumentaci 1kg civku, ktera na prvni pohled vypada stejne, ale je o 1cm uzsi
    89 mm https://media.printables.com/media/prints/2283/images/25030_758eed3c-fc36-4d69-b519-5242ff0fd1cb/thumbs/inside/1280x960/png/31_js_3dt-dcf_filament-spool-holder-for-prusa-mk3.webp
    vs
    76 mm https://shop.filament-pm.com/data/temp/product-images/1660-1-kg-spool-dimensions-product-detail-main.jpg?v=365038749
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Průšácký v pohodě, mám tuším z toho linku někde tady

ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    QWWERTY: PM ma ted (par mesicu?) jiny civky. Stary byly vetsi, nevesly se do AMS a pri suseni (60ºC) se kroutily (a tusim ze byly z HIPS).
    Ted jsou podobny prusamentim, suseni vydrzej i na 65ºC (vic jsem nezkousel), a do AMS se tak tak vejdou (coz tipuju byl duvod jejich zmeny :-D)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Hele ja si prostě koupil pytliky a neřešil čísla. Od PM mam jen ABS ale pokud to ma stejnou civku tak jsem ho tam nacpal taky ( ted jsem to zkusil ). Musis mu trochu pomoct ale jde tam.

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: no, nejak mi to nevychazi

PM civka (img) ma prumer 202mm a je siroka 88mm ... tzn. obvod 580mm
    jenze ten pytel je sice 300x340, ale dira s manzetou je uzsi - 266 mm .. tzn. max. 532mm
    takze mi tam chybi 5 cm materialu, abych ten pytel natahl po obvodu okolo PM civky

DD civky (img) jsou tak akorat - siroky 200 x 66mm, takze obvod 532mm

leda ze by ty tvoje "Prusa" byly tyhle .. z fotek vypadaji uzsi nez ta prvni co jsem posilal
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: To samy. Ale je to taky nějaký ten patek co jsem je objednával
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: jaky rozmer maji ty tvoje? u tech mych pisou 300x340mm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam