• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ACID
    ACID --- ---
    ZIGI: foto?
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    Ahoj. Potreboval bych nakopnout spravnym smerem, neb mam nejake slabe google-fu. Kdyztak mne odkazte na spravne auditko. Chtel bych zkusit vymodelovat 3D model (nasledne vytisknout) v zasade razitka/matrice (ve skutecnosti strukturovaci valecek ale s konkretnim vzorem, kterej si muzu vyfotit - je to dost divoky vzor na prime modelovani), jejiz predlohu mam jako sedivou bitmapu (tedy v zasade takova bump mapa/height mapa) a potreboval bych z toho 3D. Nedari se mi najit zadny postup, kudy na to. Diky
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    Ahoj, nabizim Ender-3, plne funkcni, s samodomo boxem. Nevejde se mi po stehovani. Deaka je 8-bit. Cena 1500. Praha/Plzen

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HONCKA: to muze jen majitel diskuze...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Nechcete mu dát tropické ovoce?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R0C3S3K: Odtamtud ta teorie a povinném kazatelství, kdekoli se někdo chytne, na jakékoli téma :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ha to je CUKI 2. To je asi na rozsireni ignor listu pro zachovani soudnosti nebo mu dat RO :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tohle id svini napric nyxem, hodnota je vetsinou 0
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GIOMIKY: Tak proč do téhle diskuze chodíš? Ve Svědcích ti přikázali veřejné kazatelství a náboženských klubů už tě vyhodili?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GIOMIKY: Já ale vůbec v prvním odstavci nepsal o plastu .
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SKAUT: Já si plast griluju jenom, když na párku zapomenu fólii.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: A nezapominej na uzeniny.

Ten clanek co postoval neni spatny, ale neobsahuje nic svetoborneho co uz tu desetkrat nebylo.

Hlavni point je suste filament, dejte si pozor na styrene a barevne filamenty.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GIOMIKY: Stejně jako jakekoliv smažení, pečení, grilování. Pak tu máme různou chemii na mytí, kosmetiku. Máme různé nápoje, pitnou vodu plnou mikroplastu. Venku spoustu aut se spalovacím/zážehovým motorem.

Je nebezpečné být živý na tomhle světě. Dost lidi to riziko postupuje vědomě ( včetně tavení plastů). Alespoň brzo pochcipame a bude klid 😊
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY:
    The researchers found that FFF 3D printing emits ultrafine particles (UFP) and volatile organic compounds (VOC). These emissions can be harmful and include chemicals known to be carcinogens, irritants, and developmental and reproductive toxins.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ano, máte pravdu, tento poznatek, o karcinogennosti tavených plastů, je, relativně, novinka.
    CIRI Research raises health concerns over 3D printing emissions
    Alex Tyrer-Jones December 11th 2023 - 5:23pm 0 0
    CIRI Research raises health concerns over 3D printing emissions - 3D Printing Industry
    https://3dprintingindustry.com/news/ciri-research-raises-health-concerns-over-3d-printing-emissions-226978/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nevím, co e nejasnýho na tom, že když si doma, z nudy, tavíš plast, že se ti do vzduchu uvelňujou karcinogenní sračky, který je lepší nevdechovat.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    GIOMIKY: Ja rozumim co pises, vadi mi ze pises sproste a urazlive.
    O tom ze z plastu se zahrivanim uvolnuji castice s tebou nikdo nepolemizuje.
    K tomu jaky to ma efekt ti chybi argumenty, odkazy a vyzkum, bez toho to je obecne placani do vody, ktere si myslim, ze nikoho nezajima.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Subjektivně se domnívám, že vdechování výpar jakýchokoliv zahřívaných, či dokonce lehce tavených plastů je pro zdraví nebezpečné. Opakuji to tu věky. Všichni maj moudra, že už nevím, proč mne oslovujete.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    JOHANNSTEIN: Tohle klidne muze byt i spatne navrzeny dil. Stalo se mi to i u prusa tiskarny, ale uz je to dyl. Mam ruku nacvicenou z jemne elektroniky a nepretahuju sroubky vubec.

Stava se ro kdyz pouzivas spatne naradi. Jsem rad ze prusa ted spolupracuje s iFixit, ktery delaji prvotridni sroubovaky. Sam pouzivam uz leta, teda tu velkou sadu, ne jen tu malou co maji v shopu.

Takze nezoufej, radeji utahuj min, ldyz se neco uvolni utahnes snadno. Nejlepe se dotahuue, kdyz mas vic sroubku na dotazeni za sebou, ziskas odhad kolik odporu by to melo klast a ostatni dotahujes stejne.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    GIOMIKY: Hele, muzu pozadat o trochu kultivovanejsi vyjadrovani? Klubu, kde se pleje spina a dsti sira je tu na nyxu dost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam