• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NAVARA: Zkus to. Me prijde, ze se ta sila musi sakra menit podle toho, kolik filamentu je vytoceno. A ono jak to MMU3 ma sirsi trubicky s mensim trenim, taky jsem musel zmensit ta zavazi na te me, protoze mi to vytahovalo filament az moc z MMU.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Na auto-rewind pokukuji po tomhle :)

Printables
    https://www.printables.com/model/10370-gravity-spoolholder-for-mmu2s
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Ja mam MK4 a MMU3 (leta jsem mel MK3S a MMU2, ale uz me to prestalo bavit furt stelovat) a vubec buffer nepouzivam, pouzivam tenhle bazmek:

Auto-rewind spool holder (for MMU) by MartinHoffmann - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:3633095
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Nepomohl by ti na zavádění filamentu skr buffer nástroj z následujícího odkazu?

Printables
    https://www.printables.com/cs/model/829946-mmu-loading-fork-mk2
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tohle jsem hledal a nemohl najít… Enclosure, ale buffer pořád dole a tpfe jdou do jednotky zespodu.

https://help.prusa3d.com/guide/6-hinged-lid-add-on_354154#355099
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: jenze nadobi do trouby je podstatne vic food safe a malo kdy v ni primo tavis plasty na 200+ stupnu treba 10 hodin v kuse ¯\_(ツ)_/¯
    FARIN
    FARIN --- ---
    ORBIT: tohle může být naopak argument proti expozici. Protože zátěž je leckdy kumulativní a právě proto že žiješ ve velkém městě by jsi neměl po přidávat další.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ORBIT: V troubě nepečeme plast jako na 3d printeru.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Tuhle je verze, ale s fillamenty vepředu na víku, ale to mi neřeší fillament, co se v jednotce kroutí tak, že ani přitlačen nezajede do krátkého ptfe...

Jak vyrobit box na 3D tiskárnu Original Prusa i3 s MMU2S - kompletní návod - 3D tiskárny Original Prusa
    https://blog.prusa3d.com/cs/jak-vyrobit-box-na-3d-tiskarnu-original-prusa-i3-s-mmu2s-kompletni-navod_30215/
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    GIOMIKY: Pecete doma v troube a zijes ve velkem meste?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Buffer se da dat pod to viko uvnitr, oz by ti to mohlo resit.. a kdyz nebudou trubicky zohybane, tak nevadi, kdyz budou delsi. Resp pokud vyznamne neszvysis treni, je vzdalenost irelevantni
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ORBIT: Dle mého názoru, když tavíš, formuješ a deformuješ a necháváš zatuhnout, doma, plast, tak se ti rozličné oxidanty plastů a mikročástečky, na neviditelné úrovni, celou dobu, uvolňují do pokoje. Ale je to moje dojmologie.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Otvírání zhora právě mají jako default - bez mmu3 jsem tam měl packy a na nich repbox s fillamenty.
    [NAVARA @ 3D tiskárny]

Jenže teď potřebuji někam dát buffer a současně aby ty ptfe z něj lezly do mmu3 zespodu. Čemuž umístění bufferu nahoře moc nepomáhá. Po stranách právě místo nemám, přemýšlím jestli tu tiskárnu uvnitř nešoupnout doleva a dát repbox jak zamýšleli bez enclosure, ale nevím jestli ty ptfe od fillamentu budou dost dlouhé / nepřesáhnou možnosti mmu3.
    [NAVARA @ 3D tiskárny]
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Damy prominou bordel na pracovni plose ;)

ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Umisteni bufferu a filementu budu jeste menit, ale mam to ted vlevo od tiskarny. Protoze vpravo je zed a nad enclosurem je rack, takze tam neni zadne misto, ani na oteviraci dekl.

Videl jsem na printables celkem hezka reseni s oteviranim enclsure zeshora a ruzna umisteni filementu na tom.
    Ja to budu mit vyhledve na zdi zatim.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDY_WARHOL: Kdybych s tím začínal, tak možná. Ale mk4+enclo (ty přes rok) i mmu3 tu už mám - takže levnější by to nebylo a problém s místem naopak zhoršilo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    A samozřejmě jsem myslel corexy
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Pořešený...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: nebylo lepší si pořídit bambulab s ams, který to má potěšení v tomto smyslu imho lépe a bylo by to asi I levnější? Navíc core design je pro rychly tisk nezbytné?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: A kde máš buffer a fillamenty? Protože dle ofiko není MMU3 s Enclosure kompatabilní (je tam jen link na MK3+MMU2 pro inspiraci, ale unsupported) a buffer s fillamenty by měl být vedle tiskárny.

Na horizontální umístění nemám místo - jeden z důvodů, proč jsem enclosure pořizoval, abych mohl mít fillamenty nahoře - a při zavádění některých fillamentů to, že je buffer nahoře, prostě dělá problémy.

Např. fillament ("made for průša" z jejich eshopu) je stočen nahoru a vůbec nezajede do té krátké ptfe těsně před zavaděčem. Takže musím selektor odtočit bokem a s packou ho tam navést (a kvůli tomu musím vytáhnout to kolečko z buferu abych mohl fillamentem hýbat, atd), prostě oser.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Jo to mi uniklo, to dava mnohem vetsi smysl :D Proto jsem se na to ptal, protoze mi chybela souvislost, ale jen blbe ctu. Sypu si filament na hlavu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam