• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    GIOMIKY: Ja rozumim co pises, vadi mi ze pises sproste a urazlive.
    O tom ze z plastu se zahrivanim uvolnuji castice s tebou nikdo nepolemizuje.
    K tomu jaky to ma efekt ti chybi argumenty, odkazy a vyzkum, bez toho to je obecne placani do vody, ktere si myslim, ze nikoho nezajima.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Subjektivně se domnívám, že vdechování výpar jakýchokoliv zahřívaných, či dokonce lehce tavených plastů je pro zdraví nebezpečné. Opakuji to tu věky. Všichni maj moudra, že už nevím, proč mne oslovujete.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    JOHANNSTEIN: Tohle klidne muze byt i spatne navrzeny dil. Stalo se mi to i u prusa tiskarny, ale uz je to dyl. Mam ruku nacvicenou z jemne elektroniky a nepretahuju sroubky vubec.

Stava se ro kdyz pouzivas spatne naradi. Jsem rad ze prusa ted spolupracuje s iFixit, ktery delaji prvotridni sroubovaky. Sam pouzivam uz leta, teda tu velkou sadu, ne jen tu malou co maji v shopu.

Takze nezoufej, radeji utahuj min, ldyz se neco uvolni utahnes snadno. Nejlepe se dotahuue, kdyz mas vic sroubku na dotazeni za sebou, ziskas odhad kolik odporu by to melo klast a ostatni dotahujes stejne.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    GIOMIKY: Hele, muzu pozadat o trochu kultivovanejsi vyjadrovani? Klubu, kde se pleje spina a dsti sira je tu na nyxu dost.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NAVARA: Mozna jen tak mimochodem pouziva arch.
    JOHANNSTEIN
    JOHANNSTEIN --- ---
    Tak moje prvni skladani 3d tiskarny nezacalo uplne nejlip, material povolil a maticka se protaci. Z komentářů u návodu ale vidim že nejsem jedinej komu se to stalo. A teď jsem z toho ještě víc znejistěl jak moc nebo moc málo ty šrouby vlastně utahovat. Součástku jsem objednal novou, postezoval si na nyxu a muzu pokračovat.

NAVARA
    NAVARA --- ---
    GIOMIKY: Tak proč do téhle (a spousty dalších podobných diskuzí, se kterými nemáš nic společného, jen tam chodíš sbírat pozornost) diskuze chodíš?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LEXXA: Já nic nejedu, mikroplasty netavím, protože mi to smrdí a zásadně bych je doma, v elektonicky ovládaný tavičce, v obýváku, netavil.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    GIOMIKY: kdyz jedem tady zkratky FFS, ja rozporuji skvareni ty na me jedes mikroplasty.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    zaroven argumentovat tim, ze ABS neco vypousti, kdyz s nim uz skoro nikdo netisknem...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    az nebudu nosit obleceni, ktery rozprasuje plastovy vlakna, mit ikea skrine ve kterejch offgasuje drevotriska, bydlet v dome z penovy izolace a spat na penovy matraci, tak budu resit, ze parkrat za mesic poustim ve skrini tiskarnu, ze ktery jdou trochu mikroplasty, kdyz se spatne nastavi...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LEXXA: UTFG nebo-li Use The Fucking Google.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    GIOMIKY: Gratuluji, can emit, can potentially. Ja nepopiram ze to clovek nepotrebuje dychat ale rozhodne nemuzes davat do jedboho pytle vsechny plasty. A stojim si za tim ze pokud plast skvaris tak asi delas neco blbe
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LEXXA: Nedělám, blbě děláš ty, že si tavíš plast v obýváku a ještě to učíš další lidi.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    GIOMIKY: Hele asi neco delas blbe...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LEXXA: Co vím, tak to smrdí stejně a spálenej plast je z toho taky. Při tak nízkých teplotách, možná dostaneš nějakej novotvar toxickýho odpadu, co z toho je.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    GIOMIKY: ne tak docela.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    HARVIE: I takové tavení je svým způsobem škvaření.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HARVIE: muzes se zkusit poptat https://plasticguys.cz/cs/ jestli neznaji nekoho, kdo by to umel zuzitkovat
    delaji PS/PETG recyklaci pro https://www.materialpro3d.cz/dovez-plast/
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    GIOMIKY: jestli se ti pri tisku neco pali, tak to asi delas blbe...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam