• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Tak to (bez skobrtnuti) budu muset jeste odladit :) mne se dela blob na spicce trysky po vytazeni a po zasunu tisknu na prazdno asi 15mm
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISTA1: Run out senzor nevedes? Vcera jsem to vyzkousel poprvy na KE a vcetne vymeny filamentu a resume tisku bez zaskobrtnuti
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Večer jsem pouštěl tisk.
    Na cívce zbytek filamentu, hodil jsem to na váhu a ukázalo mě to cca 10g rezervy.

Ráno vytištěný celý, ale cívka prázdná. A v trubičce akorát na vytažení :D

R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ok, diky vsem za odezvu
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: musel bys poladit start Gcode, ktery pripravuje slicer.
    Jinak duvod je mereni, aby bylo konzistentni a tiskarna poznala anomalie + co uz psali drive.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    R0C3S3K: Ano, zni to tak nejak spravne
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    a mam jeste dotaz, sry ze to tu tak tapetuju, da se nekde kloudne prodat aspon za par supu hw, kterej mi zbyl po mk3s+? tskova einsy deska ma docela jeste cenu jsem koukal, nevim jestli ten display by byl nekomu nevo platnej
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LEXXA: jakoze pritlacnej sroub u podavacich kolecek by mohlo byt ono?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pokud nepředehřívám nad těch 170, tak nic nevyteče - a i ten kousek, co vyteče po dohřátí po mapě, stejně otře mimo tiskovou plochu s kusem fillamentu na vyčištění.

Jediné kdy to vadilo, bylo při výměně fillamentu bez mmu, kdy po najetí nového, vyčištění a potvrzení čistoty barvy, ještě před nájezdem na model vytlačil další centimetr fillementu a okamžitě jel na tisk; to bylo třeba odchytit kartáčem.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    R0C3S3K: Nevim jak u prusy ale je to fyzicke utahovatko na extruderu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LEXXA: ten prebytecnej filament leze jen na zacatku, kdyz se nahriva tiskarna, behem tisku je to dobry, jen kdyz na zacatlu tu trysku neocistim, nalepi se filament za strany na trysku

a kde ten tlak extruze snizim? je to v nastaveni sliceru, nebo tiskarny?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    R0C3S3K: To naznacuje ze mas nejaky divny pretlak v trysce. Zkus ubrat trosku tlaku na extruderu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ACID: hele to nekdy nestaci,,, prima linka vubec a obrys nekty ani 3 kola, proste nekdy to z ty trysky odpadlo az po 10 minutach

no co nadelam,,, skvelej upgrade;) snad aspon budu spokojenej s rychlosti tisku
    ACID
    ACID --- ---
    A samozřejmě kartáček a automatické čištění, což chci nastavit před druhým najetím na Z endstop a po meshi. BTW nevím co za FW má Průša, ale v klipperu lze počet bodů nastavit
    ACID
    ACID --- ---
    R0C3S3K: výchozí sw pro vorona to má na 150°C a při ní dělá mesh. V je to kvůli přesnosti, zřejmě kompromis vůči teplotě kterou sonda zvládá bez ovlivnění. Na očištění je priming linka + používám skirt, alespoň 3 oběhy
    SWIST
    SWIST --- ---
    LEXXA: Tady jsou data. hodil jsem tam step trubky, gcode který jsem tiskl jako poslední a i nastavení sliceru.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    NAVARA: to je sice hezky, ale ja treba u mk3 proste nastavil teplotu, kdyz byla rdy, jeste jsem pinzetou ocistil trysku, pac vzdycky neco vyteklo a kdyz byla pripravena, odpalil jsem tisk, normalne si to udelal bed mesh leveling klidne i pri 250 stupnich, to cisteni mi docela pomahalo, aby se mi nenalepil blob na strany trysky a neupadl v prubehu tisku a neudelal prasarnu na modelu,,, sere me to, protoze na rozjeti tisku aby sis vzal pul dne volno a nejak nenahlizim zadnej realnej duvod, proc to tak je
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R0C3S3K: Mám, dělá to, neřeším - při tisku na 2 hodiny mne ty 2 minuty nerozhodí.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ahoj, mate tu nekdo prusu mk4? dneska jsem konecne dodelal upgrade z mk3s+ na MK3.5 a sere me na tom jedna vec,,, mesh bed leveling pred tiskem je 49 bodu misto puvodnich 12, desne to trva, ale s tim asi nehnu, co me ale sere vic, ze kdyz si nahreju tiskarnu na teplotu, kterou chci tisknout (treba 250 tryska /80 podlozka) tak mi pri zacatku tisku automaticky srazi teplotu na 170/80, pak si udela mesh leveling a pak se zacne nahrejvat na tech 250 a pak teprve zacne tisknout,,, tohle me dost vytaci, proc to dela? jde to nekde nastavit? prosel jsem cely nastaveni, ale nikde jsem to nenasel
    SWIST
    SWIST --- ---
    LEXXA: Párkrát se mi to stalo i u jiného modelu co jsem dělal, ale ne v takové míře. Data sem klidně hodím až dorazím domu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam