• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    NAMATHUR, ORBIT, ZVIRATKO
    diky obema (trem), kdyztak v poste jsem si dovolil... :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: nepouzovej ten dialog ale tahej to šipkou přímo na objektu, objeví se ti textvox kde můžeš zadat přesné hodnoty. v tom menu si jen nastav kroky vždy na max aby jsi měl ten objekt jemný, například válec by s malými kroky nebyl úplně zakulacený ale byl by z úseček.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Díky, s tím popisem to nějak splácám. nedaří se mi ale vytvořit objekt vetší než 200 mm, i když jsem si pracovní plochu nastavil na dvojnásobek. Jde to někde změnit?

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: pro začátečníka je to docela dobrá věc, pro člověka co dělá v cadu samozřejmě k nasrání..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Hele ver nebo ne, ale me Stinkercad vzdycky sere. Jsem zvykly delat v cadu od asi 15ti a je to tak blby ze mi to v tom nikdy neslo, takze jsem nastartoval fusion nebo pozdeji onshape ;)
    Ale to je asi spis uchylka na me strane.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tinkercadu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: v tonkercadu se to dá udělát za pár minut. Hodíš tam kvadr materiálu, nastavíš mu přesně rozmery
    Pak uděláš válec díru s přesnými rozměry a namnozis je ve správných vzdálenostech od sebe, sloucis válce do jednoho objektu, sesadis kvádr s dirama na středy a zgrupujes, tím se to díry vyrobí v kvádru.
    Je to Tool pro děti, zvládneš to
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Hoši, snažil jsem se, ale ta learning curve modelování je na mě asi teď moc. Byl by ochoten ten plát překreslit s dírama pro 4cm kořenky? Rád za to pustím nějakej chlup. Kdyžtak pošta, díky
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ZVIRATKO: To už jsem tu psal :) Kdyžtak licenci mám a pomůžu
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZIGI:
    NAMATHUR: nebo jestli to ma jako obrazek, tak by to mohlo jit prohnat pres Hueforge
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ZIGI: ahoj, dělal jsem takhle nějaké válečky pro jednu firmu (ti si pak výtisk zaformovali a odlili ze silikonu). Mám na to v Blenderu setting. Kdyžtak pošta
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    ACID: Tak kameru jsem psal,
    držák na RPi kamerku, těch je několik buď přímo od Voronu nebo na Printables. Ten Genius co jsem koupil se už neprodává ale jeho nástupce je nějaký Genius QCam. Držák jsem si upravil z jiného držáku.
    OBICO vše najdeš na Gidhub, server mi konfiguroval kamarád, klienty jsem si dělal dle návodu a dokumentace co k tomu je.
    H2O
    H2O --- ---
    HENTAIRUSH: aj... tak ale kameru si opravdu umim poridit sam ve 4K
    jde mi spis jestli nebude mit nejakou jinou novou cool featuru... nebo rychlost a kvalitu tisku...
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: v tom to taky vidět není :-/ ale už se povedlo. Očividně když zapnu zobrazování nekompatibilních konfigurací, tak se nezobrazí, ale v nastavení filamentů se zobrazí čudlítko, kterým teprv jde ten filtr s nekompatibilními profily zapnout a pak už to tam vidět bylo :-) Ale teda zatrnulo mi chvíli :-)
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: menu - configuration - configuration snapshots nepomůže? Každopádně před každým takovým dobrodružstvím dělám backup
    ACID
    ACID --- ---
    ACID: * bez cloudu
    SPM
    SPM --- ---
    Neví někdo, co v PrusaSliceru zase vymysleli za vylepšení s materiálovýma profilama? Zmizely mi úplně všechny profily, jak FFF, tak SLA. Po reaplikaci průvodce se mi tam vrátily alespoň ty origo profily od nich, ale ty moje custom tam furt nejsou. Zapnul jsem si viditelnost nekompatibilních profilů a pořád nic. V configdiru ve složce filaments vidím ini soubory s tím co jsem vytvářel, ale slicer mi to prostě ukázat nechce...
    ACID
    ACID --- ---
    GULOGULO: jaká kamera, kde umístěná, držák, a zajímá mě i to obico, jestli se nepletu, je to bývalý TSD. Pokud to lze provozovat jako standalone because cloudu, zajímá mě jak to rozjet
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    ACID:
    Tak na Voronovi mám přímo pro RPi kamerku, jen ten RPi5 má jiný konektor než předchozí modely, ale protože jsem už jednou utrhnul ten plochý "igelitový" kabel, mám vybranou nějakou Genius FHD s USB, ale jak jsem psal - jen spuštěno, OBICO nainstalován ale tím to zatím končí - není čas ...
    Jinak tím "Jaký setup" netuším co myslíš ?
    ACID
    ACID --- ---
    GULOGULO: jaký setup? Kamera mi na voronu zatím chybí a chci ji v dohledné době doplnit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam