• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    CERMINEK: Ok, diky.

Nakonec to vlastne asi jde jednoduse pres plugin do Fusion - https://github.com/hanskellner/Fusion360Image2Surface

Jsem si rikal, ze tohle kole uz nekdo vymyslel :-)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ZIGI: Vektorizoval bych to v inkscape který to umí uložit to dwg a to importovat do nějaké 3D, třeba Fusion.
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    CERMINEK: Diky. Ale priznam se, ze i kdyz (auto)Cad jakz takz umim, ten krok s vytazenim vektorizovane bitmapy (takze nejaky pull?) nevim jak by sel. Navic (ale to jsem nenapsal) bych potreboval ty “steny” vytazenych ploch sikme - proto jsem si rikal, ze nejaky autoproces s bitmapou o ruznych stupnich sedi (vyjadrujicich vlastne vysku toho vytazeni) by mel existovat - proste to co dela ta bump map opticky, tak to udelat fyzicky.
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    ACID: Neco takoveho. Nestejna sirka tech vzoru, vsechny ale stejne vysoky… zamerem je udelat na tiskarne formu a odlejt to pak z neceho mekyh) a to navinout na trubku a tim vytvorit ten valecek… takze ta forma nemuze mit kolmy steny, aby ten odlitek sel z toho vytahnout.

Neco jako delaji tady - https://www.valexdecor.com/?page=5 (ty ale chtej za custom design 10kkc)

CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ZIGI: Vektorizovat bitmapu do svg, vyčistit, uložit do dwg.
    Dwg importovat do CAD, zadat výšku a exportovat step
    Step do sliceru a výstup sliceru do tiskárny.
    ACID
    ACID --- ---
    ZIGI: foto?
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    Ahoj. Potreboval bych nakopnout spravnym smerem, neb mam nejake slabe google-fu. Kdyztak mne odkazte na spravne auditko. Chtel bych zkusit vymodelovat 3D model (nasledne vytisknout) v zasade razitka/matrice (ve skutecnosti strukturovaci valecek ale s konkretnim vzorem, kterej si muzu vyfotit - je to dost divoky vzor na prime modelovani), jejiz predlohu mam jako sedivou bitmapu (tedy v zasade takova bump mapa/height mapa) a potreboval bych z toho 3D. Nedari se mi najit zadny postup, kudy na to. Diky
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    Ahoj, nabizim Ender-3, plne funkcni, s samodomo boxem. Nevejde se mi po stehovani. Deaka je 8-bit. Cena 1500. Praha/Plzen

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HONCKA: to muze jen majitel diskuze...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Nechcete mu dát tropické ovoce?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R0C3S3K: Odtamtud ta teorie a povinném kazatelství, kdekoli se někdo chytne, na jakékoli téma :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ha to je CUKI 2. To je asi na rozsireni ignor listu pro zachovani soudnosti nebo mu dat RO :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tohle id svini napric nyxem, hodnota je vetsinou 0
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GIOMIKY: Tak proč do téhle diskuze chodíš? Ve Svědcích ti přikázali veřejné kazatelství a náboženských klubů už tě vyhodili?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GIOMIKY: Já ale vůbec v prvním odstavci nepsal o plastu .
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SKAUT: Já si plast griluju jenom, když na párku zapomenu fólii.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: A nezapominej na uzeniny.

Ten clanek co postoval neni spatny, ale neobsahuje nic svetoborneho co uz tu desetkrat nebylo.

Hlavni point je suste filament, dejte si pozor na styrene a barevne filamenty.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GIOMIKY: Stejně jako jakekoliv smažení, pečení, grilování. Pak tu máme různou chemii na mytí, kosmetiku. Máme různé nápoje, pitnou vodu plnou mikroplastu. Venku spoustu aut se spalovacím/zážehovým motorem.

Je nebezpečné být živý na tomhle světě. Dost lidi to riziko postupuje vědomě ( včetně tavení plastů). Alespoň brzo pochcipame a bude klid 😊
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY:
    The researchers found that FFF 3D printing emits ultrafine particles (UFP) and volatile organic compounds (VOC). These emissions can be harmful and include chemicals known to be carcinogens, irritants, and developmental and reproductive toxins.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ano, máte pravdu, tento poznatek, o karcinogennosti tavených plastů, je, relativně, novinka.
    CIRI Research raises health concerns over 3D printing emissions
    Alex Tyrer-Jones December 11th 2023 - 5:23pm 0 0
    CIRI Research raises health concerns over 3D printing emissions - 3D Printing Industry
    https://3dprintingindustry.com/news/ciri-research-raises-health-concerns-over-3d-printing-emissions-226978/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam