• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: tak za tebe to kuteni nekdo provedl pred tebou a mas stesti ze dobre :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Bruh...Začátečník. Od koupě tisknu až se ze mě kouří a tiskárna produkuje na můj vkus perfektní výtisky kde čeho co mě napadne. Až si říkám, v čem je jakože ten háček a kde je to kutění. Dneska to zapnu a nemůžu se s tím domluvit, stojí to za hovno, už první vrstva stojí za vyliž tisk a tak to furt dokola scrapuju, přemejšlím co kde zkalibrovat a nemůžu se dobrat normálního výtisku.

Až mi to došlo, možná by stačilo si PŘEPNOUT NA PETG TY KOPYTO! :D Aneb tiskovej profil pro PLA moc na PETG nefunguje, překvapivě.
    Kopytnatec obecný jsem no.
    PECA
    PECA --- ---
    Bylo tohle, ale koukám, že YT už je plný různých dalších. Zjevně to Průša rozeslal předem na testy, podobně jako se "vydávají" nová CPU, aby už byly první ohlasy hned s vydáním nového typu. :)
    It's really fast now!
    https://www.youtube.com/watch?v=TI2qoPqSB-M
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Ja jsem to rovnou objednal, pac vis jak ;)
    A recenzi sem klidne hod, jestli uz to nekdo komentoval.

Na druhou stranu Josef nepouziva marketingove kecy a vymysly, takze co rekl to tak bude.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    akcelerometr je furt extra "for modders"? Tak to moc neverim, ze to bude tisknout v realu rychle+dobre.
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Jj, včera jsem si "debil" zapnul mobil před spaním a musel jsem si to samozřejmě pusitil s následující recenzí už nevím od koho... Pak mám být ráno fresh. Ale jako vypadá to špicově.¨. :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Obrovsky upgrade MK4S
    The Original Prusa MK4S is Here! Powerful 360° Cooling, High-Flow Nozzle, Prusa App, Hackerboard and More! - Original Prusa 3D Printers
    https://blog.prusa3d.com/the-original-prusa-mk4s-is-here_100605/
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: My se bavili o V0, tam jsou na toolheadu malý větráky, mají hodne otacek tak dělají hromadu hluku. Rovněž některé steppery jsou hlučnější ( rozdil LDO a Moons je fakt velkej ve hlučnosti).
    Jinak na Tridentu mam Sunon, a jsou tak na 40% ( niž to dělá diky PWM binec ) a jsou tichoucky. Plus tam mám další větrák na externi 5160 .
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: nejhlucnejsi mi přijdou větráky ve skirts, dost zbytečně, tam by se s tím dalo něco udělat.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: To ne. Mk3 a mk4 tuplem jsou fakt tichounke stroje. Obcas uvazuju jestli vubec tiskne ;)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Místo LDO dej Moons, uber na vetrakach ( nebo dej dragonburner - ten ma 4010. mohlo by to byt tissi). Ale větrák musí foukat a to holt dělá hluk ( na me to tak je )
    Holt to neni Mk3 a podobně.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ted jsem na dovolene obytnakem a na pristi dovcu sebou vezmu asi i nejakou malou tiskarnu. Asi toho V0.
    Takovych veci co by se mi hodili a napada me to po ceste ;)
    Proste jsem bez tiskarny smutnej. Akorat je ten viron hlucnej :/
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak 100C otestujes vodou z tychlovarky, zalezi na kolik potrebujes susit..
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud mas dobry ( cti těsný) drybox tak ten nylon správné množství silikagelu suchý udrží.
    source : V praci Onyx ( PA6 ) je v jejich dryboxu s tak 200g pytlikem silikagelu a v pohode tam vydrží i delsi dobu ( týdny).
    Rovněž to co mam doma drží v pohode do nejakych 18% když ten muj drybox je prazdnejsi. Na tisknu taky nic nepoznám ani při 20% vlhkosti.
    To dame PC ci PC/ABS.
    FARIN
    FARIN --- ---
    NAVARA: ono by se třeba upéct chtělo, ale pokud není k mání granulát tak neupečeš nic.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    NAVARA: ja mam hlavne pocit ze je na "trhu" vic zmetku nez vyrobku prusamentu, aspon kdyz porovnam kolik civek ceho jsem zatim nazivo videl... :) (a vytisknul jsem zatim jen par kilo "zmetku" :-D)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Prusament hlavně vetšinu času není :) Vyrobí deset bílých cívek a jsou hrozně překvapení, když za dvě hodiny nejsou a další dva měsíce se z toho šoku vzpamatovávají, než vyrobí dalších deset, bez ohledu na to jak rychle zmizely a že bych třeba mohli upéct padesát.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: to se mi moc nechce 😁
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Zkusil bych to na jednom vzorku v troube a uvidis ;)
    120 je safe. 140+by melo zacit nejake deformovani. 20° C by mel byt safe buffer i pro obyc kuchynskou troubu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: ty IKEA samla jsou z PP, aspoň dle stránek ikei, říkáš, že by to mělo být ok?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ORBIT: prusament je zrovna docela slusne odolnej (mluvim o PETG), to ne jednodussi veci nemusim susit, podobny je treba Verbatim. Ale zkus koupit Spectrum Matt a nech ho venku pres noc, nebo ho tisknout z krabice... :)
    .. a nekdo ma taky stringing a zapatlanou trysku za normalni vlastnost PETG :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam