• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PETER_PAN: btw na Fusion uz jsem tu doporucoval driv playlisty od mistniho FabLabu viz
    [QWWERTY @ 3D tiskárny]

ten prvni playlist jsou v podstate materialy pro jejich
    Fusion 360 akademie | Akce | FabLab Brno
    https://www.fablabbrno.cz/akce/fusion360-akademie/
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETER_PAN: Na fusion 360 je fura navodu na youtube. Asi najdi nekoho kdo je na podobnem technickem levelu jako jsi ty a bude ti to davat smysl. To je asi dobry start.
    Jestli mas uz nejake modelovaci zkusenosti, proste zacni zkouset. Fusion ti odpusti hodne, protoze mas timeline kam se da snadno vracet.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: ano ten taky.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: napr.
    STLFinder - The 3d models search engine
    https://www.stlfinder.com/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAKROUSEK: tyhle speciality sem spíš viděl na něčem placeným.

PETER_PAN: je nějakej vyhledác modelu přes všechny databanky, yeggi, ale stačí to zadat do google co hledáš a k tomu napsat 3d model a něco najdeš.
    Ty sady co si se ptal tak ovšem můžou být placené, takže se to pro kusivku nevyplatí, ale zas je to víc profi než ty zadarmo
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PETER_PAN: thingiverse.com, printables.com, pro zacatek.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Zdravim vespolek. Jsem uplny greenhorn v oblasti 3D tisku, byt se o nej roky zajimam. Budu ted muset tisknout nejake veci do prace a potrebuju i neco pro sebe a neco lehkeho na cem si to vyzkouset. Tata dostal darem fungl novou Bambu Lab X1 a v praci mame Pruska mk3 (+ upgradge).

V tuhle chvily me zajima jestli jsou nekde databaze ruznych standartnich prumyslovych a technickych predmentu a komponent. Napriklad shanim model neceho uplne primitivniho jako je elektrkarsky NÁSTAVNÝ RÁMEČEK 68/6 mm - https://eshop.elektrospoj.cz/nastavny-ramecek-68-6-mm-nr-68-6-zb/ . Chci si to vyzkouset vytisknout a porovnat s komercnim resenim z PVC

Nebo obecne za zakladni nasmerovani. V praci mame multilicenci licenci Fusion 360 a ted se snim chci ucit. Co se nasmerovani tyce tak myslim proste obecne. Dopredu vsem diky.
    PECA
    PECA --- ---
    SARGO: Klidně se pochlub fotkou soupravičky pro inspiraci. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    ORBIT: Jsem pako, nějak mi nedošlo, že nabízíš víc než vyhledávání :-D Děkuju! Nakonec jsem to pořešila trochou škemrání u těch, co používají penály, a krabky jim přebývají... :-D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SARGO: Robustni to vubec byt nemusi, ale dodej rozmery, jak jsem psal a mnozstvi. Pokud mas nejakou predstavu, klidne to namaluj a hod sem obrazek
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SARGO: já většinou najdu něco podobného a pak si to uzousobim. V tvém případě bych hledal nějaké stohovatelné krabičky a dodal tam jen rastr n ty pastelky.
    Práce na pár minut.
    Ale nezn tvou představu.
    Já bych to řešil tak, že bych si udělal tu stohobatelnou krabičku tak aby se do jedné vešlo třeba 15 pastelek a vytiskl to 10x. Pal to nacpal na sebe.
    Ale třeba chceš něco jineho
    ACID
    ACID --- ---
    SARGO: to se asi pleteš, vakuforming vyjde spíš s větší mezerou mezi pastelkama
    SARGO
    SARGO --- ---
    REDSNAKE: ACID: Spíš na tloušťku materiálu se obávám. Ta plata jsou pružná a velmi tenká, nedošlo mi, že bez té pružnosti stejných vlastností nedosáhnu :-) Ale přemýšlím, přemýšlím :-D
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: placf by vypadal velmi ušlechtile ;)
    ACID
    ACID --- ---
    BTW, pomalu to začíná být tiskárna

ACID
    ACID --- ---
    SARGO: mezi pastelkama můžeš mít jen 0,5mm mezeru.. Jde jen o ten model
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Pokud je to ale nejaka art station tak bych osobne dal prednost uslechtilejsim materialum nez 3d tisk
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SARGO: Nemyslim si ze to nutne musi bejt hrozne robustni, je to jen o napadu a modelu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ORBIT: Nenašla jsem v těch databázích nic ani vzdáleně užitečného pro mě, usoudila jsem nakonec, že se pro to 3D tisk vůbec nehodí. Ve chvíli, kdy potřebuju ustájit naležato nějakých 150 pastelek, by to bylo ve výsledku hrozně robustní :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SARGO: Myslím, že to bude chtít dodat parametry jaké máš pastelky (prumer a delka) a kolik jich v tom chces mit a pripadne jak usporadane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam